More

  Eliteserien: Lillestrøm på bar Bakke

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Eirik Bakke har gjennomført sin første uke som Lillestrøm-trener, og står overfor en tøff ilddåp når Strømsgodset står på motsatt side på Marienlyst. 

  Sportssjef Simon Mesfin har hatt travle uker på jobb helt siden Geir Bakke tidlig i sommer vinket farvel til Åråsen, og god dag til Vålerenga. Mesfin har hatt ansvaret for LSKs overganger og trenerjakt, samtidig som han har ledet laget på treningsfeltet og i kamp. Man prøvde tidlig å få kloa i Tromsøs Gaute Helstrup, men forgjeves. I stedet ble det en slags mellomløsning; Eirik Bakke overtar tømmene på midlertidig basis, så Mesfin kan jobbe i fred og fordragelighet med å finne en enda mer permanent løsning på plass. 

  LES OGSÅ: Lørdagskupongens tippetips

  Premier League-nivå

  Bakke overtar altså for Bakke, og den tidligere Leeds-proffen og Sogndal-treneren, Eirik, har blitt voldsomt imponert av førsteinntrykket med Lillestrøm. 
   
  – Det er fantastiske forhold her, og det gir mange poeng i løpet av en sesong. Spillerne er bortskjemte, det er jo Premier League-nivå på banene her. Det er ingen i Norge som er i nærheten av å ha slike treningsforhold. Her kan vi utvikle spillerne til å bli enda bedre fotballspillere, sier en imponert Bakke til klubbens hjemmesider. 

  Bakke
  Slik Ser Tipsbladets Eksklusive Supertabell Ut Før Helgens Runde.

  Han leder kanariene i sin første kamp som Lillestrøm-trener, når LSK møter Strømsgodset i vrien bortematch søndag ettermiddag. 45-åringen har brukt uka på å få spillerne til å glemme forrige helgs 1-3-tap mot Viking fortest mulig, og er godt i gang med å innprente sin egen filosofi til spillergruppa. 
   
  – Vi jobber godt gjennom uka for å få på plass tingene vi ønsker. Jeg har mine tanker rundt hvordan vi skal få fram Lillestrøms identitet, så får vi se hvordan det går mot Strømsgodset på søndag. Det er en fantastisk spillergruppe her, sulten og lojale gutter med et voldsomt potensial til å bli enda bedre, mener den nåværende LSK-sjefen. 

  Fra Bakke til Bakke

  Denne runden dukes det for topp mot bunn gjennom hele helgen. De fire øverste lagene på tabellen, Bodø/Glimt, Viking, Tromsø og Molde, skal alle møte lag mellom 11 og 15 på tabellen, og blant bunnlagene, er det Vålerenga som er i den aller største poengnøden. Hovedstadslaget menes å være altfor stor som klubb til å rykke ned, men befinner seg likevel på direkte nedrykksplass når vi snart passerer to tredjedeler av sesongen. Sist ble det bare 1-1 hjemme mot Haugesund, og skal nå opp mot Molde på Aker Stadion. 

  Bakke
  Martin Bjørnbak Og Molde Tar Imot Vålerenga.

  VIF-sjef Geir Bakke gned seg nok i hendene da han så Molde lide seg gjennom 120 utmattende minutter i tirsdagens Champions League-kvalik med lille Klaksvik fra Færøyene. Og bare fire dager senere, venter Galatasaray i play-off. Molde har med andre ord mer enn nok å tenke på om dagen, og kan hende er dette et ypperlig tidspunkt å møte Molde på for et nedrykkstruet lag, og Vålerenga er tross alt et atskillig bedre bortelag enn hjemmelag denne sesongen.

  Formsvake lag i Haugesund

  Topp mot bunn også i Haugesund. For selv om Bodø/Glimt fremdeles topper tabellen takket være bedre målforskjell enn Viking, er nordlendingene inne i sin svakeste periode for sesongen, og ankommer Rogaland med to strake tap i bagasjen. De har sluppet fremfor alt Viking, og et knippe andre lag ubehagelig nære seg de siste ukene, og er nødt til å steppe opp gamet mot Haugesund og komme tilbake på vinnersporet fortest mulig. 

  Bakke
  Albert Grønbæks Bodø/Glimt Har Tapt To På Rappen.

  I likhet med Molde, er også Bodø/Glimt opptatt med kvalifisering til Europa for tiden, og det kan gi muligheter for Haugesund. Søndagens verter har tatt bare ett poeng på de tre siste kampene, og har scoret nest færrest mål av alle i Eliteserien så langt i år. De har også lavest antall forventede mål (14,8), men håpet for Jostein Grindhaugs mannskap, ligger i at Glimt er for opptatt med Europa-kvalik, samt at gultrøyene har vært usedvanlig gavmilde i år; Bodø/Glimt har nemlig holdt nullen i bare tre av de 15 siste i Eliteserien. 

  10 strake?

  Og i Stavanger er man selvsagt spente på om Viking kan ta sin tiende seier på rad. Siddisene har klatret helt opp i ryggen på Bodø/Glimt, og på midtbanen skinner Markus Solbakken klarere enn noen gang. De blir blant rundens aller største favoritter når de tar imot ekstremt formsvake Stabæk. Bæringene synker stadig lengre ned i nedrykksgjørma, og fremstår akkurat nå som en av de aller klareste dumpekandidatene, sammen med Aalesund. Tangotrøyene er, ikke uventet, rundens største underdog, det mener i alle fall Norsk Tipping. Tippeselskapet har gitt dem formidable 9,35 i odds på at de triumferer borte mot Brann. 

  Helgens spill

  FAVORITTEN: 

  Haugesund – Bodø/Glimt 
  TIPS 
  B til 1,48 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  Molde – Vålerenga 
  TIPS 
  B til 6,40 i odds hos Norsk Tipping 

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: Nikolai Hopland er suspendert. Jeppe Moe, Moctar Diop og Alexander Ammitzbøll er usikre. 

  Bodø/Glimt: Nino Zugelj er skadet. Omar Elabdellaoui, Isak Helstad Amundsen, Morten Konradsen, Jeppe Kjær og Ask Tjærandsen-Skau er usikre. 

  Brann: Jonas Torsvik og Ole Didrik Blomberg er skadet. Marius Trengereid og Japhet Sery Larsen er usikre. 

  HamKam: Halvor Rødølen Opsahl, Julian Dunn og Tore André Sørås er skadet. 

  Haugesund: Sondre Liseth er skadet. Anders Bærtelsen er usikker. 

  Lillestrøm: Martin Ove Roseth er skadet. Elias Solberg, Lars Ranger og Phillip Slørdahl er usikre. 

  Molde: Stiller trolig skadefritt. 

  Odd: Solomon Owusu og Sondre Solholm Johansen er suspendert. Filip Jørgensen er usikker. 

  Rosenborg: Markus Henriksen, Jonathan Augustinsson, Ole Sæter og Noah Holm er skadet. Jaydon Nelson og Ulrik Yttergård Jensen er usikre. 

  Sandefjord: Danilo Al-Saed er skadet. Ian Smeulers er suspendert. Simon Amin er usikker. 

  Sarpsborg 08: Magnar Ødegård er skadet. Joachim Thomassen og Peter Reinhardsen er usikre. 

  Stabæk: Kasper Høgh er skadet. 

  Strømsgodset: Ari Leifsson, Lars Vilsvik, Marcus Mehnert og Jostein Ekeland er usikre. 

  Tromsø: Lasse Nilsen og Oskar Aron Opsahl er skadet. Mai Traore er usikker. 

  Viking: Djibril Diop og Gianni Stensness er skadet. Kristoffer Løkberg er usikker. 

  Vålerenga: Andrej Ilic mangler muligens arbeidstillatelse. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen