More

  Eliteserien: Molde og Bodø/Glimt leder an

  Sesongen er bare to runder gammel, men tronen i Eliteserien virker å ha kun to utfordrere – i år også.

  Det er selvfølgelig tidlig å konkludere etter bare to serierunder, men allerede virker det som det er kun Bodø/Glimt og Molde som er i stand til å utfordre om tittelen i Eliteserien. Brann ble før sesongstart utnevnt som mulig tittelutfordrer, men 0-2 mot Fredrikstad i hjemmepremieren er ganske enkelt ikke godt nok.

  PRØV TIPSBLADET I FIRE UKER FOR KUN FEM KRONER

  Bergenserne klaget til det kjedsommelige på østfoldingenes uthaling av tid hver eneste gang ballen var ute av spill, men Fredrikstad gjorde intet annet enn å vise klokskapen og kynismen som behøves for et nyopprykket lag til å ta poeng på bortebane mot et topplag. Uten å dra sammenligningen for langt, så vi en kynisme fra Fredrikstad vi sjeldent har sett med for eksempel det norske landslaget.

  Full pott og null baklengs

  Eliteserien
  Eliteserien: Molde Og Bodø/Glimt Leder An 3

  Internasjonal kynisme har vært etterlyst på landslagsnivå i over 20 år nå, og det måtte altså et nyopprykket lag til for å vise at selv hovmodige nordmenn har den nødvendige fandeninvoldskheten i seg for å ta poeng mot antatt bedre lag.

  LES OGSÅ: ALT OM CL-TIRSDAGEN

  Brann er selvsagt ikke ute av dansen etter bare to runder, men det er ikke tilfeldig at det er nettopp Bodø/Glimt og Molde som er de eneste lagene med full pott i sesonginnledningen. Duoen ble av oss tippet som de to øverste lagene når vi kommer til sesongslutt, og i tillegg til å være de eneste lagene med seks poeng av seks mulige, er også Molde og Glimt de eneste lagene som ikke har sluppet inn mål i sesongens to første kamper. Bodøværingene fikk det tidvis hett rundt ørene i hjemmepremieren mot Viking lørdag, men de regjerende seriemesterne holdt stand, og sikret seg til slutt 1-0.

  God start for nykommerne

  Eliteserien
  Eliteserien: Molde Og Bodø/Glimt Leder An 4

  Når det kommer til de nyopprykkede lagene, er det gledelig å se at samtlige tre klubber som har tatt turen opp fra OBOS-ligaen har fått med seg poeng fra de to første rundene. Kristiansund har imponert aller mest med fire poeng, og en råsterk 3-2-seier borte mot Lillestrøm i seriepremieren, mens KFUM har vist at de trolig ikke blir noen kasteball i årets sesong med strake uavgjorte mot nettopp HamKam og Kristiansund. Kåffa får førstkommende tirsdag muligheten til å bryne seg på etablert Eliteserie-motstand, når Strømsgodset kommer på besøk til hovedstaden.

  Og så har vi selvsagt Fredrikstad. Fotballfeberen er tilbake i plankebyen etter fjorårets opprykk fra OBOS-ligaen, og østfoldingene kunne knapt bedt om en tøffere ilddåp i Eliteserien. Regjerende mester Bodø/Glimt ventet i første runde, og ble som ventet for sterke med 2-0-seier. Ikke mange trodde det skulle gå mot fjorårets serietoer, Brann, søndag kveld, men FFK gikk hen og vant 2-0, mye takket være den nevnte kynismen innledningsvis.

  Ny vri om noen uker?

  Ingen ser ut til å kunne true Molde eller Bodø/Glimt om duopolet deres denne sesongen. De tradisjonelle tungvekterne som Lillestrøm, Viking og Rosenborg virker ikke å ha hverken kvaliteten i førsteelleveren eller bredden i stallen som skal til for å henge med helt der oppe over en lang sesong. Brann viste i fjor at de på sin dag er kapable til å slå hvem som helst i landet, men søndagens hjemmetap mot Fredrikstad viste samtidig at Brann fremdeles har et stykke å gå om de skal stå distansen over en 30 kamper lang sesong.

  Det kan naturligvis hende at tabellen vil se helt annerledes ut om bare noen få runder, at Molde og Bodø/Glimt har gått på sine første tap for sesongen, og at det har jevnet seg ut i begge ender av tabellen. De tidlige tegnene tyder imidlertid på at tittelracet i Eliteserien nok en gang vil stå mellom to lag. Norsk fotball har for øyeblikket ikke flere klubber som er kapable til å kjempe om seriegullet, enn så lenge.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen