More

  Hansi Flick: Første siden 1926

  Fotballstormakten Tyskland opplever historisk svake resultater, og historisk er det også at man nå har sparket en landslagssjef. Hansi Flick ble nemlig bedt om å forlate jobben etter lørdagens 1-4-tap mot Japan. Dette er første gang siden rollen som tysk landslagssjef i 1926 ble opprettet, at tyskerne har valgt å sparke en landslagssjef.

  Hans-Dieter «Hansi» Flick vant som klubbtrener både Bundesliga og Champions League med Bayern München (totalt 70 seirer på 86 kamper), før han i mai 2021 ble gitt rollen som tysk landslagssjef. Forventningene var store, kort tid etter at han som aller førsteklubbtrener hadde ledet en klubb ubeseiret gjennom en Champions League-sesong.

  LES OGSÅ: Bellingham skinner sterkest

  I rollen som tysk landslagssjef har han imidlertid bare vunnet 12 av 25 kamper, og etter fire tap fra siste fem valgte det tyske forbundet å gjøre noe de aldri tidligere har gjort.

  -Vi står som arrangør av det kommende europamesterskapet, og trenger selvtillit og optimisme før vi kommer dit. Jeg har stor respekt for både Hansi Flick og hans assistenter, både på et profesjonelt og personlig plan, men føler det ikke er noen annen utvei enn å finne en ny vei, sier den tyske fotballpresidenten Bernd Neuendorf.

  Siste tolv måneder har Tyskland bare maktet å slå Oman, Costa Rica og Peru.

  Rudi Völler Overtar For Hansi Flick
  Storscorer: Tidligere Toppscorer Rudi Völler Overtar Det Midlertidige Ansvaret Etter Hansi Flick

  63-årige Rudi Völler overtar det midlertidige ansvaret, mens Julian Nagelsmann er favoritt til å overta som landslagssjef på permanent basis.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen