More

  Eliteserien: Alt var bedre før

  Det scores fortsatt mye mål i Eliteserien, men det ble faktisk scoret enda mer i de tre foregående sesongene.  

  3,01. Det er snittet på antall mål scoret per kamp, når det før helgen har blitt spilt 154 av sesongens 240 kamper. Det er et snitt på godt over 2,5, som gjerne er det magiske tallet tippeselskapene opererer med på målspill. Men, 3,01 i målsnitt er likevel det laveste snitt-tallet de fire siste sesongene. Aller målrikest var det forrige sesong, da det ble scoret hele 3,25 mål i snitt i hver Eliteserie-kamp. 

  LES OGSÅ: Dagens oddstips: Real Betis – Rayo Vallecano

  22 baklengs hjemme

  Denne sesongen har det blitt scoret over 2,5 mål i 60 prosent av kampene, og det scores naturligvis mest mål blant hjemmelagene. 1,75 er snitt-tallet på antall mål for hjemmelagene denne sesongen, mot 1,26 for bortelagene. Begge lag har scoret i 53 prosent av de 154 gjennomførte kampene. Hvorfor forteller vi dere dette? Vel, fordi statistikk er moro, og for å understreke at statistikk er heller ikke alt.  

  Eliteserien
  Slik Ser Supertabellen Ut Før Helgens Runde I Eliteserien.

  Vålerenga er det aller klareste eksempelet på det. Hovedstadslaget har vunnet bare én av sine ti hjemmekamper, og da blir det selvsagt vanskelig å klatre nevneverdig på tabellen. Joda, Vålerenga har scoret flest mål hjemme i år, 13, mot bare 11 mål på bortebane. Men, det er forsvarsspillet på hjemmebane som bør bekymre Geir Bakke aller mest. Oslo-klubben har nemlig sluppet inn hele 22 mål foran egne supportere i 2023, og har til sammenligning sluppet bare ti baller bak seg på fremmed gress denne sesongen. Lørdag ble det to nye baklengs på hjemmebane, da Odd holdt Vålerenga til 2-2 i hovedstaden.  

  Viking forsterker

  Bakke uttalte til Nettavisen denne uken at han har hatt mange hensyn å ta på treningsfeltet, på grunn av spillere som stadig vekk sliter med mindre smeller, som ikke klarer å gjennomføre fulle økter, men som rekker å bli klare til kamp. Kaptein Stefan Strandberg har vært det mest åpenbare eksempelet på dette, og midtstopperen har trengt mye hvile mellom kampene i år. Det har gått utover både hans og lagets prestasjoner, og nå står Vålerenga overfor kanskje sesongens tøffeste test på bortebane, når de gjester Viking, som er i forrykende form med ti strake seirer. 

  Eliteserien
  Markus Solbakken Er Framleis Viking-Spiller.

  Siddisene har for alvor fått los på seriegullet i løpet av sommeren, og denne uken har blitt brukt til å hente Joe Bell og Samuel Adegbenro tilbake til SR-Bank Arena. Solide forsterkninger, som begge bør ha gode muligheter til å gå rett inn på laget. Det gjenstår imidlertid å se om duoen David Brekalo og Markus Solbakken blir solgt før overgangvinduet stenger fredag, men Brekalo og Solbakken var begge blant siddisenes rekker da dette ble skrevet. Så må man også huske på at Vålerenga har vært i langt bedre form på bortebane enn hjemme denne sesongen, men Viking får trolig ikke denne gullsjansen igjen på mange år, og da er kun tre poeng mot laget som ligger på kvalikplass godt nok. 

  HamKam kan ta serielederne

  Toppen av tabellen er det imidlertid Bodø/Glimt som holder, på bedre målforskjell enn Viking. Søndag skal de omsider ut i aksjon i serien igjen, etter å ha konsentrert seg om Europa-kvalik den siste halvannen uken. Søndag venter HamKam på Briskeby, og det er ikke altfor mye som tyder på at nordlendingene får en like enkel vei mot seier, som oddsen (1,45) skulle tilsi. Glimt er faktisk gjort til rundens største oddsfavoritt av Norsk Tipping, til tross for at de spiller på bortebane mot et lag, som har spilt på seg atskillig med selvtillit den siste tiden. 

  Eliteserien
  Hamkam Møter Bodø/Glimt.

  HamKam har bykset oppover tabellen med strake seirer mot Aalesund og Rosenborg, men nå venter kamper mot Bodø/Glimt, Tromsø og Sarpsborg 08 i de tre neste kampene, så de seks poengene hedmarkingene har plukket med seg de siste ukene, kan komme meget godt med når regnskapet skal telles opp i november. Et lag som ikke har fått særlig med poeng i det siste, er Stabæk. Faktisk har det ikke blitt ett eneste poeng på bæringene siden de holdt Sandefjord til 0-0 i starten av juli, og siden har Lars Bohinens mannskap gått på fem strake tap, og feilet å score i fire av disse.  

  Nå venter normalt sett hjemmesterke Strømsgodset på Marienlyst, men heller ikke drammenserne er inne i sin beste form. Jørgen Isnes’ utvalgte har tapt alle sine tre siste foran egne supportere, men får en gyllen anledning til å kunne feire tre hjemmepoeng igjen når Eliteseriens svakeste formlag kommer på besøk. 

  Helgens spill i Eliteserien

  FAVORITTEN: 

  Viking – Vålerenga  
  TIPS 
  H til 1,65 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  Odd – Sandefjord 
  TIPS 
  U til 4,20 i odds hos Norsk Tipping 

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: Jeppe Moe, Mouctar Diop og Alexander Ammitzbøll er usikre. 

  Bodø/Glimt: Nino Zugelj er skadet. Odin Bjørtuft og Albert Grønbæk er suspendert. Omar Elabdellaoui, Isak Helstad Amundsen, Morten Konradsen og Ask Tjærandsen-Skau er usikre. 

  Brann: Jonas Torsvik, Ole Didrik Blomberg og Magnus Warming er skadet. Marius Trengereid og Fredrik Pallesen Knudsen er usikre. 

  HamKam: Halvor Rødølen Opsahl og Julian Dunn er skadet. 

  Haugesund: Sondre Liseth er skadet. Alexander Søderlund soner karantene. Egil Selvik og Martin Samuelsen er usikre. 

  Lillestrøm: Martin Ove Roseth er skadet. Elias Solberg, Lars Ranger og Vetle Dragsnes er skadet. 

  Molde: Eirik Haugan er suspendert. Markus Kaasa, Erling Knudtzon og Martin Linnes er usikre. 

  Odd: Espen Ruud er suspendert. Sondre Solholm Johansen er skadet. 

  Rosenborg: Markus Henriksen, Jonathan Augustinsson og Noah Holm er skadet.  

  Sandefjord: Simon Amin er usikker. 

  Sarpsborg 08: Anders Kristiansen og Leander Øy er skadet. Peter Reinhardsen og Joachim Thomassen er usikre. 

  Stabæk: Kasper Høgh er usikker. 

  Strømsgodset: Lars Vilsvik er skadet. Marcus Mehnert er usikker. 

  Tromsø: Lasse Nilsen og Oskar Aron Opsahl er skadet. Mai Traore er usikker. 

  Viking: Gianni Stensness er skadet. 

  Vålerenga: Simen Juklerød er usikker. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen