More

  FA cup: Kamp om kvart

  Det begynner å bli alvor i verdens eldste fotballturnering, når det i dag tas avspark for 5.runde.
  13 av de 16 gjenværende lagene er fra Premier League, mens Championship-trioen Bournemouth, Barnsley og Bristol City er gjenværende askeladder.
  To kamper spilles i dag tirsdag, fire onsdag, før de to siste kvartfinalebillettene deles ut torsdag kveld.
  FA-cupens 5.runde:
  Burnley – Bournemouth
  Manchester United – West Ham
  Sheffield United – Bristol City
  Wolverhampton – Southampton
  Barnsley – Chelsea
  Everton – Tottenham Hotspur
  Swansea – Manchester City
  Leicester – Brighton & Hove Albion
  Dagens kamper:
  Burnley-Bournemouth
  Turf Moor, 18.30
  Sean Dyche har fokus rettet mot å sikre fornyet kontrakt i Premier League, og helt i mål er man slett ikke. The Clarets har bare tre lag bak seg på tabellen, med Fulham som nærmeste utfordrer. Mye vil kunne bli avgjort denne måned, da Palace, Fulham og West Brom er lagets tre neste motstandere. Burnley har vunnet FA-cupen, men vi må da helt tilbake til 1914. Sist man nådde finalen var i 1962. Stiller redusert i kveld, når Chris Wood, Charlie Taylor, Robbie Brady og Josh Brownhill trolig alle må stå over grunnet skader.
  Bournemouth har siktet innstilt på umiddelbar retur til Premier League, men det er ikke opprykksform som er levert i 2021. Fire strake tap, og bare én seier fra siste åtte, før man lørdag slo Birmingham 3-2 etter både scoring og assist av nyankomne Jack Wilshere. Jonathan Woodgate debuterte som Cherries-manager, etter at Jason Tindall fikk sparken i kjølvannet av forrige helgs hjemmetap mot Wednesday. Offensive utfordringer etter at Joshua King ble solgt til Everton, samtidig som Dominic Solanke mister kveldens kamp med skade. Bournemouth har aldri tidligere nådd kvartfinale i FA-cupen. 
  Odds: Burnley er naturlig oddsfavoritt. Coolbet er markedsledende både på hjemme- (2,38) og borteseier (3,27).
  Manchester United – West Ham
  Old Trafford, 20.30
  Mye tyder på at United blir å finne i topp 4 denne sesongen, da både Manchester United og West Ham United har imponert denne sesongen. Kan hende blir begge belønnet med plass i Champions League. At Manchester United kjemper i tet er ikke veldig overraskende, men at West Ham skulle blande seg inn i kampen om Champions League-plass er en oddsbombe. I FA-cupens kvartfinale vil det imidlertid bare være plass til én av dem.
  Kveldens hjemmelag ser ikke på seg selv som noen utfordrer til ligatittelen, men tittel kan det likevel bli. Solskjær har imidlertid slitt med å ta seg til finaler, og det er bare en drøy måned siden man måtte gi tapt for byrival City i ligacupens semifinale. Solskjærs United har dermed røket på tap i fire semifinaler på bare ett år. Er i kveld uten Paul Pogba og Eric Bailly, mens Dean Henderson gis en sjelden mulighet til å vokte målet.
  West Ham fikk bare ett poeng fra helgens hovedstadsbatalje mot Fulham. Borte mot Manchester United har man ikke vunnet på 15 siste forsøk. Formen er imidlertid upåklagelig. Kun én av siste ni Premier League-kamper er tapt, før det nå venter hjemmekamper mot tabelljumbo Sheffield United og Europa-utfordrer Tottenham. Tomas Soucek ble lørdag offer for en av tidenes svakeste dommerprestasjoner, men anken på det røde kortet ble som forventet tatt til følge, og den målfarlige tsjekkeren er tilgjengelig for spill i kveld.
  Odds: Spilltilbyderne har ikke særlig tro på at David Moyes kan eliminere sin tidligere arbeidsgiver. Hjemmelaget er klar oddsfavoritt, og Coolbet er best (1,66) i klassen på H.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen