More

  Friday Night Lights og en topptung lørdag  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Helgens runde i League Two kickstarter med et herlig derby fra Edgeley Park  

  Forutsetningene er satt når flomlyset skrus på og et utsolgt Edgeley Park maner Stockport og Salford til kamp. Bare et poeng skiller de to lagene som har like kort vei til direkte opprykk som ut av play off. Dette gjør derbyet mellom de to Manchester-lagene til en liten skjebnekamp der taperen fort kan være ute av topp syv om kort tid. Stockport slo til med 2-0 seier i det motsatte oppgjøret på Peninsula Stadium i oktober, og denne gang kommer de til kamp med en rekke på fem oppgjør uten tap. Vi lar oss derimot ikke lure, for prestasjonene som er vist de siste ukene er kanskje noe av det svakeste mannskapet til Dave Challinor har vist denne sesongen. Forrige uke spilte de i 94 minutter mot Swindon sine ti menn og kan si seg heldige som fikk med seg tre poeng etter det sene seiersmålet fra Ryan Croasdale.  

  Salford på sin side har blitt bedre og bedre gjennom vinteren, og selv om de også kan si seg heldige med sine tre poeng forrige helg var det desto mer imponerende. 3-1 seieren borte mot Stevenage vitner om et mannskap som både kan spille god fotball, men også vinne stygt selv om målene de scoret var flotte. De har scoret hele 18 mål på sine seks siste kamper, noe som står i sterk kontrast til Stockport sine tre. Hva får vi her? Et målrikt eller målløst oppgjør? Svaret får vi under flomlysene fredag kveld.  

  Toppoppgjørene  

  Lørdagen er minst like bra som fredagen da den byr på kamper mellom de fire øverste lagene. En av dem er Leyton Orient – Carlisle, der serielederne tar imot laget som inntil forrige uke hadde den tredje og siste plassen som gav direkte opprykk. Det endte med tap mot Gillingham og dermed kunne Northampton smette forbi på tabellen. Nå venter ny bortetur, denne gang til London og Richie Wellens sitt mannskap. Det er også et lag som trøbler, og selv om de ikke har tapt på sine siste ni, står de nå med fire strake uavgjort. De tre siste har de gitt fra seg ledelsen mot motstand de skal og bør slå for å rykke opp. Enn så lenge har de et lite pusterom til Carlisle og de andre, men med tap her vil panikknappen trykkes inn på Brisbane Road også.   

  Nummer to og tre på tabellen skal selvsagt møtes samtidig. Northampton har funnet rytmen igjen, godt hjulpet av toppscorer Sam Hoskins. Nå skal de ta imot et såret Stevenage til kamp på Sixfields Stadium. Gjestene snublet kraftig hjemme mot Salford sist i et oppgjør de tapte ufortjent 1-3. De ble dermed forbigått av dagens motstander som på sin side spilte sin syvende kamp uten tap da de imponerte med 2-0 borte mot Doncaster. Etter en rufsete periode virker de som om Jon Brady har fått tettet lukene og fokusert på poeng fremfor finspill den senere tid.  

  Statistikk

  • Jacob Wakeling utvisning etter 47 sekunder forrige helg var den raskeste utvisningen siden Tomas Kalas for Fulham i august 2017. Han ble sendt av banen etter bare 33 sekunder.
  • Ingen lag i ligasystemet har spilt flere uavgjortkamper med scoringer i enn Hartlepool. Totalt elleve kamper og står nå med fem strake uavgjort. Forrige gang Hartlepool spilte fem uavgjortkamper på rad var i 2011.
  • Wimbledon er det laget i ligasystemet som har gitt fra seg flest poeng etter først å ha tatt ledelsen denne sesongen. Hele 30 poeng har de mistet fra ledende posisjon.
  • Rochdale har bare vunnet to av deres 21 siste ligakamper. På samme tid har de bare plukket elleve av 63 poeng.
  • Northamptons 2-0 seier over Doncaster forrige helg var første gang på syv kamper at laget scoret mer enn et mål i en kamp.
  • Crawley er ubeseiret på sine fem siste ligakamper.
  • De tre nederste lagene i League Two har alle byttet manager to ganger i løpet av årets sesong.
  • Bradford har bare vunnet syv av sine 18 hjemmekamper i årets sesong.

  Rekken stoppet 

  Etter flere runder med spill inn møtte vi motgang forrige helg. Tipset om hjemmeseier til Swindon mot Stockport fikk et skudd for baugen med utvisning etter bare 47 sekunder. Til tross for det røde kortet var Swindon det beste laget, og spillet til 3.05 kunne faktisk gått inn. Grimsby var favorittspillet, men også der røk det mot slutten da Walsall utlignet sent. Denne helgen prøver vi oss på Wimbledon som tok sin andre seier i 2023 i midtukens kamp mot Walsall. Det frister litt med Salford som luring, men vi går for Hartlepool som må ha tre poeng.  

  FAVORITTEN:    

  Wimbledon – Rochdale      

  TIPS:   

  H til 2.05 i odds hos Norsk Tipping   

    

  LURINGEN:    

  Hartlepool – Swindon 

  TIPS:    

  H til 2.60 i odds hos Norsk Tipping  

  Helgens runde i League Two

  • Stockport – Salford
  • Tranmere – Harrogate
  • Bradford – Grimsby
  • Wimbledon – Rochdale
  • Barrow – Gillingham
  • Colchester – Newport
  • Doncaster – Crewe
  • Hartlepool – Swindon
  • Leyton Orient – Carlisle
  • Mansfield – Crawley
  • Northampton – Stevenage
  • Walsall – Sutton

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen