More

  En magisk festkveld i Bodø

  Bodø/Glimt 6 – 1 Roma.
  Egentlig kunne jeg latt være å skrive noe mer, og heller overlatt resten til fantasien. Kanskje hadde det også vært til det beste, for det å skulle gjøre om Bodø/Glimts magiske aften mot AS Roma, til tekst, det er en krevende oppgave.
  Erik Botheim scoret to og la opp til tre. Seks målpoeng mot et lag coachet av José Mourinho. Det er bare å fortsette den kollektive klypingen i armen. For et drøyt halvår siden ble 21-åringen kastet på dør av Rosenborg, og dagen etter exit i Trondheim, stod Kjetil Knutsen klar til å ta ham imot med åpne armer.
  Inkludert innbyttere var det 16 helter med Bodø/Glimt-logoen på drakta i aksjon i kveld. Botheim, Solbakken, Berg og Pellegrino stjeler kan hende de fleste overskriftene, men alle fortjener å bli nevnt etter denne maktdemonstrasjonen mot det som tross alt er et av Europas beste lag.
  Nikita Haikin
  Alfons Sampsted
  Brede Moe
  Marius Lode
  Fredrik Bjørkan
  Sondre Brunstad Fet
  Patrick Berg
  Morten Konradsen
  Ola Solbakken
  Erik Botheim
  Amahl Pellegrino
  Marius Høibråten
  Hugo Vetlesen
  Joel Mvuka
  Gilbert Koomson
  Elias Hagen
  Dette er en gjeng som har blitt avskrevet og avskiltet som fotballspillere tidligere i karrieren, men som nådde foreløpig klimaks i sine karrierer med å banke 6-1. José Mourinho ante ikke hva som traff ham, og akkurat i det Roma var i ferd med å ta over kampen på stillingen 2-1 til Glimt, skrur hjemmelaget opp et par hakk og feier fire ytterligere baller bak Rui Patrício – mannen med 100 landskamper for Portugal.
  Dette var en kveld norsk klubbfotball trengte og fortjente. Jeg hører ofte supportere fra dominerende lag som Molde og Rosenborg at de på ingen måte unner andre norske lag suksess i Europa. Det er på tide å få hodet opp av trønderbarten og jazz-musikken. Norsk fotball trenger akkurat dette, og Bodø/Glimts vidunderlige ferd mot å sjokkere Europa, gagner alle som er involvert i norsk fotball – enten de liker det eller ikke.
  Jeg har hørt flere RBK-supportere breialt melde at Kjetil Knutsen nok tar over skuta på Lerkendal kommende sesongen. Jeg klarer ikke finne én eneste grunn til at den genierklærte treneren skulle ha lyst til det. Bodø/Glimt vant tidenes mest overlegne seriegull i fjor, og det eventyret Knutsen har tatt den sjarmerende kompisgjengen fra Nord med på, er på langt nær over. For Bodø/Glimt skal til utslagsrundene i Europa Conference League – det var ambisjonen før avspark i høst, og halvveis ut i gruppespillet er den ambisjonen høyst realistisk.
  Denne kvelden tilhører først og fremst Bodø/Glimt og alle involverte i klubben, men den tilhører også alle oss som er glad i norsk fotball. 21. oktober 2021 kommer til å stå igjen med gullskrift i Bodø/Glimts historiebøker. Og boken er ikke ferdigskrevet ennå.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen