More

  Eliteserien: Aalesund scoret 3 da tangotrøyene knuste Molde

  Vi oppsummerer 16. mai-runden i Eliteserien.

  Fotballens festdag ble en fest av de helt sjeldne for Aalesund. Tangotrøyene stod med kun ett poeng og null scorede mål etter syv serierunder, men det skulle endre seg brått da Molde kom på besøk denne 16. mai-kvelden i Eliteserien.

  Sesongens første mål og seier

  For de regjerende mesterne ble sendt hjem fra Color Line Stadion som slakt og med 1-3 i sekken. Moses Ebiye scoret tangotrøyenes første mål for sesongen, da han var iskald fra straffemerket snaut ti minutter før pause. Seks minutter senere, var det Molde sin tur til å få straffe, men Sten Grytebust reddet mesterlig.

  Og i løpet av fire minutter av andreomgang, la storkjøpet Isaac Atanga på til 2- og 3-0 for hjemmelaget, og fansen på Color Line Stadion trodde knapt det de var vitne til. Molde hadde før dette oppgjøret vunnet 18 av 19 Eliteserie-oppgjør mot AaFK, men denne kvelden handlet det om Marius Bøes mannskap.

  Isaac Atanga Scoret To På Fire Minutter Mot Molde I Eliteserien.
  Isaac Atanga Scoret To På Fire Minutter Mot Molde.

  Niklas Ødegaard reduserte for gjestene i det 90. minutt, men Molde kunne ikke forhindre at de gikk på sitt fjerde tap for sesongen i det som var bare deres åttende seriekamp. Dermed er moldenserne allerede 12 poeng bak ledende Bodø/Glimt, som slo Tromsø 3-2 tirsdag, i slaget om Nord-Norge. Glimt var mer overlegne enn resultatet skulle tilsi, og Faris Moumbagna storspilte atter en gang, og scoret to av bodøværingenes mål.

  Snuoperasjon i Stavanger

  I Stavanger var det duket for folkefest på SR-Bank Arena der Viking hadde solgt ut sitt hjemmemøte med Odd. Men, telemarkingene, spilte rollen som festbrems til perfeksjon i førsteomgang, og gikk i garderoben med 2-0-ledelse etter scoringer av Filip Jørgensen og Condrad Wallem.

  Viking kom ut av pausepraten heltente, og to straffescoringer av Zlatko Tripic satte opp noen dramatiske sluttminutter. Og fire minutter før full tid satte Sander Svendsen inn den matchvinnende scoringen og dermed 3-2 til Viking. Siddisene er nå helt oppe på 2. plass etter kveldens runde.

  Fest også i Bergen, der Brann tok seg enkelt av Stabæk med 4-1. Bård Finne scoret to av målene for bergenserne, blant annet et praktfullt frispark fra omtrent 20 meter. I Rosenborg måtte Rosenborg slite seg til seier, men vant til slutt fortjent 1-0 etter flott scoring av Morten Bjørlo drøyt ti minutter ut i andreomgang.

  Enkel VIF-seier

  Ikke utsolgt på Intility Arena, men Vålerenga hadde likevel ikke problemer med å ta seg av HamKam i hovedstaden. Seedy Jatta åpnet showet for vertene med en flott heading, og scoringer av Daniel Håkans og Henrik Bjørdal fulgte. Vålerenga gjorde all den jobben de trengte før pause, og vant fullt fortjent 3-0 mot stadig mer nedadgående hedmarkinger.

  Strømsgodset vant også fullt fortjent mot Sandefjord på Marienlyst. Sondre Fosnæs Hanssen ble matchvinner snaut fire minutter før pause med en flott heading i lengste hjørne. Lillestrøm gikk på et noe overraskende hjemmetap mot Sarpsborg 08, som reiste hjem til Østfold med 2-1-triumf. Akor Adams scoret vertenes trøstemål på overtid, for tredje kamp på rad i Eliteserien.

  Bodø/Glimt står igjen som den store vinneren etter 16. mai-runden, og leder Eliteserien med hele åtte poengs margin til Viking på andreplass. Men, viktigheten av Aalesunds seier kan ikke understrekes nok, og plutselig har tangotrøyene bare to poeng opp til sikker plass. Kan hende vil det også danses tango i 17. mai-toget i morgen.

  Resultater Eliteserien

  Aalesund – Molde 3-1
  Strømsgodset – Sandefjord 1-0
  Viking – Odd 3-2
  Lillestrøm – Sarpsborg 08 1-2
  Rosenborg – Haugesund 1-0
  Tromsø – Bodø/Glimt 2-3
  Brann – Stabæk 4-1
  Vålerenga – HamKam 3-0

  Resultater OBOS-ligaen

  Moss – Åsane 1-0
  Bryne – Jerv 0-0
  Fredrikstad – KFUM Oslo 1-0
  Kongsvinger – Skeid 5-0
  Sogndal – Hødd 1-0
  Kristiansund – Ranheim 3-2
  Mjøndalen – Raufoss 3-0
  Start – Sandnes Ulf 3-3

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen