More

  Eliteserien: Tilbake med et smell

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Etter en begredelig landslagspause sett med norske øyne, er Eliteserien tilbake med et brak denne runden. 

  Det ble noen forglemmelige uker for det norske landslaget etter nok en kvalik-fiasko. Langt bedre da, å kunne se frem til en herlig helg i Eliteserien, og den øverste divisjonen byr på en serierunde av de sjeldne, når Eliteserien gjør spektakulær retur denne helgen. Kun seks serierunder gjenstår av sesongen, men kan hende er dette høstens aller mest spektakulære helg. 

  LES OGSÅ: Tipsfondet lørdag

  Ingen råd til feilskjær

  Allerede lørdag kveld starter moroa, når det i Bergen gjøres klart til en skikkelig godbit når Brann tar imot Molde. Bergenserne har, med sine syv strake seirer, kan hende meldt seg på i gullkampen, selv om en kanskje må ha bergensk opphav for å ha reell tro på at “gullet ska hem”. Det skiller nemlig syv formidable poeng opp til serielder Bodø/Glimt, en avstand som i praksis er åtte på grunn av nordlendingenes relativt overlegne målforskjell. 

  Eliteserien
  Bodø/Glimt Har Tatt Kommandoen I Gullkampen.

  Men, Brann og nettopp Bodø/Glimt møtes i nest siste serierunde, og dermed kan det være en mulighet for at rødtrøyene klarer å gjøre spennende inn mot den 30. og siste serierunden hvis de tar full pott de kommende ukene. Den dårlige nyheten for Brann, er at Bodø/Glimt skal møte de tre nederst plasserte lagene på tabellen i løpet av de neste fire rundene, så bergenserne bør kan hende dempe optimismen noe.  

  Nøktern danske

  Og de er først og fremst nødt til å være opptatt av å gjøre jobben selv. Molde har kanskje gruppespill i Europa å ta hensyn til, men troppen til Erling Moe har vist seg å være såpass bred at moldenserne har klart å sjonglere spill i Eliteserien og Europa tidligere. Brann-profil Frederik Børsting er av dem som ikke tar helt av, til tross for den glimrende høsten hittil. 
   
  – Det gjelder å bare fortsette å trene hardt og ikke se for langt frem. Vi kan kun ha fokus på neste trening og neste kamp, så får vi se hvor vi står om seks kamper. Vår hjemmebane hjelper ufattelig mye når det er fullsatt Stadion. Og vi har selvfølgelig mye selvtillit og tror på oss selv, Vi skal bare ut og ha tro på oss selv, sier dansken til Branns hjemmesider før møtet med Molde. 

  Eliteserien
  Molde Er Favoritter På Brann Stadion.

  Men, om Brann – Molde lørdag tegner til å bli et fyrverkeri lørdag kveld, vil nok mange benke seg ned foran fjernsynet søndag, også de som har tilhørighet langt utenfor Oslo/Lillestrøm. For på Åråsen dukes det for nasjonens ubestridte hatoppgjør mellom Lillestrøm og Vålerenga. Det omvendte oppgjøret på Intility i vår skapte en ramme av høy internasjonal klasse, og med rammen rundt og dramatikken på banen, står kanskje Lillestrøms spektakulære 4-3-seier over Vålerenga igjen som Eliteseriens høydepunkt når sesongen skal telles opp om ikke altfor mange uker. 

  – Elsker slike kamper

  Ser man på tabellsituasjonen, har ikke Lillestrøm altfor mye å spille om i den gjenværende delen av sesongen, men det har selvsagt ingenting å si når Vålerenga kommer på besøk. Gjestene fra Oslo er imidlertid innblandet i nedrykksstrid, og vil ta et langt skritt i riktig retning om de klår erkefienden i deres egen hule søndag ettermiddag. Vålerengas stropperkjempe, Eneo Bitri, har ikke vært i den norske hovedstaden mer enn noen måneder, men det betyr ikke at han ikke har fått med seg at det står mer enn tre poeng på spill søndag. 
   
  – Gutta har fortalt meg at de viktigste kampene i norsk fotball er derbyene mellom Vålerenga og Lillestrøm. Jeg elsker å spille slike kamper. Jeg får mer energi i sånne typer kamper på grunn av supporterne våre, og fordi jeg vet hvor viktig det er for dem. Vi må gi 100 prosent og forhåpentligvis gi de på tribunen en positiv opplevelse, sier Bitri til klubbens hjemmesider. 

  Eliteserien
  Det Blir Fyrverkeri På Åråsen Søndag Ettermiddag.

  Og som ikke det var nok, avsluttes runden senere på søndagskvelden med nok et toppoppgjør, når lag nummer 2 og 4 på tabellen skal gjøre opp om poengene i Stavanger. Med tap og uavgjort i de to siste kampene, har Viking snublet i gullkampen, men nå gjelder det for siddisene å ikke få panikk. Avstanden opp til serieleder Bodø/Glimt er ikke større enn tre poeng, men har ikke råd til noen feilskjær når bortesterke Tromsø gjester SR-Bank Arena. 

  For Bodø/Glimt tar nemlig imot formsvake Sandefjord, og selv for den mest innbitte blåhval, er det vanskelig å se for seg noe som helst annet enn at poengene blir igjen på Aspmyra med solid margin. 

  Eliteserie-runden

  Bodø/Glimt – Sandefjord

  Bodø/Glimt har tatt tilbake kommandoen i gullkampen, og leder nå Eliteserien med tre poeng ned til Viking. Den imponerende borteseieren i Molde sist sørget for det, og det var en meget profesjonelt gjennomført match av serielederne. Blir naturligvis rundens største favoritt her, men har vunnet bare tre av sine siste fem hjemme på Aspmyra. Sandefjord ankommer Bodø med godkjente prestasjoner mot Viking, Vålerenga og HamKam, men dessverre for deres del, har alle endt med tap. Dermed er vestfoldingene i akutt nedrykksfare, og har havnet på direkte nedrykksplass. Yppet seg tidvis i det omvendte møtet tidligere i sommer, men tapte til slutt 2-5.  

  Brann – Molde

  Er Brann med i gullkampen? Med seier her, kan de meget vel være det. Bergenserne har radet opp hele syv strake seirer, men har fremdeles syv poeng opp til ledende Glimt. Kun tre poeng her er dermed godt nok, og samtidig må de håpe på at Bodø/Glimt snubler i innspurten. Brann har imidlertid tapt alle sine fire siste seriemøter mot Molde. Gjestenes gullhåp ble slukket med 1-3-tapet mot Bodø/Glimt forrige runde, og Molde har også mer enn nok med å klare en av Europa-plassene. Den kan imidlertid reddes med seier i cupfinalen mot nettopp Bodø/Glimt. Molde er også i fin flyt på bortebane i hjemlig serie, og er ubeseiret på de seks siste på fremmed gress.

  Eliteserien
  Brann Må Klare Seg Uten Toppscorer Bård Finne.

  Lillestrøm – Vålerenga

  Rundens høydepunkt. Det omvendte oppgjøret i vår ble en umiddelbar klassiker, da Lillestrøm ranet med seg alle poengene på overtid etter sene scoringer av Gjermund Åsen og Akor Adams. Lillestrøm har en vanskelig inngang til dette derbyet, all den tid de har vunnet bare én av sine fem siste, og ankommer helgens match med to strake tap i sekken. Vålerenga er oppe på sikker plass på tabellen, men har bare poenget ned til Stabæk på kvalik. Har vunnet oppgjørene de måtte vinne mot Aalesund og Sandefjord, men tapt «bonuskampene» mot Bodø/Glimt og Brann. Har imidlertid endelig fått målscoreren de har lett etter i Andrej Ilic, som har fem seriemål på sine første syv kamper.

  Aalesund – Sarpsborg 08

  Er det håp for Aalesund da? Med fire poeng fra de to siste kampene mot Stabæk og Tromsø, og dermed er det plutselig «bare» åtte poeng til Stabæk på kvalik. Er imidlertid avhengig av seier her, og at Stabæk snubler mot Rosenborg, for at det skal være realistiske muligheter. Har vært vanskelig å kneble på hjemmebane, og har tapt kun én av de fire siste på Color Line Stadion. Sarpsborg 08 er i strålende flyt, og 0-1-tapet mot Brann er det eneste nederlaget deres de to siste månedene. Høvlet over Rosenborg i forrige serierunde, og ga seg ikke før det stod 5-2 på resultattavla i Sarpsborg. Jo Inge Berget scoret sine tre første mål for klubben etter ankomst Østfold. 

  Eliteserien
  Aafk Gir Ikke Opp.

  HamKam – Haugesund

  HamKam tok en svært viktig 1-0-seier i sekspoengeren mot Sandefjord sist, og brøt dermed rekken på fire strake kamper uten en trepoenger. Triumfen ga dem atskillig med pusterom i bunnstriden, men hedmarkingene er ikke helt ute av fare ennå. Det vil de imidlertid så godt som være med seier her. Over 2,5 mål i fire av de seks siste kampene deres. Haugesund tok sin første seier siden slutten av juli, da de slo Strømsgodset 1-0 hjemme forrige runde. Det var også Sancheev Manoharans første trepoenger som FKH-trener, men har ikke råd til å hvile på laurbærene. Kun ett fattig poeng skiller ned til Stabæk på kvalikplass. Haugesund har spilt tre strake uavgjort på bortebane. 

  Rosenborg – Stabæk

  Nedturene kommer på rekke og rad for Rosenborg, særlig på bortebane. 2-5 mot Sarpsborg 08 i Østfold sist. Det går imidlertid nokså mye bedre hjemme på Lerkendal, der trønderne står bokført med 3-1-0 på de fire siste. I forrige hjemmekamp holdt de Bodø/Glimt til 1-1, men var heldige som kom unna med uavgjort der. Stabæk har fått ettertrykkelig med vind i seilene etter Bob Bradleys retur, og ankommer Trondheim med to strake seirer. Plutselig er bæringene oppe på kvalikplass, etter å ha virket døde og begravet. Flott 1-0-seier hjemme mot Lillestrøm i forrige runde, og nå gjelder det for Bradley å snu trenden på bortebane. Der har ikke Stabæk vunnet på de siste ni.

  Eliteserien
  Sjelden Rbk-Jubel.

  Strømsgodset – Odd

  Strømsgodset er sakte, men sikkert, i ferd med å bli blandet i nedrykksstriden. Med kun ett poeng på de fire siste, nærmer drammenserne seg faretruende de aller nederste plassene, og dette er faktisk en av de mer vinnbare kampene de har igjen denne sesongen. Er normalt sett sterke hjemme på Marienlyst, men Godset har vunnet bare en av de siste fem på eget gress. Odd har ikke all verden å spille for i sesonginnspurten, og ligger trygt plassert midt på tabellen. Dette til tross for at telemarkingene har vunnet kun én av de siste seks, og ankommer Marienlyst etter strake 1-1-resultater mot Haugesund og Viking. Begge lag har scoret i alle Odds fem siste matcher.

  Viking – Tromsø

  Seriegullet er i ferd med å glippe for Viking, som har snublet i strake oppgjør mot Molde og Odd. Disse kampene har gitt kun ett poeng, og dermed er siddisene plutselig tre poeng bak serieleder Bodø/Glimt. Har dermed ikke råd til å gi fra seg poeng her, men SR-Bank Arena kommer til å mobilisere til denne toppkampen. Tromsø har også spilt ut sine gullsjanser, sannsynligvis. 0-1-tapet for tabelljumbo Aalesund var trolig kroken på døra for Gutan sine gullmuligheter, men håpet om medalje er fremdeles godt innen rekkevidde. Har imidlertid blandede resultater å vise til på fremmed gress denne høsten, med kun to seirer på bortebane av de siste fem. 

  Eliteserien
  Zlatko Tripic Maner Sine Lagkamerater.

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: David Fällman og Kristoffer Ødemarksbakken er skadet. John Kitolano soner karantene. Jeppe Moe og Alexander Ammitzbøll trøbler. 

  Bodø/Glimt: Omar Elabdellaoui og Runar Espejord er skadet. Fredrik Bjørkan, Sondre Sørli og Ask Tjærandsen-Skau er usikre. 

  Brann: Ruben Kristiansen, Jonas Torsvik, Thore Pedersen, Ole Didrik Blomberg, Niklas Jensen Wassberg og Magnus Warming er skadet. Bård Finne soner karantene. Felix Horn Myhre og Ulrik Mathisen er usikre. 

  HamKam: Julian Dunn er skadet. Vegard Kongsro er suspendert. Pål Kirkevold er usikker. 

  Haugesund: Sondre Liseth er skadet. Martin Samuelsen er usikker. 

  Lillestrøm: Lars Ranger og Thomas Lehne Olsen er usikre. 

  Molde: Martin Linnes, Erling Knudtzon og Martin Bjørnbak er skadet. Veton Berisha og Jacob Karlstrøm er usikre. 

  Odd: Samuel Skjeldal er skadet. Solomun Owusu og Tobias Svendsen soner karantene. Sondre Solholm Johansen er usikker. 

  Rosenborg: Edvard Tagseth, Jonathan Augustinsson, Markus Henriksen, Erlend Dahl Reitan, Tobias Børkeeiet og Noah Holm er skadet. André Hansen er usikker. 

  Sandefjord: Simon Amin er skadet. Jesper Taaje er suspendert. 

  Sarpsborg 08: Niklas Sandberg er skadet. Joachim Thomassen er usikker. 

  Stabæk: Kasper Høgh er skadet. 

  Strømsgodset: Ernest Boahene er skadet. Halldor Stenevik er suspendert. Emmanuel Danso er usikker. 

  Tromsø: Lasse Nilsen og Oskar Aron Opsahl er skadet. Christophe Pysché er suspendert. 

  Viking: Gianni Stensness og Nicholas D’Agostino er skadet. Kristoffer Løkberg, David Brekalo og Sondre Bjørshol er skadet. 

  Vålerenga: Jacob DIcko Eng er skadet. Simen Juklerød soner karantene. Vegar Eggen Hedenstad og Stefan Strandberg er usikre. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen