More

  Eliteserien: Viking med 3 sterke poeng på Åråsen

  Viking ligger likt med Bodø/Glimt på toppen av tabellen etter ny, sterk triumf.

  Viking har seilt opp som vaskeekte gullkandidater de siste ukene, etter å ha tatt seg helt opp i ryggen på serieleder Bodø/Glimt. Nordlendingene hadde spillefri i Eliteserien denne helgen, og dermed hadde siddisene en ypperlig mulighet til å komme opp på á poeng med serielederne, da Lillestrøm ventet på Åråsen.

  Målfest etter pause

  Og Viking grep muligheten med begge hendene. Gjestene var marginalt det beste laget i førsteomgang, til tross for at de ikke klarte å skape altfor mange målsjanser på Lillestrøm, som på sin side viste at savnet av Akor Adams er stort, spissen som tidligere i sommer ble solgt til Montpellier.

  Det var Simon Mesfin som ledet LSKs spillere fra sidelinja denne søndagskvelden, selv om Eirik Bakke ble ansatt som trener ut sesongen tidligere i uken. Og Mesfin så laget hans få en marerittstart på den andre omgangen. Nicholas D’Agostino fikk ballen på snaut 16 meter, og fem minutter ut i andreomgang, banket australieren inn 1-0 til gjestene.

  Ny Solbakken-perle

  Da våknet Lillestrøm omsider, men klarte ikke sette Viking-keeper Patrik Gunnarsson på de helt store prøvene. I stedet var det Viking som kunne punktere kampen midtveis i andreomgang. LSK-keeper Mads Christiansen var kraftig på bærtur i en situasjon, som var helt ufarlig i utgangspunktet. Kanari-keeperen klønet det imidlertid på helt vanvittig vis, og Lars-Jørgen Salvesen takket så meget, og kunne enkelt doble rogalendingenes ledelse.

  Viking
  Banens Beste, Markus Solbakken, Vartet Opp Med Drømmescoring.

  Da gikk det meste av lufta i ballongen ut av Lillestrøm, og selv om hjemmelaget hadde mye av ballen, klarte det ikke komme til kvalifiserte målsjanser. Viking var imidlertid ikke ferdigscorede for kvelden, og formspilleren Markus Solbakken vartet opp med ny kanonscoring. Landslagssjefens sønn vrengte ballen i vinkelen, og kunne dermed konstatere fantomscoring i andre kamp på rad, etter at Solbakken også var med på å senke serieleder Bodø/Glimt.

  HamKam vant bunnoppgjøret

  Thomas Lehne Olsen reduserte for kanariene helt på tampen av kampen, og dermed endte det med 3-1-seier til Viking. Siddisene har nå like mange poeng som serieleder Bodø/Glimt, og ligger bare bak på grunn av svakere målforskjell.

  På Sunnmøre var det duket for en høydramatisk sekspoenger da bunnlagene Aalesund og HamKam skulle gjøre opp om poengene på Color Line Stadion. Og det var hedmarkingene som kunne reise hjem til Hamar med alle poengene i bagasjen, etter at Pål Kirkevold ble den store helten for hedmarkingene, med sine to scoringer.

  Viking
  Kristian Onsruds Hamkam Tok Tre Svært Viktige Poeng.

  Dermed forblir Aalesund håpløst i bunnen av tabellen med bare ti poeng etter 18 spilte serierunder. Det skiller hele syv poeng opp til Sandefjord på 13. plass, og seks poeng opp til Stabæk på kvalik. HamKam spilte seg helt opp til 11. plass på tabellen.

  Resultater Eliteserien 18. runde

  • Sandefjord – Molde 2-2
  • Sarpsborg 08 – Strømsgodset
  • Aalesund – HamKam 0-2
  • Lillestrøm – Viking 1-3
  • Vålerenga – Haugesund kl. 19:15

  Resultater OBOS-ligaen 18. runde

  • Kristiansund – Jerv 3-1
  • Mjøndalen – Ranheim 1-2
  • Sandnes Ulf – Moss 2-0
  • Skeid – Raufoss 1-2
  • KFUM Oslo – Fredrikstad 2-1
  • Bryne – Hødd 2-1
  • Kongsvinger – Åsane 3-1
  • Start – Sogndal 2-0

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen