More

  Feiret som ny kaptein

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Paris Saint-Germain mot Lyon er vår utvalgte hovedkamp i Frankrike denne helgen selv om man nok må innrømme at det ikke har vært et toppoppgjør de siste sesongene. Til det har Lyon vært for svake og gjestene kommer også til søndagens møte med en svak sesong i ryggen.

  Ønsker å beholde stjernene

  Paris Saint-Germain forventes av alle å sikre seg et nytt ligagull, uten at det er det trofeet klubben er opptatt av. Champions League-eventyret er som kjent allerede over. I siste ligakamp før landslagspausen ble det også 0-2-smell hjemme mot Rennes, sesongens første hjemmetap i ligaen. Det skiller dermed syv poeng ned til Marseille og dermed er det fortsatt en jobb som må gjøres for at et nytt gull skal sikres. President Nasser Al-Khelaïfi er imidlertid allerede i gang med å planlegge den nye sesongen der det igjen vil være det etterlengtede Champions League-trofeet som står i fokus. Det store spørsmålet denne sommeren er hva som skjer med Kylian Mbappé, Lionel Messi og Sergio Ramos. De to sistnevnte er ute av kontrakt om knappe tre måneder mens Mbappés kontrakt utløper juni 2025. Til spanske Marca er Al-Khelaïfi klar på hva han ønsker:

  – Vi er heldige at noen av verdens beste spillere vil spille for PSG selv om de har tilbud fra andre klubber. Vi jobber for å få beholdt Mbappé, Messi og Ramos. Vi skal også analysere hva vi har gjort og hvordan vi skal jobbe videre. Vi kommer ikke til å gjøre noen feil. I sommer må vi trolig balansere troppen. Jeg er ikke bekymret for overganger da vi har nye stjerner som kommer frem iblant annet Warren Zaïre-Emery og El Chadaille Bitshiabu.

  Messi i 800

  I landskampene som nettopp er unnagjort var det imidlertid de vanlige profilene som sto for overskriftene. Lionel Messi satt inn sitt 800. mål i karrieren da Argentina vant 2-0 i en treningskamp mot Panama. Det var igjen et strålende frispark som ble satt i mål. 672 av Messis scoringer har kommet for Barcelona. 99 er satt inn for Argentina mens det har blitt 29 i tiden i Paris Saint-Germain. Kylian Mbappé ble som forventet utnevnt til ny kaptein for det franske landslaget og han feiret med to scoringer og én målgivende pasning i 4-0-seieren mot Nederland. Spissen har nå 38 landslagsmål og er også toppscorer i Ligue 1 denne sesongen med 19 nettkjenninger. Som nyutnevnt kaptein etter at Hugo Lloris ga seg var imidlertid Mbappé mest opptatt av å skryte av lagkameratene:

  – Mike Maignan startet med å holde nullen, noe som var svært viktig for han. Jeg håper det gir han masse selvtillit da vi alle støtter han. Vi jobbet hele uken med planen om at vi ikke kunne skuffe fansen vår. Dette var første gang vi spilte for dem etter VM og vi ville prestere på samme nivå som vi gjorde i den turneringen, med unntak av finaletapet for Argentina.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen