More

  Et historisk øyeblikk

  Det vil kanskje være å overdrive å si at verden vil holde pusten når enten Bodø/Glimt eller Zorya tar avspark på Aspmyra i kveld. Men, kveldens gruppespillkamp i nord er uansett en historisk begivenhet.
  Tre dager unna sin egen 105-årsdag skal Bodø/Glimt for første gang spille et gruppespill i en europeisk turnering. Det ble ikke Champions League, som de drømte om på forhånd, ei heller Europa League – men nyoppstartede Europa Conference League er en finfin “trøstepremie” for Glimt, som de siste årene virkelig har tatt steget opp blant eliten i norsk fotball.
  Den trøstepremien ble enda bedre da selveste AS Roma kom opp av hatten og i samme som gruppe som Bodø/Glimt. Ukrainske Zorya og bulgarske CSKA Sofia får ha oss unnskyldt, men selv om kvelden i kveld blir aldri så historisk og storslagen, er det kampene mot Roma 21. oktober og 4. november som vil bli de aller største høydepunktene.
  Bodø/Glimt fikk selvsagt en smakebit på de europeiske flomlysene for ett år siden, da de nesten slo ut AC Milan i kvalifiseringen til Europa League. Kjetil Knutsens menn gjorde det som kjent såpass godt anført av en strålende Jens Petter Hauge, at italienerne der og da bestemte seg for å hente Hauge til San Siro. Oppholdet i Milano ble ikke slik nordmannen hadde håpet, men også han skal spille sin første gruppespillkamp i Europa i kveld når hans nye arbeidsgiver, Eintracht Frankfurt, er vertskap for Fenerbache i Europa League.
  Bodø/Glimt er knappe oddsfavoritter før kveldens møte med Zorya. Coolbet gir 1,90 på hjemmeseier, og det er kan hende cirka der det skal være, uten at undertegnede skal påberope seg å ha altfor inngående kjennskap til kveldens motstander. Ukrainerne har imidlertid startet sesongen middels med 3-2-2 etter de syv første rundene i den ukrainske ligaen, men i desember i fjor de skalpen til Premier League-laget Leicester og vant 1-0 på hjemmebane i Europa League-gruppespillet i kveld.
  Zorya er heller ikke noe stort bortelag i Europa, kun tre av de 16 siste visittene på kontinentet har endt med triumf. Alle med hjerte for Bodø/Glimt vil håpe at statistikken viser tre av 17 når klokken har passert 23 i kveld.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen