More

  Før La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Full gjennomgang av helgens kamper.

  Ny La Liga-runde står for døren, og vi går igjennom samtlige kamper i den 18. ligarunden.

  MALLORCA – CELTA VIGO
  Mallorca gikk på sitt andre strake bortetap forrige helg da de røk 0-1 for Osasuna. Laget fra ferieøya trives atskillig bedre hjemme, og kan skilte med to strake hjemmeseirer. Mallorca er imidlertid ikke av de mest underholdende lagene i La Liga, hverken hjemme eller borte. Hjemme på Visit Mallorca Estadi, har samtlige syv kamper endt med under 2,5 scoringer. Begge de siste hjemmekampene har endt med 1-0-seier mot henholdsvis Atlético Madrid og Real Valladolid. Celta Vigo åpner La Liga-runden for tredje helg på rad, og forrige fredag ble svært gledelig sett med norske øyne. Jørgen Strand Larsen kom nemlig inn fra benken, og rakk på en snau halvtime både å score sitt første mål for klubben og kåret til banens beste. Det holdt til 1-1 i hjemmekampen mot Villarreal, og dermed er de lyseblå ubeseiret i alle sine fire siste kamper. Celta har imidlertid ikke hatt mye å skrive hjem om i bortekampene sine denne sesongen – kun to seirer hittil.

  RAYO VALLECANO – REAL SOCIEDAD
  Rayo Vallecano er, til tross for sin 9. plass, et av atskillige lag som kjemper om en Champions League-plass. Det skiller nemlig bare to poeng mellom Rayo og Atlético på 4. plass i det som tegner til å bli et bikkjeslagsmål for historiebøkene. Andoni Iraolas mannskap har tapt bare én av de siste ni i ligaen, og forrige helg dro de hjem en sterk 1-0-seier mot Osasuna. Isi Palazón ble matchvinner mot baskerne, og 28-åringen har vært svært produktiv fra sin midtbaneposisjon denne sesongen med fem fulltreffere. Real Sociedad ankommer denne fra en strålende 3-1-seier i baskerderbyet mot Athletic sist helg. Dermed har la Real formidable syv poeng ned til Atléti på fjerdeplass, og tar stadig større steg mot en etterlengtet Champions League-billett. Alexander Sørloth åpnet showet mot Athletic med sin syvende scoring for sesongen. Mikel Oyarzabal scoret også sitt første etter comebacket fra det langvarige skadeavbrekket.

  ESPANYOL – REAL BETIS
  Espanyol vinner, ei heller taper altfor mange fotballkamper, derav en relativ beskjeden poengfangst så langt. Likevel tok de en sterk 2-1-seier borte mot Getafe sist helg, og evigunge Joselu scoret sitt tiende for sesongen da han sendte Espanyol i ledelsen. Katalanerne har tapt bare to av de siste 11, men hele syv av de har endt uavgjort, men hjemmefansen på RCDE Stadium har ikke hatt altfor mye å juble for denne sesongen; kun én av åtte hjemmekamper har endt med tre poeng. Real Betis hadde spillefri i helgen, da de spilte Supercopa i Saudi-Arabia forrige uke. Der røk de på straffesparkkonkurranse mot Barcelona, men i La Liga har de tatt fire av seks poeng etter at VM-pausen var over. Sist de var i aksjon i ligaen, slo de Rayo Vallecano 2-1 på bortebane, og kun én av de fem siste på fremmed gress har endt med tap. De har også holdt nullen i tre av disse.

  ATLÉTICO MADRID – REAL VALLADOLID
  Ett skritt frem, ett tilbake. Det har vært gjennomgangsmelodien for Atlético Madrid denne sesongen. Los Colchoneros leverte kanskje sesongbeste mot Barcelona spillemessig, men tapte likevel 0-1. Og i forrige runde mot Almería ble det bare 1-1, til tross for at Ángel Correa sendte Diego Simeones mannskap i føringen. Innehar for øyeblikket fjerdeplassen, men blir utfordret fra de fleste hold om ligaposisjonen sin. Tre av Atléticos syv hjemmekamper har endt med tap, men har kommet mot sterk motstand i form av Villarreal, Barcelona og Real Madrid. Real Valladolid er på en vond nedadgående, og har fire strake tap i La Liga. Sist røk det nyopprykkede laget 0-1 for Rayo Vallecano, og er nå bare poenget over nedrykksstreken. Formen på bortebane er tilsvarende svak, all den tid Valladolid har tapt fire strake og feilet å score i samtlige av disse.

  SEVILLA – CÁDIZ
  Sevilla har ikke fått det løftet de håpet på etter ansettelsen av Jorge Sampaoli, og somler fremdeles under nedrykksstreken på 19. plass. Forrige helg tok de ledelsen i borteoppgjøret mot Girona, men endte likevel opp med å tape 1-2. Sampaoli var rasende etter kampslutt, og antydet langt på vei at spillerne hans snart må erkjenne at de er for gode til ikke å rykke ned. At dette skulle bli en sekspoenger i bunnstriden på dette stadiet av sesongen, var det få som hadde sett for seg på forhånd. Cádiz er i ganske så brukbar ligaform, men ligger likevel under streken, ett poeng foran helgens verter. Kun én av de seks siste matchene deres i ligaen har endt med tap, men også bare én med seier. Mandag klarte de ikke å slå tabelljumbo Elche hjemme, til tross for Brian Ocampo sendte dem tidlig i ledelsen. Tok en råsterk seier i sin forrige bortekamp da Valencia ble slått 1-0.

  VILLARREAL – GIRONA
  Villarreals seiersrekke på tre strake i La Liga ble stoppet av Jørgen Strand Larsen og Celta Vigo forrige fredag. Gerard Moreno sendte den gule ubåten i ledelsen, men ble torpedert av Jorge Playa midtveis i andreomgang. Villarreal er likevel i flott utfordrerposisjon til den fjerde og siste Champions League-plassen, og ligger bare poenget bak Atlético på fjerde. Hjemme på El Madrigal har de vunnet to strake, sist en meget 2-1-seier over Real Madrid. De møttes også i Copa del Rey torsdag. Girona er i strålende ligaform, og er ubeseiret på de syv siste med 3-4-0. Det har tatt dem opp til 11. plass på tabellen, og begynner å få klaring til nedrykksstriden. Sist helg slo de tilbake etter å ha ligget under 0-1 i hjemmematchen mot Sevilla til å vinne 2-1. Yangel Herrera ble matchvinner med sin andre fulltreffer for sesongen. Har vunnet kun én bortekamp denne sesongen, mot tabelljumbo Elche.

  ELCHE – OSASUNA
  Ny runde, nytt poengtap for tabelljumbo Elche, selv om det ikke ble tap denne gangen. Havnet bakpå i mandagens bunnoppgjør mot Cádiz, men Ezequiel Ponce reddet det ene poenget ni minutter før full tid. Ligger likevel håpløst i bunnen med bare fem poeng, og sesongens første trepoenger lar fremdeles vente på seg. Kommer til å være underdog i så å si alle sine resterende kamper denne sesongen. Er naturlig nok uten seier på hjemmebane så langt. Osasuna er et av atskillige lag som kjemper om en Champions League-billett, og det til tross for at de har vunnet bare én av sine fire siste. Den kom forrige runde da de slo Mallorca 1-0 hjemme, der Aimar Oroz ble matchvinner. 21-åringen har fått sitt definitive gjennombrudd for Osasuna denne sesongen, og er allerede oppe i tre ligascoringer fra sin midtbaneposisjon. Har tapt bare to av sine syv siste bortekamper.

  BARCELONA – GETAFE
  Xavi hentet sitt første trofé som Barcelona-manager da Supercopa ble vunnet forrige helg, med en overbevisende 3-1-seier mot erkefienden Real Madrid. Barca var best i alle spillets faser, og vant fullt fortjent. Katalanerne er også favoritter til å hente hjem ligatittelen, men da har man ikke råd til å avgi poeng i hjemmekamper som denne. Blir følgelig hemmet av at stjernespissen Robert Lewandowski er suspendert, men er uansett store forhåndsfavoritter. For Getafe ankommer nemlig Camp Nou med to strake ligatap i kofferten, og røk også ut av Copa del Rey mot Segunda-klubben Levante. Forrige helg røk de 1-2 hjemme mot Espanyol, spissduoen Enes Ünal og Borja Mayoral er omtrent de eneste scoringstruslene for Azulones. Samtlige tre siste i La Liga har endt med over 2,5 mål i Getafe sine kamper, men de fire foregående hadde under 2,5 scoringer.

  ATHLETIC BILBAO – REAL MADRID
  Athletic Bilbao stiller svært så revansjesugne til denne, all den tid de røk fortjent 1-3 i forrige helgs prestisjefylte baskerderby. Oihan Sancet reduserte for los Leones, men til syvende og sist til ingen nytte. Har ramlet ned til åttendeplass på tabellen, og venter fremdeles på sin første seier etter at ligafotballen begynte å rulle igjen. San Mamés er imidlertid et fremdeles vanskelig sted å komme til, og kun Espanyol og Atlético Madrid har reist herfra med tre poeng denne sesongen. Real Madrid har også sitt å revansjere etter forrige helgs fortjente 1-3-tap mot Barcelona i Supercupfinalen. Carlo Ancelottis mannskap ligger også tre poeng bak erkerivalen i kampen om ligatittelen, og har vist vaklende form med fire tap på de siste ti i alle turneringer. Er fremdeles gode nok til å true hvilket som helst lag i verden, og har fortsatt til gode å gå målløse av banen på bortebane denne sesongen. Sterk snuoperasjon i midtuken da de slo Villarreal ut av Copa del Rey.

  VALENCIA – ALMERÍA
  Ryktene på Mestalla har begynt å hviske om at Rino Gattuso sin posisjon i managerstolen ikke er trygg, til tross for at italieneren bare har sittet et drøyt halvår i den. Los Che-bossen uttrykte genuin bekymring over hva han så av laget sitt i 0-1-tapet mot Cádiz for noen uker siden, men Gattuso fikk se en helt annen utgave fem dager senere i Supercupen mot Real Madrid. Der var laget hans det beste av de to på banen, men måtte likevel gi tapt på straffesparkkonkurranse etter 1-1 etter 120 minutter. Almería var alarmerende svake i 0-2-tapet for Real Sociedad, men reiste seg mot Atlético Madrid i forrige runde. Der kom de tilbake fra 0-1 og fikk til slutt med seg 1-1 mot ligafireren. Er imidlertid klart bedre på hjemmebane, og Rojiblancos har bare fått med seg to poeng på bortebane denne sesongen. Har heller ikke holdt nullen på fremmed gress i 2022/23.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen