More

  Fjern drøm om revansj

  Champions League er endelig tilbake på plakaten, og første avspark tas i kveld. 
  Regjerende mester Chelsea er i aksjon, men av kveldens åtte kamper vil naturligvis oppgjøret mellom storhetene Barcelona og Bayern München stjele det meste av oppmerksomheten. 
  For ikke lenge siden ville oppgjørene mellom Barcelona og Bayern München gitt vann i munnen til fotballsupportere verden over. De spanske og tyske gigantene har gitt oss noen historiske oppgjør det siste tiåret. Bayerns maktdemonstrasjon da de slo et Barcelona i sitt «prime» i 2013 med 7-0 sammenlagt i semifinalen er helt der oppe med de mest imponerende enkeltstående resultatene i Champions Leagues historie.
  *Vår 80-siders CL-spesial er klar, og den ettersender vi til de som benytter seg av vårt kampanjetilbud på digialt abonnement. Bruk koden NY, så får du en hel måned med Tipsbladet for kun 99 kroner. 
  Historisk ydmykelse
  Med Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Busquets, Xavi, Andrés Iniesta, David Villa og Lionel Messi på banen, ble spanjolene fullstendig overkjørt av det tyske maskineriet og manager Tito Vilonova ante ikke hva som traff ham. Bayern München endte opp som mester det året og slo Dortmund i finalen noen uker etter.
  To år etter skulle Barcelona få sin revansje. Igjen møttes lagene i semifinalen, men denne gangen tok det første møtet plass på Camp Nou. Katalanerne sikret seg en tilsynelatende uoverkommelig 3-0-ledelse før returen i München, men tyskerne var fast bestemte på å skape historie nok en gang. De kom imidlertid til kort med 3-2-seieren, og dermed var det Barcelona som avanserte til finalen. Der ble Blaugrana flere hakk for sterke Juventus, og tok sin femte, og foreløpig siste Champions League-triumf.
  Det siste møtet mellom lagene, vil nok Barcelona-fansen glemme fortest mulig. I Champions League-bobla i Portugal 2020, nøyde ikke Bayern seg før de hadde satt ballen bak perplekse katalanere hele åtte ganger i 8-2-seieren i kvartfinalen.
  Flere øyner sjansen
  Dermed har Barcelona mye å revansjere før denne høstens gruppespill, men det er ikke mye som tyder på at de får ønsket sitt oppfylt. De siste årene har Bayern München styrket seg sesong for sesong, mens Barcelona har kjørt klubben fra toppen og rett ned i grøften. Lionel Messi er borte, og regnskapene er blottet for grønne tall. Det har resultert i en enorm spillerflukt fra Camp Nou, og likevel har klubben over en milliard euro i gjeld, og Barcelona virker å være årevis unna å kunne grave seg ut av uføret.
  Imens gjelder det for Ronald Koeman å holde det katalanske skipet så stødig som mulig, men den 58 år gamle nederlenderen må omtrent gjøre den skuta om til Den flyvende hollender mens gjenoppbyggingen pågår.
  I La Liga skal han få sin fulle hyre med å sørge for fortsatt kvalifisering til Champions League, som i sin tur vil bety etterlengtede midler i klubbkassa. Der Barcelona må selge unna for å holde klubben over vannet, fortsetter Bayern München å støvsuge det tyske markedet for de beste spillerne. Den tidligere RB Leipzig-spilleren Marcel Sabitzer er det nyeste medlemmet av Bayerns stjernegalleri.
  De to fotballgigantene stjeler naturligvis de fleste av overskriftene i Champions Leagues gruppe E, men Barcelonas fall har gjort at normalt svakere lag – i dette tilfellet Benfica og Dynamo Kiev, nå øyner reelle muligheter til å avansere til sluttspillet på bekostning av Barcelona.
  Spanjolene har en lang vei å gå – første hinder på den veien blir å ta seg ut av denne gruppa.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen