More

  Eliteserien: Kan noen utfordre Viking og Glimt? 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Gullkampen i Eliteserien virker å ta nye vendinger hver serierunde som går. 

  Vi er inne i nok en landslagspause, og oppholdet i oktober markerer for alvor at vi har ankommet oppløpsfasen av årets sesong i både Eliteserien og OBOS-ligaen. Da passer det seg naturligvis med å ta pulsen på landets to øverste divisjoner mens landslaget forsøker å kvalifisere seg til EM. 

  Ska gullet hem?

  Det er ikke mer enn en uke siden det ble spekulert om vi hadde hele fem utfordrere i høstens tittelrace i Eliteserien. Men, etter forrige serierunde, dro Bodø/Glimt og Viking ifra øvrige utfordrere, til tross for at siddisene klarte bare 1-1 mot Odd i Skien. Samtidig tok Bodø/Glimt en imponerende borteseier i toppkampen mot Vålerenga, og Brann radet opp sin syvende strake seier på bekostning av Vålerenga, og plutselig er det bergenserne som er nærmest duoen i tet. 

  Eliteserien
  Gullfeberen Brenner I Bergen – Enn Så Lenge.

  Dermed har til og med folk utenfor Bergen begynt å lure på om rødtrøyene er i stand til å gi Glimt og Viking kamp om gullet? Brann har igjen nettopp Bodø/Glimt på hjemmebane i nest siste serierunde, og allerede i neste runde ankommer Molde byen mellom de syv fjell. Poengtap mot moldenserne vil imidlertid trolig bety at det lille håpet om bergensk seriegull vil være slukket omtrent før det i det hele tatt ble tent. Alt over to lag i gullkampen vil imidlertid være en bonus, for de siste sesongene har det ikke vært særlig spennende hvor seriegullet ville havne. 

  LES OGSÅ: Utenforstående landslagssjef

  Bodø/Glimt var fullstendig overlegne i 2020 og 2021, og i fjor var det Molde sin tur til å ta tilbake tronen i norsk fotball med solid margin.  

  Stabæk i fremmarsj

  Men, også i bunnstriden står det mellom atskillige kandidater til å unngå å bytte divisjon med Fredrikstad og trolig KFUM Oslo. Aalesund ga seg en ørliten livline med den smått sensasjonelle borteseieren mot Tromsø forrige helg, men det er verdt å minne om at tangotrøyene fremdeles har åtte poeng opp til kvalik, men foran dem er det atskillig jevnere. Sandefjord har havnet nedi gjørma igjen etter tre strake og noe ufortjente tap, men har ikke mer enn to poeng opp til Stabæk på kvalikplassen, som selv har fått seg et ordentlig løft etter Bob Bradleys comeback i trenerstolen. 

  Amerikaneren har radet opp to strake triumfer den siste uka, og optimismen på Nadderud er større enn på lenge. Nå venter Rosenborg i neste serierunde for bæringene, som ikke har skremt vannet av noen av sine motstandere de siste ukene. 

  Eliteserien
  Bob Bradley Har Fått Skikk På Stabæk – Som Forventet.

  Det skiller også forsvinnende lite mellom Stabæk og lagene litt lengre foran dem på tabellen. Strømsgodset på 10. plass har bare fire poeng ned til Stabæk, så ingen av lagene mellom 10 og 16 kan føle seg trygge på fornyet Eliteserie-kontrakt. Det ligger dermed til rette for en thriller i begge ender av tabellen når det gjenstår seks serierunder av sesongen. Blant lagene som ikke har annet enn ære å spille for er Rosenborg. Trondheims gallionsfigur har sett regelrett redselsfulle ut i store deler av sesongen, og de siste ukene har det vært verre enn på lenge – særlig på bortebane. 

  Akterutseilte trøndere

  RBK har 0-0-5 og 4-17 i total målscore på disse, og selv om det på Brakka har kommet en rekke ærlige og nødvendige erkjennelser denne sesongen, er det flere som må stikke fingeren i jorda før forberedelsene for 2024 kan gå i gang. Det er vel og bra at Sverre Nypan er Rosenborgs fremtidshåp, men klubben kan ikke spille alle kortene på en 16-åring, som uansett kommer til å bli kjøpt av en europeisk storklubb for tresifret antall millioner innen ikke altfor mange år. Og at disse millionene vil garantere trøndersk suksess i fremtiden er langt fra sikkert. Reinvesteringen av pengene fra salget av Casper Tengstedt i vinter var sjokkerende svakt, og det er fremdeles helt i det blå hvem som faktisk skal trener Rosenborg neste sesong. Svein Maalens store ønske er å få trenerjobben på permanent basis, men auditionen han har levert denne sesongen, har vært det aller meste annet enn overbevisende. 

  Eliteserien
  Sverre Nypan Er Rosenborgs Fremtidshåp, Men Nuet Er Bekymringsverdig.

  Så, intet er heldigvis avgjort, verken i topp eller bunn, når det nå dukes for innspurt av den norske seriesesongen. Gullkampen står i hvert fall mellom Bodø/Glimt og Viking, med Brann håpende om at de kan melde seg på. I bunnstriden står hele syv lag i fare for å måtte ta heisen ned til OBOS-ligaen, så dramatikken på oppløpssiden er heldigvis ikke i fare. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen