More

  Eliteserien: Thriller i bunnstriden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Gullkampen er langt på vei avgjort i Eliteserien. Atskillig mer spennende er striden om å unngå nedrykk. 

  Det så en stund ut til å bli ulidelig spennende å se hvem som skulle stikke av med årets seriemesterskap. I stedet har oppløpssiden av sesongen blitt en parademarsj for Bodø/Glimt, som med fem strake trepoengere har sikret seg syv poengs luke til andreplasserte Tromsø. Det betyr at serielederne må avgi poeng i minst tre av de fire siste rundene for at Tromsø skal ha noe som helst håp om å ta igjen sine nordnorske rivaler, samtidig som Gutan selv må vinne rubbel og bit. 

  LES OGSÅ: Alt om La Liga-runden

  Molde i trøbbel

  Og selv om seriegullet neppe ender på Romssa Arena, er Tromsø i kanonform, og mer enn kapable til å vinne resten av kampene sine, som vil sikre dem sin beste tabellplassering siden 2011, og deltakelse i Europa for første gang siden 2013. De har vunnet strake kamper mot topplagene Viking og Molde med 4-1, og triumfen mot Molde sørget for at klubben tangerte sin poengrekord i en Eliteserie-sesong, og mye skal gå veldig galt om ikke klubbens historiebøker må skrives om etter sesongslutt. 

  Eliteserien
  Ole Sæter Og Rosenborg Håper Å Kunne Stikke Flere Kjepper I Hjulene For Molde.

  De må i hvert fall regne med å være en av rundens største favoritter når Strømsgodset gjester Romssa Arena denne helgen, i det som blir Tromsøs første hjemmekamp på nesten en måned. Seier mot drammenserne vil ta dem ett steg nærmere Europa i 2024, noe som neppe var målet før sesongen ble sparket i gang. 

  Spill i Europa er det imidlertid langt fra sikkert at det blir i Molde neste sesong. Etter å ha kollapset fullstendig i serien, er moldenserne hele åtte poeng bak Brann på tredjeplass, som er den siste Europacup-plassen i Eliteserien. Eneste gjenværende håp for Molde er etter alle solmerker seier i cupfinalen mot Bodø/Glimt om en drøy måned. 

  Underholdning i Aalesund

  At seriegullet ender i Bodø, virker altså å være hevet over enhver tvil. Atskillig mer spennende da, å se hvilke lag som må ta den tunge turen ned til OBOS-ligaen. Aalesund har blitt avskrevet opptil flere ganger denne sesongen, bare for å tenne et lite håp etter noen fine resultater. Kan hende var forrige helgs forferdelige 1-6-tap mot Haugesund kroken på døra for tangotrøyene, men denne helgen tar de imot Sandefjord hjemme på Color Line Stadion. Seier her vil ta tabelljumboen bare ett poeng bak SF, og potensielt tre bak Vålerenga på kvalik, som har en vrien bortekamp mot Sarpsborg 08 i vente. 

  Eliteserien
  Isaac Atanga Og Aalesund Vil Gi Sandefjord Kamp Om Poengene Mandag.

  Derfor er det fremdeles litt for tidlig å avskilte sunnmøringene i bunnstriden, og heller ikke Sandefjord kan sendes ned en divisjon riktig ennå. Vestfoldingene viste stor fightervilje da de kriget seg til 1-1 mot svært så formsterke Brann forrige helg, og Sandefjord har egentlig spilt mye bedre fotball enn hva poengfangsten tilsier. Ingen av lagene plassert ned fra Sarpsborg 08 på 7. plass har scoret flere mål enn Sandefjord (39) denne sesongen, deres største problem er at de slipper inn altfor mye mål. I så måte er det lov å forvente seg stor underholdningsverdi på Color Line Stadion mandag kveld. 

  – Skal blø for drakta

  Sandefjord og Aalesund er altså de lagene som ligger mest utsatt til, men det kan snu fort, og det i Vålerengas disfavør. Oslo-laget gikk på sitt tredje strake tap da Rosenborg reiste hjem fra Intility med 3-1-seier i forrige runde, og ramlet dermed ned på kvalikplass, forbipassert av Stabæk. Et nedrykk til OBOS-ligaen vil være en både sportslig og økonomisk katastrofe for Vålerenga, og de har ikke mange flere poeng i vente, om de skal fortsette å varte opp med både individuelle og kollektive forsvarsfeil som perler på en snor i de resterende kampene. 

  Og etter helgens bortekamp mot Sarpsborg 08, som er vrien nok i seg selv, venter to ikke bare sesong- men potensielt klubbdefinerende oppgjør mot Stabæk og HamKam. Midtbanespiller Fredrik Oldrup Jensen er klinkende klar på at siste ukers prestasjoner og resultater har vært altfor langt unna standarden i Oslo Øst. 
   
  – Vi må virkelig stå på i de fire siste matchene. Fansen har vært eksepsjonelt bra, og de skal få se et Vålerenga-lag som blør for drakta, understreker Oldrup Jensen overfor klubbens hjemmesider.  

  Helgens serierunde innledes på Briskeby, der heller ikke HamKam har klart å holde seg unna nedrykksfaren. Trenerkabalen for neste sesong er imidlertid i boks, etter at Jakob Michelsen denne uken signerte kontrakt også for 2024. Nå tar den nysignerte dansken og hans disiper imot et Viking, som har ramlet helt av lasset de siste ukene, og som selv trenger tre poeng, for å holde liv i drømmen om Europa. 

  27. runde i Eliteserien

  HamKam – Viking

  HamKam kan ha lite å utsette på at de tapte 0-2 mot Odd sist helg, og hadde store problemer med å skape kvalifiserte målsjanser i Skien. Har dermed tapt begge sine to kamper etter seieren i Sandefjord, og er på ingen måte ute av trøbbel. Hjemme på Briskeby er de normalt sett atskillig sterkere, til tross for at ingen av de tre siste på hjemmebane har endt med seier. Viking har falt helt sammen etter 4-3-seieren mot Sandefjord i slutten av september. Fire kamper har blitt spilt siden, som bare har gitt ett eneste poeng. Er naturligvis ute av kampen om seriegullet, og vil nå få mer enn nok med å klare tredjeplassen, som gir Europa-spill neste sesong, og kjærkomne midler i klubbkassa.

  Lillestrøm – Haugesund

  Lillestrøm hadde lite å stille opp med i mandagskampen mot Bodø/Glimt, til tross for Martin Ove Roseths redusering midtveis i andreomgang. Midtstopperen scoret i sin andre kamp på rad, men kunne lite gjøre for å forhindre at LSK tapte 1-3 mot serielederne. Derby-seieren mot Vålerenga for to uker siden er kanarienes eneste trepoenger på de fire siste. Haugesund ankommer Åråsen etter årsbeste mot Aalesund. Nedsablet sunnmøringene med hele 6-1, og rogalendingene kan vise til flott form med tre strake seirer. Har dermed langt på vei gjort jobben for å berge plassen, men er ikke helt klar av trøbbel ennå. Vi må tilbake til midten av september for å finne forrige FKH-tap.

  Rosenborg – Molde

  Eliteserien
  Molde Tar Turen Til Lerkendal For Klassiker.

  Rosenborg har hatt forsvinnende lite å stille opp med i høst, men forrige runde reiste de hjem fra hovedstaden med 3-1-seier i bagasjen mot Vålerenga. Problemfritt var det imidlertid ikke, for trønderne viste tidvis svært shaky forsvarsspill mot hovedstadslaget, og må være klare for å møte et svært så revansjesugent Molde i helgens klassiker. For Molde røk hele 1-4 i mandagens kamp mot Tromsø, og moldenserne har med tre strake tap, langt på vei spilt seg ut av sine sjanser for å spille i Europa neste høst. Med mindre de slår Bodø/Glimt i cupfinalen, og det er fort deres eneste håp for spill i Europa i 2024. For nå er det nemlig åtte poeng opp til Brann på tredjeplassen.

  Sarpsborg 08 – Vålerenga

  Sarpsborg 08 gikk opp i ledelsen to ganger i forrige rundes hjemmemøte med Stabæk, men fikk bare med seg 2-2 til slutt. Sarpingene ligger imidlertid trygt plassert midt på tabellen, og har fire poeng ned til Odd på 8. plass, men samtidig skiller det bare ett poeng opp til Lillestrøm på plassen foran. Vålerenga kommer seg ikke ut av gjørma, og Geir Bakke har på ingen måte klart å forbedre tingenes tilstand på Intility Arena etter at han tok over for Dag-Eilev Fagermo. Nytt tap sist helg, da man røk 1-3 hjemme mot Rosenborg. Det var VIFs tredje strake nederlag, og har nå bare to poeng ned til Sandefjord på direkte nedrykk.

  Brann – Odd

  Eliteserien
  Bård Finne Har Vært Superviktig For Brann I År.

  Brann så ut til å ha sikret alle poengene mot Sandefjord, da Pallesen Knudsen hamret inn 1-0 på tampen av forrige helgs møte på Jotun Arena. Vestfoldingene utlignet imidlertid på overtid, og da var det duket for en sjansebonanza av de sjeldne, som det var helt utrolig at bergenserne ikke scoret på. Er dermed langt på vei ute av kampen om seriegullet, og kjemper en voldsom kamp med Tromsø og Viking om en av medaljeplassene. Etter fire strake uten seier, kom Odd tilbake på vinnersporet da HamKam fortjent ble slått 2-0 hjemme i Skien sist helg. Josef Baccay sendte telemarkingene tidlig i ledelsen, og like etter pause, fjernet Filip Jørgensen all tvil for oddrane.  

  Stabæk – Bodø/Glimt

  Stabæk viste karakter som kom tilbake to ganger i bortekampen Sarpsborg 08, og fikk med seg 2-2 hjem fra Østfold. Det ene poenget kan vise seg å bli svært så verdifullt i toppkampen, for det var foreløpig nok til å ta dem opp på sikker plass på tabellen og forbi Vålerenga på kvalik. Får det naturligvis knalltøft her mot serielederne, som har prikket inn gullformen i tide. For Bodø/Glimt vant sin fjerde strake seier i mandagens 3-1-triumf hjemme mot Lillestrøm, og bodøværingene har dermed vunnet tre av de fire siste seirene sine med 3-1. Kan bli kronet seriemestere allerede denne helgen, dersom Tromsø, Brann og Viking avgir poeng i sine kamper.  

  Tromsø – Strømsgodset

  Tromsø leverte en maktdemonstrasjon av de sjeldne i mandagens toppkamp mot Molde, og vant hele 4-1 på Aker Stadion. Utnyttet grove forsvarsfeil av de sjeldne hos hjemmelaget, og inntok dermed førersetet i kampen om andreplassen. Ligger to poeng foran Brann på tredjeplass, og Gaute Helstrups imponerende mannskap har scoret fire mål i begge sine to siste seirer mot Viking og Molde. Strømsgodset leverte sin egen imponerende prestasjon da gulljagende Viking ble slått 1-0 på Marienlyst. Det var drammensernes andre strake seier, og dermed kan Jørgen Isnes’ mannskap langt på vei forberede seg på ny sesong i Eliteserien, også i 2024. 

  Aalesund – Sandefjord

  Eliteserien
  Sandefjord Kriget Til Seg Ett Poeng Mot Brann.

  Aalesund hadde et lite håp om tidenes “Great Escape”, men det håpet ble langt på vei slukket i det grusomme 1-6-tapet mot Haugesund forrige helg. Har likevel “bare” seks poeng opp til Vålerenga på kvalikplass, men den elendige målforskjellen gjør at differansen i praksis er på syv poeng. Er imidlertid mer enn kapable til å stikke kjepper i hjulene for Sandefjord når de har dagen. Sandefjord kjempet heroisk, og fikk med seg 1-1 i snødrevet mot Brann, til tross for at de kom under helt på tampen. Daddys Boy utlignet på overtid, og i de resterende overtidsminuttene, stod SF imot et vanvittig press, og måtte ved to anledninger klarere ballen på streken. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen