More

  Eliteserien: Brann vant fortjent 2-0 på Lerkendal

  Brann slo Rosenborg i den eneste borteseieren i Eliteserien onsdag kveld.

  Det lå an til å bli et spennende og dramatisk oppgjør i en av Eliteseriens største klassikere, da Rosenborg tok imot Brann onsdag kveld. Trønderne var i poengnød etter en moderat start på sesongen, og åpnet da også kampen best, og skapte flere gode muligheter i åpningskvarteret.

  Etter hvert tok imidlertid Brann mer og mer over. Bergenserne brøt trønderne i gunstige posisjoner gang etter gang, men det var på dødball de skulle få åpningsmålet. Sivert Heltne Nilsen fikk stå helt umarkert inne i feltet på et frispark og stange rødtrøyene i ledelsen etter halvspilt førsteomgang, og Brann gikk i garderoben på stillingen 1-0 i en underholdende førsteomgang.

  Les også: Kveldens spanske oddstips

  Etter pause gikk det lenger mellom de store målsjansene på Lerkendal, men da muligheten bød seg, var det igjen Brann som utnyttet det best. Bård Finne kombinerte fint med Mathias Rasmussen med drøyt 12 minutter igjen av ordinær tid. Alene med André Hansen gjorde Finne ingen feil og satte inn 2-0 til bergenserne.

  Rosenborg ga imidlertid ikke opp. Helt på tampen smelte Sam Rogers ballen i stanga, og i den påfølgende situasjonen headet Isak Snaer Thorvaldsson inn reduseringen. Trodde Rosenborg. Etter en lengre VAR-sjekk, ble det til slutt konkludert at islendingen var i offside, og dermed måtte et slukøret Lerkendal-publikum konstatere at Brann totalt sett fortjente 2-0-seieren.

  Les også: Carlo Holse blindtarmopereres

  Sesongens første for Molde

  Og om det ble borteseier på Lerkendal, ble det hjemmeseirer i de andre kampene som ble spilt i Eliteserien onsdag kveld. På “Røkkeløkka” kunne Molde juble for sesongens første trepoenger da Aalesund ble slått enkelt 3-0 i Møre og Romsdal-derbyet. Etter en noe nervøs førsteomgang, giret Molde om etter hvilen, og scoringer av Linnes, Grødem og Mannsverk sørget for tre uhyre viktige poeng for hjemmelaget. Derimot ser det stadig tyngre ut for Aalesund, som etter fem serierunder fremdeles står med smultring i både poeng- og målprotokollen.

  Årets scoring i Eliteserien?

  Amahl Pellegrino ble som så mange ganger før den store helten for Bodø/Glimt, i deres hjemmekamp mot Odd. Telemarkingene ankom Aspmyra uten ett eneste baklengs i Eliteserien så langt i år, men i kveld sprakk smultringen. Hugo Vetlesen avsluttet et fint Glimt-angrep assistert av Pellegrino, og toppscoreren skulle selv få æren av å fastsette sluttresultatet. Ni minutter før slutt, dro spissen like greit til fra egen banehalvdel, som dundret til på direkten, som hadde oppfattet at Odds keeper, Leopold Wahlstedt stod langt ute. Dermed blir Glimt værende på toppen av tabellen, mens Odd er nede på 7. plass.

  Amahl Pellegrino Fikk Drømmetreff I Eliteserien Onsdag.
  Amahl Pellegrino Fikk Drømmetreff I Eliteserien Onsdag.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen