More

  Eliteserien: Alt om helgens runde

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  ELITESERIEN: Og så var det bare en igjen – eller?

  Viking har tatt bare ett poeng i de siste tre serierundene. Molde har kommet til kort i begge toppkampene mot Bodø/Glimt og Brann. Og Tromsø har tapt og vunnet annenhver kamp de siste fire serierundene. Det så lenge ut til at vi skulle få et fyrverkeri av de sjeldne i sesonginnspurten, men kampen om seriemesterskapet ligner nå mer og mer på et stakkarslig stjerneskudd.  

  LES OGSÅ: Helgens oddsdobbel fra Eliteserien

  Kan noen spenne bein på Glimt?

  Med mindre flere tvister i 2023-sesongen står for tur, og kan hende er det Brann man må sette sin lit til, skal Bodø/Glimt få motstand på oppløpet. Bergenserne er riktignok syv poeng bak serielederen, men med åtte strake seirer, er de formlaget fremfor noen i Eliteserien for tiden, og har gravet frem noen imponerende resultater. 

  Forrige helg slo de Molde 3-2 foran et fullsatt Stadion – uten en skadet Bård Finne. Rødtrøyene har klatret opp på tredjeplass på tabellen i comeback-sesongen i Eliteserien, og Branns åtte strake seirer er dessuten klubbrekord på toppnivå. 

  Ja, avstanden opp til Bodø/Glimt er syv poeng, men Brann har igjen nettopp bodøværingene i deres egen storstue i nest sist siste serierunde. Før den tid skal Kjetil Knutsens mannskap opp mot Lillestrøm, Stabæk og Aalesund, tre lag som alle kommer med hver sine utfordringer og motivasjoner til å spenne bein på Bodø/Glimts antatte parademarsj til seriegullet.

  Knuste rekorder i OBOS-ligaen

  Før sesongstarten trodde Brann-sjef Eirik Horneland på maks 4. plass om alt gikk bergensernes vei, og garanterte at gullet ikke ville komme hjem. Med bare fem serierunder igjen, nærmer vi oss fasit for hånden, og Brann har alle muligheter til å gjøre det enda bedre enn 4. plass. De holder for øyeblikket tredjeplassen med bedre målforskjell enn Tromsø, og det er kun ett poeng opp til Viking, som har falt helt sammen de siste ukene. 

  Eliteserien
  Brann Har Gjort Et Strålende Comeback Til Eliteserien.

  Branns suksess denne sesongen bør imidlertid ikke være altfor overraskende. Mange husker den katastrofale 2021-sesongen, som endte med nedrykk i kvalikfinalen mot Jerv, men fjoråret i OBOS-ligaen huskes enda bedre. Rødtrøyene satte både poeng- og målrekord i OBOS-ligaen, og sikret comebacket til Eliteserien da det gjenstod syv (!) ligarunder av sesongen. I år har bergenserne fortsatt å stole på sitt eget spill og filosofi, uten å ta altfor stort hensyn til motstanderen. 

  Sandefjord i trøbbel

  Det har gitt seirer mot Molde, Rosenborg, Lillestrøm og Tromsø for å nevne noen, mens de også bare var sekunder unna å få med seg alle poengene mot Bodø/Glimt på Aspmyra. Denne runden venter et av lagene de faktisk ikke har klart å slå hjemme i Bergen i år, nemlig Sandefjord. Vestfoldingene forsvarte seg lavt og kompakt, og med livet som innsats, og fikk dermed med seg 0-0 hjem til hvalfangerbyen da lagene møttes i begynnelsen av mai. 

  Eliteserien
  Sandefjord Trenger Daddys Boy I Toppform.

  Når lagene nå igjen står ansikt til ansikt overfor hverandre, er Sandefjord i alvorlig trøbbel. Samtlige fire siste kamper har endt med tap, uten at de egentlig har spilt så dårlig. De har tapt hårfint 3-4 mot både Viking og Bodø/Glimt på bortebane, og alle de fire siste nederlagene har vært knepne ettmålstap. Derfor er optimismen på Jotun Arena større enn hva den nok ville vært for den gjengse klubb under nedrykksstreken. Sandefjord ser ut som et atskillig bedre lag enn det som nesten rykket ned i fjor, men foreløpig ser det dessverre for deres del ut til å bli bare nesten. 

  Bradley x2 på Nadderud

  Det er imidlertid ikke altfor langt frem for Sandefjord. Det er tre poeng opp til Stabæk og Vålerenga på plassene foran dem, og ytterligere tre opp til HamKam. Etter møtet med Brann, er det duket for oppgjør mot Aalesund, Rosenborg og Stabæk, lag som ikke har skremt vannet av noen denne sesongen, før Lillestrøm venter hjemme på Jotun Arena i siste serierunde. Stabæk har imidlertid fått seg et skikkelig løft etter at Bob Bradley kom tilbake som trener på Nadderud tidligere i høst.  

  Bæringene vant to på rappen, før de fortjente sin tredje strake triumf i 1-1-oppgjøret mot Rosenborg på Lerkendal forrige uke, og har virkelig fått ny giv. Denne uken fikk de også ytterligere en vitamininnsprøytning, da de hentet Bob Bradleys sønn, Michael, i støtteapparatet. 

  Eliteserien
  Bob Bradley Har Fått Sin Sønn, Michael, Inn I Støtteapparatet.

  Michael Bradley la opp som fotballspiller så sent som lørdag, men dro umiddelbart av sted til Bærum. 36-åringen ankommer Nadderud med rikelig med tyngde og erfaring. Han fikk hele 151 kamper med det amerikanske flagget på brystet, og spilte for klubber som Mönchengladbach, Aston Villa og Roma i løpet av karrieren. Nå skal han hjelpe Stabæk med å holde plassen i Eliteserien. 

  Helgens runde i Eliteserien

  Haugesund – Aalesund

  Haugesund vartet opp med årsbeste da de fikk stadig bedre kontroll i bunnoppgjøret mot HamKam. Rogalendingene vant til slutt 3-0, og har dermed vunnet to på rad for første gang siden juni. Ledet lenge 1-0 før Eskesen og Søderlund satte ettertrykkelige punktum rett før slutt på Briskeby, og har plutselig fått tre poengs luke ned til Stabæk på kvalik. Aalesund nekter å gi seg, og også de har vunnet to på rad før helgens ultraviktige møte med Haugesund. Søndag slo de tilbake mot Sarpsborg 08 etter å ha ligget under 0-1, og vant til slutt 3-2 hjemme på Color Line Stadion. Tangotrøyene har dermed tatt syv poeng av siste mulige ni, og har plutselig fått et ørlite håp om ny kontrakt.

  Odd – HamKam

  Eliteserien
  Kristian Onsrud, Hamkam.

  Tung periode for Odd, som søndag tapte fortjent 1-3 mot Strømsgodset i Drammen. Det var telemarkingenes fjerde strake uten seier, men plassen i Eliteserien er ikke i umiddelbar fare. Paco Johansens mannskap er et slagkraftig hjemmelag, og har tapt kun to av de siste ni på eget gress, og har spilt tre strake uten nederlag i Skien. HamKam hadde forsvinnende lite å stille opp med i søndagens bunnoppgjør mot Haugesund, og tapte fortjent 0-3. 1-0-seieren mot Sandefjord er Kammas eneste triumf på de siste seks, og er på ingen måte ute av nedrykksfare. Svært tøffe oppgjør mot blant annet Viking og Molde gjenstår for hedmarkingene, og skal få det tøft i sesonginnspurten. 

  Sandefjord – Brann

  Sandefjord fortsetter å levere gode prestasjoner, uten å stå igjen med poeng for det. Forrige runde var det serieleder Bodø/Glimt de yppet seg mot, der de tapte knepent 3-4 på Aspmyra. Dermed har Sandefjord tapt fire strake uten å ha egentlig spilt særlig dårlig i noen av disse, og i har dessuten scoret åtte mål i disse kampene. Likevel ser dette mer og mer ut til å ende med nedrykk. Selv uten Bård Finne, tok Brann sin åttende strake seier da de slo Molde 3-2 i toppkampen i Bergen forrige helg. Holder dermed trykket oppe på lagene foran seg på tabellen, og er solide borte, så vel som hjemme. Har vunnet samtlige fire siste på fremmed gress, med kun én baklengs i sekken. 

  Sarpsborg 08 – Stabæk

  Sarpsborg 08 tok både ledelsen og utlignet i forrige rundes bortekamp mot Aalesund, men ble likevel sendt hjem fra Sunnmøre med null poeng og 2-3-tap i bagasjen. Det var sarpingenes første nederlag etter tre strake uten tap, men med seks poeng ned til Odd på 8. plass, skal det mye til for at østfoldingene ender svakere enn nummer 7 på tabellen. Stabæk leverte en flott prestasjon på Lerkendal, og hadde fortjent alle poengene mot Rosenborg. Hadde store muligheter til å doble ledelsen på stillingen 1-0, og bæringene misbrukte også et straffespark. Det ene poenget kan likevel vise seg å være svært verdifullt når alt skal gjøres opp.

  Strømsgodset – Viking

  Eliteserien
  Markus Solbakken, Viking.

  Etter bare ett poeng på fire kamper, kom Strømsgodset seg tilbake på vinnersporet igjen da de fortjent slo Odd 3-1 søndag. Ulland Andersen, Stengel og Melkersen scoret målene for drammenserne, som dermed tok et langt og viktig steg mot fornyet Eliteserie-kontrakt neste år. Viking klarer ikke spille kjedelige kamper, og var involvert i voldsom dramatikk mot Tromsø forrige runde. Kom tilbake fra 0-2 til 3-2, bare for å tape 3-4 i kampens aller siste spillerminutter. Dermed er trolig gullhåpet over for denne gang for siddisene, som plutselig står med bare ett fattig poeng fra de tre siste kampene sine. Over 2,5 mål i alle deres fire siste kamper.

  Vålerenga – Rosenborg

  Vålerenga var usedvanlig tannløse i derbyet mot Lillestrøm, og Geir Bakke kan lite utsette på at det ble 0-2-tap i gjensynet med sin gamle arbeidsgiver. Hadde en liten periode på stillingen 1-0 hvor de truet hjemmelaget, men sluknet igjen så fort vertene doblet ledelsen. Tapet på Åråsen var Oslo-lagets andre strake nederlag. Rosenborg er imidlertid ikke i noen bedre forfatning, snarere tvert imot. To måneder har gått siden trønderne sist vant en fotballkamp, og søndag klarte de bare 1-1 hjemme mot bunnlaget Stabæk i en blek forestilling. Særlig borteformen er alarmerende, og RBK har tapt alle sine fire siste på fremmed gress med solid margin. 

  Bodø/Glimt – Lillestrøm

  Bodø/Glimt er i ferd med å seile ifra resten av feltet og stikke av gårde med seriemesterskapet. Slapp med skrekken i lørdagens hjemmemøte med bunnlaget Sandefjord, og vant til slutt 4-3, etter at Amahl Pellegrino vartet opp med ikke mindre enn fire målgivende pasninger. Bodøværingene har dermed vunnet alle sine fire siste i Eliteserien. Lillestrøm ankommer Aspmyra i strålende humør etter fullt fortjent 2-0-seier i derbyet mot Vålerenga sist helg. Martin Ove Roseth og Mathis Bolly sendte kanarifansen til himmels med sine scoringer, og LSK er dermed tilbake på vinnersporet etter strake tap mot Brann og Stabæk. Har tatt kun ett poeng på sine tre siste bortekamper.

  Molde – Tromsø

  Eliteserien
  Magnus Wolff Eikrem Scoret To Mot Häcken.

  Ny helg, nok en toppkamp for Molde. Møringene klarte ikke å kneble Brann og tapte 2-3 i toppoppgjøret i Bergen sist helg. Dermed er trolig medaljehåpet over for moldenserne, som nå har hele syv poeng opp til bergenserne på tredjeplass, og det er like langt frem til helgens motstander. Dette er første gang siden april Molde har tapt to på rad i Eliteserien. Tromsø var på vei til å bli sendt hjem fra Stavanger med 2-3-tap etter å ha ledet 2-0 forrige runde. Men, en ellevill opphenting sørget for at nordlendingene til slutt vant 4-3 i en av sesongens villeste kamper, og TIL er i ferd med å levere en mektig sesong. Står også med to strake seirer på fremmed gress på samvittigheten. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen