More

  Eliteserien: Trio i tet

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  TRIO I TET: Kun to måneder gjenstår av sesongen, og vi står overfor en fantastisk innspurt i Eliteserien.

  Trio i tet

  Med Tromsø som har meldt seg på de siste ukene, har to blitt til tre i gullkampen. Vi står dermed overfor en durabelig duell om seriemesterskapet, og da varmer det fotballhjertet at Eliteserien er tilbake etter det som har kjentes ut som en usedvanlig lang landslagspause. Den ene av de tre gullkandidatene skal i aksjon allerede lørdag kveld, når det dukes for Rogalandsderby mellom Haugesund og Viking. 

  – En spillers trener

  Siddisene ankommer Haugesund på ryggen av 11 strake kamper uten tap, og ville hatt 11 strake triumfer å vise til, hadde det ikke vært for Vålerengas sene utligning sist. Blåtrøyene må naturligvis finne seg i å være store favoritter, formen og motstander tatt i betraktning, men lørdagens vestlandsduell kan fort vise seg å være et skikkelig bananskall. 

  Trio I Tet
  Markus Solbakken Og Viking Kan Snuble Mot Haugesund.

  Det har nemlig vært turbulente tider rundt Haugesund de siste ukene, men stormen roet seg da Sancheev Manoharan tok over som midlertidig trener etter Jostein Grindhaug i løpet av landslagspausen. Det kan dermed godt tenkes at vertene får nyte fruktene av ny trener-effekten, til tross for at dette er 37-åringens aller første trenerjobb. Manoharan kommer imidlertid med gode skussmål fra Kraftakademiet, Haugesunds ungdomsakademi,  
   
  – Jeg er en spillers trener. Jeg liker å være tett på spillerne mine, og lære å kjenne dem som personer. Nå handler det om å skape en riktig god treningshverdag. Det er hverdagen på treningsfeltet som er altavgjørende, og skal vi lykkes, forutsetter det at vi får det på plass, sier den nye FKH-sjefen til klubbens hjemmesider om oppgaven som venter, som altså er å berge plassen i Eliteserien. 

  LES OGSÅ: Alt om Premier League-runden

  Jevnt i Sandefjord

  Manoharan står altså overfor litt av en ilddåp i sin første trenerjobb, og hvis Haugesund snubler, gir det muligheten for øvrige nedrykkskandidater til å kapitalisere. En av dem er Sandefjord, som bør føle de har gode muligheter til tre poeng når Strømsgodset kommer på besøk til hvalfangerbyen. SF ramlet ned på kvalikplass etter nok et tap, da de røk knepent 2-3 for Odd i forrige serierunde. Det var Sandefjords fjerde strake kamp uten seier, men det må tas med i betraktningen at Molde og Tromsø har vært to av motstanderne. 

  Trio I Tet
  Sandefjord Er Norsk Tippings Oddsfavoritter Mot Strømsgodset.

  Samtidig fortsetter Danilo Al-Saed å imponere i sin debutsesong i Eliteserien, og med svensken tilbake for fullt etter en liten skade, og lånesigneringen Jeppe Kjær fullt samkjørt med gruppa, tror vi Sandefjord drar i land en ekstremt viktig trepoenger på drammensernes bekostning. Drammenserne har riktignok vunnet tre av de siste fire borte, men så er også Vålerenga og Stabæk divisjonens svakeste hjemmelag. Det lukter jevnspilt i Sandefjord.

  Vil tukte serielederen

  På Lerkendal lades det opp til det som på papiret burde vært en skikkelig toppkamp. I stedet er Rosenborg på nedre halvdel av tabellen når gulljagende Bodø/Glimt gjester Lerkendal søndag kveld. Trønderne har hatt plenty med nedturer denne sesongen, men klarer de å ta skalpen til Kjetil Knutsens mannskap, vil RBK få med seg atskillig med selvtillit inn mot sesonginnspurten. Ulrik Yttergård Jenssen innrømmer det passet godt med landslagspause etter noen svake prestasjoner, men tror samtidig laget hans kan evne å ta skalpen til Glimt. 

  Trio I Tet
  Sverre Nypan Kan Tukte Serielederen.

  – Vi har fått tømt hodene og fått ny energi. Vi skal starte på igjen, og se på Bodø/Glimt og deres svakheter. Jeg håper vi kan overraske dem. Vi kan slå hvem som helst på Lerkendal, så det er bare å ha troa på det. Når kunstgresslagene kommer på gress, så er de ikke alltid like gode. Forhåpentligvis er det til vår fordel når Bodø/Glimt kommer, sier tromsøværingen til rbkweb.no.

  Nok et bananskall i Tromsø

  Tromsø er den tredje og siste gullkandidaten som skal i aksjon, og de har, ifølge oddsen fra Norsk Tipping, den enkleste oppgaven av tittelutfordrerne foran seg. HamKam venter hjemme på Romssa Arena, men som Haugesund fort kan være et bananskall for Viking, kan også hedmarkingene vise seg å by på trøbbel for tromsøværingene. Kamma har tatt syv poeng av siste ni mulige, og forrige serierunde holdt de Bodø/Glimt til 4-4 i en vanvittig thriller, og i runden før banket de Rosenborg 3-0. 

  Trio I Tet
  Supertabellen Viser En God Porsjon Tur I Favør Tromsø.

  I tillegg begynner også formen på bortebane å komme seg. HamKam har vunnet to av de tre siste bortekampene sine, og ifølge vår eksklusive Supertabell, overprester Tromsø voldsomt foran mål. De har en xG på bare 25,1, noe som er nesten helt utrolig når laget ligger på tredjeplass. De kan takke Eliteseriens gjerrigste forsvar for at de er med i tittelkampen.

  Skader og karantener

  Aalesund: Håkon Hammer er skadet. Alexander Ammitzbøll, Mouctar Diop, David Fällman, Jeppe Moe og Nikolai Hopland er usikre. 

  Bodø/Glimt: Nino Zugelj er skadet. Omar Elabdellaoui, Isak Helstad Amundsen, Sondre Sørli og Ask Tjærandsen-Skau er usikre. 

  Brann: Ole Didrik Blomberg og Magnus Warming er skadet. Ruben Kristiansen og Marius Trengereid er usikre. 

  HamKam: Julian Dunn er skadet. 

  Haugesund: Sondre Liseth er skadet. Peter Therkildsen soner karantene. Egil Selvik og Martin Samuelsen er usikre. 

  Lillestrøm: Lars Ranger er usikker. 

  Molde: Martin Linnes, Erling Knudtzon og Markus Kaasa er usikre. 

  Odd: Leonard Owusu er suspendert. Per Kristian Bråtveit er usikker. 

  Rosenborg: Jonathan Augustinsson, Markus Henriksen, Edvard Tagseth, Erlend Dahl Reitan, Tobias Børkeeiet og Noah Holm er skadet. 

  Sandefjord: Simon Amin er usikker. 

  Sarpsborg 08: Anders Kristiansen og Leander Øy er skadet. Anton Skipper soner karantene. Joachim Thomassen er usikker. 

  Stabæk: Kasper Høgh er usikker. 

  Strømsgodset: Elias Melkersen er usikker. 

  Tromsø: Oskar Aron Opsahl, Lasse Nilsen og Mai Traore er usikre. 

  Viking: Gianni Stensness er skadet. Kristoffer Løkberg, Sondre Bjørshol og David Brekalo er usikre. 

  Vålerenga: Simen Juklerød er usikker.  

    

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen