More

  Før kampen: Montenegro – Norge

  Montenegro – Norge
  Tirsdag 30. mars kl. 20:45
  Sendes på TV 2
  Etter 3-0 mot Gibraltar i åpningskampen under Ståle Solbakken-æraen, fulgte det norske landslaget opp på verst tenkelige vis med 0-3 mot Tyrkia lørdag kveld. Juniorfeil ble begått ved alle baklengsmålene, og Solbakken måtte i etterkant tåle berettiget kritikk på både taktikk og laguttak.
  Et av overraskelsene i startoppstillingen, Julian Ryerson, sviktet da han fikk sjansen på høyreback, og var ikke i nærheten av å følge opp kollega Jonas Svenssons prestasjon mot Gibraltar. Stian Gregersen viste imidlertid prov på at han har tenkt til å gjøre en av de to midtstopperplassene til sin egen. Molde-stopperen kunne nødig lastes for svikten mot Tyrkia, og får forhåpentligvis muligheten igjen i kveld. Fremover i banen var det heller ikke all verden av lyspunkter, men det var noen. Patrick Berg viste nok en gang at han bør være på blokka til Ståle Solbakken, også når Sander Berge er skadefri. Det bør være plass til begge på Norges midtbane.
  På topp var Alexander Sørloth Norges eneste trussel da Erling Braut Haaland hadde kanskje sin svakeste dag på jobben i norsk landslagsdrakt. RB Leipzig-spissen hadde et susende skudd i stanga på stillingen 0-1, og hadde den gått inn, kunne mye sett annerledes ut.
  I stedet endte det altså med 0-3, og Norge er allerede bak på i kvalikgruppa. Dermed er landslaget allerede i en nær vinn eller forsvinn-situasjon allerede i den første uken. Og det er ingen grunn til at tro at kveldens oppgjør blir en tur i parken, til tross av montenegrinernes beskjedne 63. plass på FIFA-rankingen. Til tross for at det for det meste har vært beskjeden motstand, har Montenegro tapt bare én av sine 11 siste og er ubeseiret i fem strake. De har fått den starten på VM-kvaliken de hadde håpet på forhånd, med 2-1 og 4-1-seirer mot Latvia og Gibraltar.
  Spissen Stevan Jovetić er lagets store stjerne, og kom inn fra benken og scoret i lørdagens 4-1-triumf mot Gibraltar. 31-åringen har scoret imponerende 31 mål på 60 landskamper, men på klubbnivå har det ikke gått like bra. Han har scoret bare åtte ligamål til sammen i de tre siste sesongene i Monaco, og forrige gang han nådde tosifret antall ligamål, var for Fiorentina i 2012/13-sesongen.
  Tipsbladets lagoppstilling mot Montenegro
  Rune Almenning Jarstein – Jonas Svensson, Stian Gregersen, Kristoffer Ajer, Birger Meling, Martin Ødegaard, Patrick Berg – Moi Elyounoussi, Jens Petter Hauge – Alexander Sørloth, Erling Braut Haaland
  Tipset
  Norge må vinne, og historien de siste 20 årene har vist at det har gått bare sånn passe når Norge har vært i den situasjonen. Likevel sier magefølelsen at Norge drar i land seieren de behøver for å henge med videre. Vi tror imidlertid det blir med en knapp vinnermargin, og lander dermed på en norsk ettmålsseier til 3,80 hos Coolbet.
  Kampodds
  Coolbet 4,38 – 3,46 – 1,91
  Norsk Tipping 4,20 – 3,40 – 1,82
  Unibet 4,55 – 3,70 – 1,80

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen