More

  En legende takker av

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Knapt ett av de 185 210 øynene på Camp Nou var tørre da Gerard Pique ble klappet av banen etter 84 minutter i lørdagens 2-0-seier mot Almería. Danske Andreas Christensen vil for alltid bli husket som mannen som kom inn for Pique da han spilte sin siste hjemmekamp i karrieren, men denne kvelden handlet om 35-åringen og ingen andre.

  Han scoret i sin første La Liga-kamp helt tilbake i 2006, da på lån i Real Zaragoza fra Manchester United. I juli 2008 kom midtstopperen «hjem» til Barcelona, og siden har ikke Gerard Pique sett seg tilbake. Veteranene har vunnet La Liga åtte ganger og Champions League fire ganger. VM for klubb- og landslag står på peishylla. Det samme gjør syv Copa del Rey-triumfer, EM-tittel og tre Supercuper. Han har vunnet Premier League også, for svingende.

  Barca har slått tilbake
  Men, Gerard Pique vil likevel bli husket som en Barca-mann og ingenting annet. Sjokket var stort da han på sosiale medier annonserte forrige uke at lørdagens hjemmekamp mot Almería ville bli hans siste på Camp Nou og at karrieren vil være over når tirsdagens match mot Osasuna er unnagjort. Pique mener ganske enkelt at han ikke lenger er god nok til å gi Barcelona det han mener de fortjener, som er kontinuerlig suksess og titler, og at det da er like greit å slippe andre til. Det er noe befriende når spillere selv innser at det er på tide å gi seg. Pique kunne selvsagt valgt å fortsette karrieren i langt mindre, men vel så inntektsbringende klubber, men for midtstopperen var det aldri noe alternativ å spille fotball for en annen klubb enn hans kjære Barcelona.

  Gerard Pique kommer garantert til å få spilletid tirsdag kveld, sannsynligvis fra start. Da vil han være oppe i syv ligakamper denne sesongen før skoene blir lagt på hylla, og veteranen vil da ha klokket opp nok kamper til at La Liga-medalje nummer ni blir sendt i posten hvis Blaugrana skulle finne på å gå hele veien i 2022/23, som de for øyeblikket virker å være i stand til å gjøre. For Barca har slått forbilledlig tilbake etter det forsmedelige Clásico-tapet i midten av oktober. De fire neste har alle blitt vunnet, samtidig som Xavis menn har holdt buret rent i alle disse fire triumfene. At de kommer til å være med helt inn i kampen om La Liga-tittelen synes ganske så sikkert.

  Spesiell runde
  Midtukens runde blir også den siste ligarunden før den mye omtalte VM-pausen, og vi står helt sikkert overfor en svært spesiell runde. VM-klare spillere vil være livredde for å spille på seg skader som gjør at de må stå over mesterskapet i Qatar, og det rammer naturligvis topplagene mest. Tetlagene Barcelona og Real Madrid har begge tropper drøssevis av VM-aktuelle spillere, men både Carlo Ancelotti og Xavi kommer naturligvis til å tenke på sine lag først når lagene skal tas ut mot henholdsvis Cádiz og Osasuna.

  Kan hende er dette en gyllen mulighet for disse lagene til å velte de to kjempene i spansk fotball, og spesielt Osasuna øyner nok muligheten. Baskerne har spilt seg helt opp til femteplass, og foreløpig er det lite som tyder på at de ikke må tas på alvor når man skal diskutere hvem som tar fjerdeplassen. Chimy Ávila er i sitt livs form, og med sine seks ligamål hittil denne sesongen, har han alle verktøyene i verktøykassa som skal til for at Gerard Pique takker av med en aldri så liten vond bismak.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen