More

  Gullkamp i Stavanger

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Bodø/Glimt virket å marsjere ufortrødent mot suverent seriegull. I stedet har de sluppet utfordrerne tilbake i tittelracet. Det er duket for gullkamp i Stavanger.

  Fullklaff på tipsene våre forrige uke. Over 2,5 mål i oppgjøret Sarpsborg 08 – Haugesund og Aalesunds ettmålsseier mot Strømsgodset dundret inn til henholdsvis 1,40 og 4,00 i odds. Vi håper på mer av det samme denne helgen.

  Les mer fra Tipsbladet

  Sesongen 2023 har inneholdt det aller meste så langt, bortsett fra en skikkelig kamp om seriegullet. Alt det har endret seg i løpet av de siste ukene. For Vikings strålende seiersrekke på syv strake trepoengere har ført dem helt opp i ryggen på Bodø/Glimt, som selv har begynt å ta foten av gasspedalen. Glimt så utilnærmelige ut i store deler av vårsesongen, men vant bare tre av de seks siste kampene av første halvdel.

  Gullkamp
  Zlatko Tripic Er Vikings Hærfører.

  Mulig debutant

  Dermed har Viking tatt igjen hele åtte poeng på Bodø/Glimt i løpet av denne perioden, og søndag kveld møtes disse gigantene ansikt til ansikt, og toppkampen i Stavanger, kan blåse denne gullkampen vidåpen. For hvis alle tre poengene blir igjen i Rogaland, vil Viking være bare tre poeng bak Bodø/Glimt, og i tillegg ha spilt én kamp mindre. Nordlendingene må i tillegg sjonglere spill i hjemlig serie og i Europa utover høsten, som forhåpentligvis for dem ender i gruppespill i Europa Conference League. 

  Gullkamp I Stavanger
  Daniel Bassi Kan Få Sin Bodø/Glimt-Debut Mot Viking.

  Likevel er det klasseforskjell på de beste og de nest beste i Eliteserien, i alle fall om vi skal tro Bodø/Glimts nysignering Daniel Bassi. Stortalentet kommer til Aspmyra fra erkerival og tredjeplasserte Tromsø, som nylig tok innersvingen på gultrøyene med fortjent 2-0-seier i slaget om Nord-Norge forrige serierunde. Bassi bedyrer imidlertid at det er klasseforskjell på treningsfeltet. 
   
  – Det er et steg opp fra det jeg er vant med. Fysisk sett har det gått greit, men i de små aksjonene har det vært tøffere. Det er mye mer fokus på detaljene her. Gruppa jobber sammen for å bli bedre, kvaliteten er høyere, og spillerne er kvassere på trening, understreker 18-åringen overfor sin nye klubbs hjemmesider. 

  Nye Viking-salg?

  Bassi kan få sin debut i søndagens toppkamp mot Viking. Helgens hjemmelag ledet Eliteserien etter halvspilt sesong så sent som i fjor. Da kollapset imidlertid siddisene helt utover høsten, og vant bare én kamp i andre halvdel av sesongen. Salg av Veton Berisha og mangel på forsterkninger sørget for totalkollapsen, og frykten i Stavanger er selvfølgelig der for at det samme skal skje igjen. Stopperkjempen David Brekalo kan nemlig selges når som helst. Italienske toppklubber sirkler seg inn på Markus Solbakken, og Hammarby har fått bud avslått på venstrebacken Shayne Pattynama. 

  Viking skal etter sigende ha avslått bud på mellom 15-20 millioner for Brekalo, men klubben har vært tydelige på at de ikke vil godta noe under 30. Det er imidlertid fremdeles en snau måned igjen av det europeiske overgangsmarkedet, så dermed mer enn nok av tid for europeiske klubber til å innse Brekalos egentlige verdi, som har vært helt enorm for Viking denne sesongen. Så gjenstår det å se om Viking klarer å beholde sin stopperkjempe til å gi Bodø/Glimt og øvrige utfordrere ordentlig gullkamp.

  Bunnoppgjør i Drammen

  Ellers i Eliteserien denne helgen, er det flere høyinteressante oppgjør. Vålerenga tapte sin tredje strake kamp under Geir Bakke i bunnoppgjøret mot Sandefjord forrige helg på dramatisk vis, og skal ut i ny, vrien bunnkamp denne helgen, når Strømsgodset venter på Marienlyst. Vålerenga har imidlertid på plass atskillige signeringer som har blitt hentet til klubben i løpet av de siste ukene. Martin Kreuzriegler og Elias Hagen har begge ankommet klubben, og midtstopperen Kreuzriegler bør i det aller minste utfordre kaptein Stefan Strandbergs plass på laget. 

  Gullkamp
  Kan Mohamed Ofkir Og Vålerenga Få Med Seg Noe I Drammen?

  VIF-kapteinen har vært uhyre svak for laget sitt de siste ukene, og sviktet fullstendig på markeringen som ga Sandefjord seiersmålet på overtid forrige uke. Elias Hagen bidrar med etterlengtet stabilitet på midtbanen, som har vært en motorvei for motstanderens lag i store deler av årets sesong. Tapet for SF tok faktisk Vålerenga ned på direkte nedrykksplass, og tar de like få poeng i andre halvdel av sesong som i den første (11), kommer dette laget til å rykke ned til OBOS-ligaen i 2023. 

  Toppkamp på Romssa

  I motsatt ende av tabellen er det duket for toppkamp på Romssa Arena, der Tromsø tar imot Lillestrøm. TIL var strålende og leverte årsbeste i 2-0-seieren over serieleder Bodø/Glimt i forrige runde, og med seier mot Lillestrøm og Glimt-tap mot Viking, kan faktisk Gutan melde seg på i gullkampen. Det ville gitt svært gode odds før sesongstart, og i Lillestrøm fortsetter Simon Mesfin å gjøre en formidabel jobb som både sportssjef og midlertidig trener, samtidig som er på jakt etter klubbens neste hovedtrener. Denne uken ble det også klart at Petter Myhre slutter i Lillestrøm, som har vært permittert etter at Geir Bakke forsvant til Vålerenga. Jakten fortsetter.

  Gullkamp
  Niklas Vesterlund Har Storspilt For Tromsø I År.

  Helgens spill

  FAVORITTEN: 

  Haugesund – Rosenborg 
  TIPS: 
  B til 2,25 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  Strømsgodset – Vålerenga 
  TIPS: 
  U til 3,65 i odds hos Norsk Tipping 

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: Jeppe Moe, Kristoffer Barmen, Alexander Ammitzbøll, Moses Ebiye og Moctar Diop er usikre. 

  Bodø/Glimt: Nino Zugelj er skadet. 

  Brann: Jonas Torsvik er skadet. Sander Kartum og Ole Didrik Blomberg er usikre. 

  HamKam: Julian Dunn og Tore André Sørås er skadet. 

  Haugesund: Bilal Njie og Sondre Liseth er usikre. 

  Lillestrøm: Rune Gabrielsen og Martin Ove Roseth er skadet. Thomas Lehne Olsen, Elias Solberg, Kristoffer Tønnesen og Vetle Skjærvik er usikre. 

  Molde: Stiller trolig skadefritt. 

  Odd: Solomon Owusu er suspendert. Filip Jørgensen er usikker. 

  Rosenborg: Markus Henriksen og Jonathan Augustinsson er skadet. Isak Thorvaldsson, Sverre Nypan og Olaus Skarsem er usikre. 

  Sandefjord: Fredrik Berglie og Simon Amin er usikre. 

  Sarpsborg 08: Magnar Ødegård er skadet. Kristian Fardal Opseth er suspendert. Joachim Thomassen er usikker. 

  Stabæk: Stiller trolig skadefritt. 

  Strømsgodset: Lars Vilsvik er skadet. Jostein Ekeland er usikker. 

  Tromsø: Lasse Nilsen og Oskar Aron Opsahl er skadet. Christophe Psyché, Yaw Paintsil, Sakarias Opsahl og Mai Traore er usikre. 

  Viking: Gianni Stensness er skadet. Jost Urbancic er usikker. 

  Vålerenga: Stefan Strandberg er usikker.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen