More

  Eliteserien 28. runde: Bodø/Glimt seriemestere – poengdeling på Intility

  Bodø/Glimt hadde få problemer med å sikre seriegullet i nok en dramatisk serierunde i Eliteserien.

  Med 1-0 mot Aalesund, tok Bodø/Glimt de nødvendige poengene de trengte for å sikre seg seriemesterskapet, deres tredje seriegull i de fire siste sesongene. Et selvmål av Nikolai Hopland ni minutter før pause, ble til slutt den eneste forskjellen mellom lagene i målprotokollen, og dermed var det naturligvis duket for elleville jubelscener etter kampslutt på Aspmyra.

  Amahl Pellegrino var dessuten på jakt etter Philip Zinckernagels poengrekord i Eliteserien, som noterte seg for hele 37 målpoeng i 2020, og Glimt-spissen trodde han hadde overtatt rekorden da han pirket ballen i mål like før slutt. Men, Pellegrino ble først byttet ut, og så konkluderte VAR med at spissen var i offside i forkant av scoringen, så dermed må Pellegrino vente minst ytterligere en serierunde før poengrekorden blir hans.

  Det blir nok bare en parentes for spissveteranen når han får summet seg, for kveldens seier over Aalesund betyr at Bodø/Glimt nok en gang er seriemestere. Samtidig bekreftet kveldens resultat i Bodø at Aalesund spiller fotballen sin i OBOS-ligaen sin neste sesong, men tangotrøyene hadde langt på vei akseptert sin egen skjebne etter mandagens 0-3-tap mot Sandefjord.

  Nervøst på Intility

  Til tross for at Bodø/Glimt ble kronet seriemestere, var likevel de flestes øyne rettet mot hovedstaden og Intility Arena. For Vålerenga og Stabæk skulle gjøre opp om poengene i en ekstremt viktig kamp for begge lagene, som ligger ekstremt utsatt til på tabellen. Aller verst er det for Vålerenga, som befant seg på direkte nedrykk før Stabæks visitt.

  Eliteserien
  Vålerenga Klarte Ikke Å Vinne Hjemme Denne Gangen Heller.

  Og Vålerenga var også det beste laget av disse to denne søndagskvelden, men det var to nervøse lag som kjempet intenst for poengene. Dermed ble det heller ikke skapt altfor mange sjanser, og som så ofte når to lag i desperat poengnød møtes til dyst, klarte ingen av lagene vinne. Det endte 0-0 i Oslo, og dermed blir Vålerenga værende på direkte nedrykk etter kveldens dramatiske serierunde, og det skiller fremdeles ett poeng opp til Stabæk på kvalikplassen.

  Ny Sandefjord-triumf

  Sandefjord hadde aldri slått Rosenborg i seriesammenheng, men på forsøk nummer 22 skulle det endelig lykkes. Vestfoldingene valset over trønderne i førsteomgang, og scoringer av Vetle Walle Egeli, Jakob Dunsby og Alexander Ruud Tveter sørget for overlegen 3-0-ledelse til pause, og Rosenborg var på god vei mot en ny ydmykelse på hjemmebane.

  Men, RBK hevet seg betraktelig etter pause, og scoringer av Rasmus Wiedesheim-Paul og Håkon Røsten sørget for fornyet spenning på Jotun Arena. Rosenborg presset voldsomt på for utligning mot slutten, og skapte flere store muligheter. Sandefjord stod imidlertid imot, og sikret seg tre nye, ekstremt viktige poeng i jakten på fornyet Eliteserie-kontrakt. Dermed dro SF ytterligere ifra Stabæk og Vålerenga, og har nå to og tre poengs luke til duoen bak seg. Vålerenga kunne ikke drømt om et verre resultat på Jotun Arena, og er også fem mål bak vestfoldingene i målforskjellen.

  Nå kan du prøve et abonnement på Tipsbladet for kun fem kroner i fire uker! Da får du direkte tilgang til alt om Eliteserien, eksklusive oddstips og artikler, samt mye, mye mer!

  Resultater Eliteserien 28. runde

  • Haugesund – Brann 0-2
  • Bodø/Glimt – Aalesund 1-0
  • Odd – Tromsø 1-2
  • Sandefjord – Rosenborg 3-2
  • Strømsgodset – HamKam 0-1
  • Viking – Sarpsborg 08 2-1
  • Vålerenga – Stabæk 0-0
  • Molde – Lillestrøm kl. 19:15

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen