More

  Gullkamp på Orange Vélodrome

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det store høydepunktet i Frankrike denne helgen kommer i søndagens siste oppgjør. Da er det nemlig duket for «Le Classique» når Marseille og Paris Saint-Germain møtes på Orange Vélodrome. Dette er Frankrikes største oppgjør hver sesong mellom de to største byene og de to lagene som historisk sett har hatt de største budsjettene. Det har riktignok endret seg litt etter at Paris Saint-Germain kom over i en helt egen divisjon økonomisk, men det er heldigvis fortsatt ute på banen poengene skal fordeles.

  Hevet seg etter pause

  Begge søndagens topplag var involvert i dramatiske kamper forrige helg. Marseille kom under etter tre minutter borte mot Toulouse, men snudde til 3-2-seier i 2. omgangen. Trener Igor Tudor skrøt etter kampen voldsomt av motstanderen:

  – Dette var en vanskelig kamp mot et meget godt lag. Jeg må gratulere dem for deres inngang til kampen. De var farlige på kontringer og vi måtte virkelig kjempe i 2. omgangen for å få med oss

  Dermed har man vunnet ni av elleve kamper i alle turneringer etter nyttår og Alexis Sanchez har fått en ny vår med fire mål og én målgivende pasning på de fem siste kampene. 52 poeng etter 24 ligakamper er ny rekord og det skiller kun fem poeng opp til søndagens motstander før «Le Classique» sparkes i gang.

  Spinnvill Lille-kamp

  Paris Saint-Germain med tre strake tap, inkludert 1-2-tap nettopp mot Marseille i cupen, før det ble en etterlengtet opptur med 4-3-seier mot Lille søndag. Det ble en skikkelig thriller av en fotballkamp der PSG gikk rett opp i en 2-0-ledelse etter et drøyt kvarter. Motstanderen slo imidlertid tilbake med tre scoringer. Kylian Mbappé utlignet så i 87. minutt før Lionel Messi satt inn vinnermålet fem minutter på overtid. Trener Christophe Galtier var etter kampen klart mest fornøyd med poengene:

  – I 25 minutter var vi strålende, men så mistet vi det fullstendig. Dette var en utrolig kamp der vi ble fullstendig avslørt i forsvar. Vi er lettet over at det ble seier, men må være mye mer fokusert i de neste kampene. Man kan ikke ha en så solid start og deretter falle fullstendig sammen.

  Lignende forsvarsspill vil ikke fungere søndag når man møter to av ligaens beste offensive backer i Jonathan Clauss og Nuno Tavares. I tillegg er man svekket offensivt. Neymar måtte gi seg med skade forrige helg og det er nå klart at ankelen gjør at han ikke blir klar til møtet med Marseille. Brasilianeren har levert 13 mål og elleve målgivende pasninger i ligaen denne sesongen. Nuno Mendes fikk også en smell i Lille-kampen, men portugiseren er allerede tilbake i trening.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen