More

  En perfekt mulighet

  På det fjerde skal det skje?
  Siden Martin Ødegaard ankom Real Madrd som 16-åring, gjør nordmannen seg klar for sitt fjerde låneopphold mens under kontrakt med den spanske giganten. Etter vellykkede opphold i Herenveen, Vitesse og Real Sociedad, er det denne gang selveste Arsenal som bortimot kostnadsfritt kan benytte seg 22-åringens tjenester.
  Vel, helt kostnadsfritt er det ikke. The Gunners betaler Ødegaards lønninger, som antas å ligge på cirka 80 000 pund i uka. Men det er ikke de økonomiske betingelsene som gjør at undertegnede har tatt tastaturet fatt.
  Låneovergangen til Arsenal er trolig det nest beste karrieresteget Martin Ødegaard kunne tatt nå. Etter bare 77 minutter med førstelagsfotball i desember og januar, visste han at det å bli værende på benken i Real Madrid ville være det verste valget han kunne ta. Det beste valget var å gå til klubben han ble elsket forrige sesong, Real Sociedad.
  Det var også det han hadde i tankene da han spaserte inn på kontoret til Zinedine Zidane og fortalte at han ville vekk, midlertidig vel å merke. Ødegaard hadde allerede blinket seg ut en retur til Anoeta, og ganske så riktig; Real Sociedad stod klare til å ta i mot Martinxo med åpne armer. Det ville seg imidlertid ikke.
  I stedet skal Martin Ødegaard fortsette utviklingen og ta karrierens neste steg i et annet miljø han aldri har vært i tidligere. Premier League. Som resten av oss nordmenn, vokste også Ødegaard opp med å følge den engelske ligaen fra sofaen innimellom slagene med intense treningsøkter på fotballbanen. Vel, det siste der gjelder kanskje ikke oss alle. Fra barndommen av har Ødegaard fulgt Premier League. Han vet så å si alt om hva denne ligaen har å by på; stjernestøvet, glamoren, intensiteten, fysikken, spetakkelet og dramatikken. Det var han også veldig tydelig på da han signerte for Arsenal onsdag formiddag.
  Men, kommer han til å lykkes? Midtbaneeleganten har lagt på betydelig med kjøtt på bena de siste par årene, men det er en lang vei fra Æresdivisjonen og La Liga til den fysiske brutaliten i Premier League. Bare spør Dani Ceballos. Andres fiaskoer betyr naturligvis ikke at Ødegaard kommer til å lide samme skjebne, og det er flere likheter mellom Arsenal og Real Sociedad enn man kanskje skulle tro.
  Ødegaard blomstret i La Reals miljø forrige sesong. Han ble raskt tatt inn som en av deres egne, både av spillergruppa og fansen. Spillerne i Sociedad består i stor grad av en gruppe unge, fremadstormende spillere, som ennå ikke har nådd toppen i karrieren. Treneren deres, Imanol Alguacil har lagt sin prestisje i å satse på unge talenter. Spør spillere som Emile Smith Rowe, Bukaoy Saka og Gabriel Martinelli om det høres kjent ut i deres omgivelser, og du vil trolig få et anerkjennende nikk i retur.
  Det finnes ingen garantier at Martin Ødegaard kommer til å bli en suksesshistorie i London, men mye legger til rette for det. Til tross for at det ikke alltid ser slik ut, forkynner Mikel Arteta en offensiv, ballbesittende og publikumsvennlig fotball. Artetas spillestil bør passe Ødegaard som hånd i hanske. Spanjolen er heller ikke redd for å kaste unge spillere utpå dypt vann, og blir ditto begeistret når han ser at de flyter. Martin Ødegaard kommer til en spillegruppe og en trener som vil gi ham alle muligheter til å lykkes. At han er god nok til å spille i Premier League bør det heller ikke finnes tvil om lenger. Så gjenstår det å se om han matcher de fysiske utfordringene Premier League har å by på, om han har lagt skadeproblemene bak seg, og om han har det nødvendige hellet med seg. Lykkes han med alt dette, vil han også lykkes i Arsenal.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen