More

  Eliteserien: Haugesund klart best i bunnoppgjøret på Briskeby

  Hagesund tok en meget viktig seier i bunnstriden på Briskeby.

  Det har ikke vært altfor mye å juble for Haugesund denne sesongen, men i søndagens Eliteserien-runde kunne de strekke armene i været for sin andre strake seier da fikk seg alle poengene i det viktige bunnoppgjøret mot HamKam.

  LES OGSÅ: LSK best i derbyet

  Hedmarkingene var tre poeng foran gjestene før kveldens runde, men lagene ligger nå likt på tabellen, etter at Peter Therkildsen ble matchvinner på Briskeby. Høyrebacken banket ballen opp i nettaket etter et hjørnespark, et trekk som ble forlenget av Alexander Søderlund.

  Haugesund
  Peter Therkildsen Scoret Kampens Første For Fkh.

  Da var kampen en snau halvtime gammel, og scoringen ga FKH blod på tann. Etter at HamKam åpnet kampen best, tok rogalendingene over initiativet etter scoringen, og Søderlund misbrukte en fin mulighet til å doble ledelsen syv minutter før pause.

  Uavgjort på Lerkendal

  HamKam maktet ikke å levere en veldig mye bedre forestilling etter hvilen, og alt de klarte å produsere, var noen halvsjanser. FKH forsvarte seg godt, og på tampen av kampen kunne Julius Eskesen spasere inn 2-0 etter at han og Bruno Leite plutselig var helt alene med HamKams keeper. Fire minutter på overtid satte Søderlund punktum på en strålende Haugesund-kveld med gjestenes tredje scoring for kvelden. Dermed er Haugesund oppe på 27 poeng, det samme som HamKam, og det skiller tre poeng ned til Stabæk på kvalikplass, som selv fikk med seg et godt resultat i kveld.

  Haugesund
  Ole Sæter Utlignet For Rosenborg.

  Bæringene var relativt klare underdoger før sitt bortemøte med Rosenborg, men tidligere RBK-profil Mushaga Bakenga sendte gjestene i ledelsen allerede i det 12. minutt. Stabæk hadde fine muligheter til å øke ledelsen, men det var trønderne som stod for den neste scoringen. Ole Sæter pirket inn utligningen etter drøye halvtimen, og like før pause måtte Rosenborgs 20 år gamle keeper, Sander Tangvik, i storstilt aksjon. Stabæk fikk nemlig straffespark, men den unge skuddstopperen reddet forsøket fra Nicolai Næss på mesterlig vis.

  Godset kom tilbake

  I Drammen sendte Faniel Tewelde Odd i ledelsen etter en snau halvtime, men et Strømsgodset i poengnød, skulle slå voldsomt tilbake. Eirik Ulland Andersen utlignet etter en drøy time, og midtveis i andreomgangen fikk drammenserne et helt korrekt tildelt straffespark. Herman Stengel gjorde ingen feil fra 11-meteren, og dermed var kampen snudd for Strømsgodset.

  På tampen stupte Elias Melkersen inn hjemmelagets tredje og siste scoring for kvelden, og dermed vant Strømsgodset 3-1 opp på niendeplass på tabellen, og er kun ett poeng bak kveldens motstander, Odd.

  Fartsfylt på Color Line

  Aalesund har sett ut som et nedrykkslag gjennom hele sesongen, men plutselig er det håp i hengende snøret for tangotrøyene. AaFK tok en overraskende seier mot Tromsø sist, og i kveld sørget de for sin andre strake seier da Sarpsborg 08 ble slått 3-2 i et fyrverkeri på Color Line Stadion.

  Haugesund
  Erlend Segberg, Aalesund.

  Et selvmål av Amidou Diop ga gjestene ledelsen midtveis i førsteomgang, men Aalesund slo kraftig tilbake. Scoringer av Markus Karlsbakk og Bjørn Martin Kristensen sørget for 2-1-ledelse til pause, men sarpingene utlignet like før pause ved Mikkel Maigaard.

  Like før slutt, sendte imidlertid Moses Ebiye hjemmefansen i ekstase. Et skudd fra nettopp Amidou Diop gikk via Ebiye og en utspilt S08-keeper. Dermed er tangotrøyene plutselig oppe på 21 poeng, og er bare seks poeng Stabæk på kvalikplass. Er det håp for sunnmøringene likevel?

  Resultater Eliteserien 25. runde

  • Bodø/Glimt – Sandefjord 4-3
  • Brann – Molde 3-2
  • Lillestrøm – Vålerenga 2-0
  • HamKam – Haugesund 0-3
  • Strømsgodset – Odd 3-1
  • Aalesund – Sarpsborg 08 3-2
  • Rosenborg – Stabæk 1-1
  • Viking – Tromsø kl. 19:15

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen