More

  Genoa – Sampdoria

  Om man legger godviljen til, og som genoveserne gjerne gjør, regner Sampdoria som en direkte fortsettelse av den tidligere klubben Andrea Doria, så snakker vi faktisk om italiensk fotballs aller eldste byderby. Genoa, Italias eldste fotballklubb, måtte Andrea Doria første gang i 1902, mens dagens derby mellom «nyklubben» Sampdoria og Genoa ble spilt for første gang i 1946.
  Todelt statistikk
  Mens Genoa var klart overlegne i egen by før 2. verdenskrig, har balansen tippet motsatt vei etter at Andrea ble erstattet med Samp foran -doria. De 76 Serie A-møtene mellom naboene har endt med 29 Sampdoriaseire, mot 19 Genoa-triumfer. 29 ganger har det også endt uavgjort, så får vi ett rundt tall i statistikken. Forrige sesong endte begge kampene 1-1, mens lagene vant hver sin bortekamp i 2019/20-sesongen. Det vil si, borte og borte, de deler jo på å spille på den fantastisk stemningsfulle Luigi Ferraris.
  Lite å rope hurra for
  En annen ting klubbene har til felles er at høsten 2021 ikke har gitt noen av dem noen særlig grunn til å juble. Sampdoria satset på den gamle Parmatreneren Roberto D’Aversa da Claudio Ranieri sa takk for seg etter forrige sesong. På spillerfronten har det ikke kommet noen forsterkninger, og når den gamle superspissen Fabio Quagliarella nå ser ut til å nærme seg utløpsdatoen, med kun en straffescoring i Serie A så langt, så har det blitt for få nettkjenninger, og snaut med poeng.
  Med norske øyne kan vi imidlertid glede oss over Morten Thorsbys faste plass på laget, og flere innhopp enn i alle fall jeg hadde forventet på Kristoffer Askildsen. Så langt har det blitt åtte innhopp, og også fire kamper fra start på 20-åringen.
  Nye koster til ingen nytte
  I sommer fikk Genoa nye eiere, og siden har det vært spekulert i at en ny trener ville erstattet Davide Ballardini. I november skjedde det omsider, og ny mann ved roret er den ukrainske legenden Andrej Shevchenko. Han har ledet laget i fire kamper nå, og har en bedrøvelig fasit å vise til så langt. Ett poeng, og ikke en eneste scoring har det blitt med den gamle storscoreren på benken, og fortsetter det sånn er det liten grunn til å bli overrasket om han blir sendt på dør i god tid før sesongen er over. Hans aller største bekymring er åpenbar, han kan ikke trylle fram nye spillere før i januar, og de som er der i dag er neppe gode nok til å bidra til noen betydelig snuoperasjon.
  Når kampen sparkes i gang fredag kveld betyr det imidlertid, som vanli i derbykamper, ingenting at dette er en kamp i nærheten av bunnstriden i Serie A. Det blir garanter severdig denne gangen også.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen