More

  England – Italia

  Det dukes i kveld for revansjeoppgjør mellom England og Italia på Wembley. Sist lagene møttes på den engelske landslagsarenaen kunne Italia feire EM-tittel, etter seier via straffesparkkonkurranse.

  -Vi kom til kort den dagen, og søker nå revansje, sier høyreback Kyle Walker til engelsk presse før dagens batalje.

  Prøv Norges eneste sport- og spillavis i fire uker for FEM KRONER!

  Historisk Harry

  Harry Kane, England
  England – Italia 4

  England gjør som de pleier å gjøre i kvalifisering til sluttspill; altså å eliminere all motstand. Fikk bare 1-1 mot Ukraina sist, men fire strake seirer før det – og total målscore 16-2 fra fem første kamper. Mest gledelig for Gareth Southgate var naturligvis 2-1-seieren i Italia, der Harry Kane skrev historie. Etter å ha vært nest sist på 1-0-scoringen til Declan Rice, satte Kane selv inn 2-0-scoringen bak Gianluigi Donnarumma fra straffemerket. Og med det var han alle tiders mestscorende spiller på det engelske landslaget, ett foran Wayne Rooney. Siden da har Bayern München-angriperen notert seg for enda fire scoringer i landslagsdrakta.

  Ingen desperasjon

  England har alt i egne hender, og med minst ett poeng i kveld er plassen i sluttspillet sikret.

  -Vi er et annet lag enn det som tapte EM-finalen i 2020. Vi har skaffet oss rutine gjennom å vinne mot de andre store nasjonene, og har vært ranket i topp fem gjennom fem år nå. Vi er trygge på oss selv, og i kveld trenger vi altså bare ett poeng. Vi vil selvfølgelig vinne, men står det uavgjort med fem minutter igjen å spille vil vi ikke foreta oss noe desperat – som å sende keeperen opp på corner. Vi lever godt med uavgjort, sier Southgate.

  Kontroversielt, som vanlig

  Like naturlig som at England vinner sine kvalifiseringskamper, er det at landslagssjefen får kritikk for sine uttak. Og noe av kritikken er da også berettiget. At tidligere Liverpool-spiller Jordan Henderson får fortsatt tillit etter å ha meldt overgang til pengesterk bakgårdsklubb i Saudi-Arabia er vrient å forstå.

  Det samme gjelder den fortsatte tilliten til Harry Maguire og Kalvin Phillips, mens det også er vanskelig å se hvorfor Sam Johnstone, Jordan Pickford og Aaron Ramsdale er keepertrio, når Nick Pope er friskmeldt og tilbake i toppform i både Premier League og Champions League. Formspillere som Ben White, Raheem Sterling, James Ward-Prowse og Anthony Gordon har også grunn til å føle seg skuffet over å ha blitt utelatt.

  Les også: Manchester United trenger ingen sjeik

  Fortjent comeback

  Ollie Watkins, England
  Vellykket Comeback: Ollie Watkins Spilte Landskamp For Første Gang På 18 Måneder, Og Endte Opp Som Matchvinner

  Ollie Watkins var ikke med i forrige England-tropp, og det var murring i engelsk presse også over det uttaket. Denne gang hadde imidlertid ikke Gareth Southgate noe valg. Aston Villa-angriperen har vært i forrykende form i sesonginnledningen, og står med hele elleve målpoeng fra sesongens første åtte kamper.

  -Hat tricket rett før uttaket passet naturlig nok bra, men man skal være forsiktig med å plukke ut spillere på bakgrunn av en kamp eller to. Ollie har imidlertid vært god lenge nå, og han fortjener så definitivt plass i troppen, sa Southgate på pressekonferansen der han presenterte sitt uttak.

  Watkins svarte også på tiltale, da han ble eneste målscorer i fredagens privatlandskamp hjemme mot Australia.

  Forstyrrelser i oppladningen

  Alt går definitivt ikke som på skinner for det italienske landslaget, verken på eller utenfor banen. Juventus-spiller Nicolo Fagioli er under etterforskning for brudd på gambling-reglene, og torsdag fikk også den italienske landslagstroppen besøk av etterforskere. Duoen Sandro Tonali og Nicolo Zaniolo ble avhørt, og de begge Premier League-spillerne returnerte deretter til sine respektive klubblag.

  Sandro Tonali
  Trøbbel? You Bet: Sandro Tonali Er I Hardt Vær

  -Uavhengig av innholdet i avhørene finner vi at spillerne ikke er tilstrekkelig konsentrerte for oppgaven med landslaget de kommende dagene. Vi vil også beskytte spillerne som best vi kan, og da er dette den beste løsningen for alle, het det fra det italienske fotballforbundet torsdag kveld.

  Definitivt ikke oppladningen landslagssjef Luciano Spalletti ønsket seg før storkampen mot England. En landslagssjef som for øvrig har belønnet den formsterke Tottenham-backen Destiny Udogie med plass i landslagstroppen for aller første gang.

  England – Italia

  Wembley, tirsdag klokken 20.45

  Odds fra Norsk Tipping: 1,67 – 3,50 – 5,50

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen