More

  Frykt ikke, England..

  Jeg hadde engelske tabloider i bakhodet da jeg begynte å forfatte denne teksten. Etter gårsdagens forglemmelige kamp mellom England og Skottland, kikket jeg inn på Daily Mail for å se om verden deres hadde gått under. Og det hadde den. “England FORSØKTE IKKE ENGANG å slå Skottland” og “Gary Neville slakter England” var to av de tre fremste headerne deres, og ingen er selvsagt overrasket over det.
  Med mindre de tre løvene slår Brasil 4-0, er de engelske tabloidene raskt fremme med høygaffelen. Selv ikke 1-0 mot regjerende VM-finalist Kroatia var godt nok for enkelte synsere på balløya. Etter gårsdagens durabelig kjedelige 0-0 mot Skottland, var selvsagt de kritiske røstene enda høyere. “England har ingenting blant de fire beste å gjøre”, “Nok en gang står nasjonen igjen skuffet” også videre, også videre.
  Det er tilsynelatende enkelt å forstå engelskmennenes frustrasjon. Aller helst skulle det vært plass til Harry Kane, Raheem Sterling, Marcus Rashford, Jadon Sancho, Phil Foden, Mason Mount og Jack Grealish i samme startoppstilling. Aller helt skulle England, med denne vanvittige dybden av offensive talenter, vinne enhver kamp 3-0. Minst. Så enkelt er det imidlertid ikke. To kamper og fire poeng ut i gruppespillet, skulle man tro England lå nederst i D-ligaen i Nations League.
  For å gi litt kontekst, topper de tabellen i gruppe D i EM 2020, og disse lagene møtes i en ren gruppefinale om noen dager. Avansementet er langt på vei sikret. Likevel gir tabloidene inntrykk av at de nettopp har blitt slått av San Marino. Hvorfor?
  Det er lett å tro at Frankrike, med Kylian Mbappé, Paul Pogba, Ousmane Démbélé og Antoine Griezmann sjarmerte seg frem til VM-tittelen i 2018. Men det gjorde de ikke. Les Bleus avanserte fra gruppespillet med kun ett baklengs, og holdt nullen i to av fire sluttspillkamper. Forsvar vinner mesterskap. Kan hende er England langt bedre utstyrt, i alle fall på papiret, i den offensive enden av banen, men løvenes forsvarsspill hittil i mesterskapet bør gjøre at øvrige utfordrere tar Gareth Southgates mannskap på ramme alvor.
  180 spilte minutter ut i mesterskapet, har Englands forsvar knapt tillatt én målsjanse mot seg. Skottland var klart nærmere å såre England enn hva Kroatia var, men Gareth Southgate står likevel igjen med fire poeng og to smultringer når gruppefinalen mot Tsjekkia gjenstår. 
  Den engelske oppbyggingen til mesterskapet har vært merkelig. I vinter og tidlig vår utropte tabloidene nasjonen som en klar mesterskapskandidat. Så, i ukene før avspark, reverserte de kraftig og mente at alt forbi en kvartfinale vil være en bragd. Nå, to kamper og fire poeng senere, virker de engelske journalistene å ha skutt seg selv i foten. Igjen.
  Engelsk presse er notorisk kjent for å skryte minst mulig av sitt eget landslag, og nå har de igjen avfyrt sine kanoner. Men, sannheten er at det er ikke tvingene nødvendig å sjarmere og underholde for å komme langt eller vinne et mesterskap. Snarere tvert imot. England har vært bunnsolide i sine to første kamper, selv om tabloidene forsøker å mane frem en helt annen sannhet. Så, frykt ikke, England.. Dere er med.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen