More

  Favoritt fra dødens

  Frankrike er oddsfavoritt, men bare å ta seg ut av gruppa kan bli tøft nok. Tyskland, Portugal og Ungarn er kapable til å spenne ben på favoritten allerede i gruppespillet. 
  Dødens gruppe. Kan hende et noe forslitt uttrykk, men vi lar det passere for denne gang. For EM-gruppe F kan vanskelig kalles annet enn dødens. Regjerende europamester Portugal, fem ganger verdensmester Tyskland og regjerende verdensmester Frankrike var nok ikke helt hva Ungarn håpet på da de ventet på trekningen.
  Alle gruppas kamper spilles i München og Budapest, noe som vil gi Tyskland og Ungarn en aldri så liten fordel. Den fordelen vil de da også trenge. For Frankrike er uansett favoritt.
  Stjerner i sikte
  Den franske troppen vrimler av superstjerner, men Les Bleus’ største force er nok uansett bredden. Kylian Mbappe, N’Golo Kanté, Antoine Griezmann, Raphaël Varane, Paul Pogba og Karim Benzema er bar et tilfeldig utvalg stjernespillere i en tropp som har dobbel dekning i alle posisjoner.

  Det skal letes med lys og lykte for å finne svakheter, og for landslagssjef Didier Deschamp gjelder det da å holde samholdet intakt. Vi har jo sett eksempler på grums som har ødelagt for den franske troppen tidligere, og også denne gang ryktes det om uro.
  Retur etter fem års fravær
  Eneste virkelige overraskelse i den franske troppen denne sommeren var av den gledelige sorten. Etter fem års fravær er superspissen Karim Benzema tilbake, og er det noe Frankrike har savnet så er det en pålitelig målscorer helt på topp.

  Det har vært mye ondt blod mellom Benzema og landslagssjefen, men spissen takket ja til en prat på tomannshånd, og etter å ha luftet frustrasjon kom de to til enighet om å gi samarbeidet en ny sjanse.
  -Det som har hendt, har hendt. Det er lite å gjøre med nå, og vi velger da heller å se fremover, sa Benzema til fransk presse etter at hans navn var inkludert i troppen.
  33-åringen har levert en formidabel sesong for Real Madrid, men hans 30 scoringer førte ikke til trofeer denne gang. Pokaler er det uansett nok av på Benzemas peishylle. Fire ligamesterskap med Lyon ble innkassert før avreise den spanske hovedstaden, der han siden har vunnet La Liga tre ganger og Champions League hele fire ganger. Med Frankrike har han imidlertid fortsatt ikke innkassert pokaler, og sommerens EM kan fort være veteranens siste mulighet.
  Jobb å gjøre
  Frankrike er manges store tittelfavoritt, også bookmakerne. Den regjerende verdensmesteren har den sterkeste troppen, og de aller største stjernene. Det som eventuelt taler mot fransk jubel er gruppa de har havnet i, der to har fordel av hjemmebane, samt nettopp faktumet at for mange store stjerner samlet i ett og samme lag har lett for å slite på samholdet. Benzemas introduksjon ble tatt opp med øvrige spillere før offentliggjort, men det antas at et knippe spillere fortsatt har horn i siden til stjernespissen etter alt som har skjedd siden 2016.
  Deschamps har jobb å gjøre, og han innrømmer da også at alt skal gå deres vei for å kunne lykkes.
  -Vi er regjerende verdensmester, og ankommer som naturlig favoritt. Det er imidlertid ikke bare å knipse i fingrene for å gå til topps i et mesterskap. Ingen kan ta fra oss hva vi har prestert, men andre nasjoner har tatt steg siden forrige mesterskap. England, Belgia og Spania er bare noen av dem som vil utfordre. Vi må være på vårt aller beste for å kunne gå hele veien, sier den franske landslagssjefen til fransk presse.
  Avspark i gruppe F tas kl.18 i dag, når Ungarn møter regjerende mester Portugal. Frankrike og Tyskland barker sammen 21.00. Fest setebeltet!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen