More

  Eliteserien: 8 kamper 16. mai

  Selvsagt er det full runde på fotballens festdag i Eliteserien.

  Det dukes for fotballens nasjonaldag i Eliteserien, og her får du gjennomgang av samtlige kveldens åtte kamper.

  Vålerenga – HamKam

  Scoring i debuten i sin første kamp fra start for Magnus Riisnæs, som sørga for at det ble 1-1 og ett poeng med hjem for Vålerenga fra duellen mot Haugesund lørdag. Nå vender hjemmelaget omsider hjem til Intility etter to strake bortekamper, der det har vært trist sorti så langt i år; begge Vålerengas hjemmekamper har endt med tap mot henholdsvis Sarpsborg 08 og Lillestrøm. Voldsomt drama for HamKam, som etter en lang VAR-situasjon omsider så keeper Marcus Sandberg bli utvist og straffe imot, ni minutter på overtid i helgens hjemmekamp mot Tromsø. TIL scoret på den påfølgende straffen, og sørget derfor for 1-2-nederlag for Kamma og årets første hjemmetap.

  Aalesund – Molde

  Nok en helg uten verken scoring eller poeng for Aalesund. Lørdag var det Stabæk sin tur til å ta tre poeng på bekostning av tangotrøyene, og AaFK blir dermed værene med sitt ene fattige poeng etter syv runder. Forventes ikke å gjøre det stort bedre her, og disse lagene har allerede møttes i år, i den fremskyndete runden for noen uker siden. Da vant Molde enkelt 3-0. De regjerende mesterne tok sin tredje strake seier da de slo Strømsgodset 3-2 lørdag kveld. Veton Berisha fikk sitt første målpoeng for klubben da han assisterte Emil Breivik på Moldes tredje scoring for kvelden, som til slutt viste seg å bli svært verdifullt. Dermed har Molde tatt seg opp på øvre halvdel på tabellen.

  Strømsgodset – Sandefjord

  Strømsgodset gikk på et forvente tap i Molde, men ga de regjerende mesterne kamp om poengene, og tapte knepent 2-3. Innbytter Jonatan Braut Brunes scoret drammensernes andre mål med en fin avslutning, men kunne ikke forhindre Godsets femte strake kamp uten tre poeng. Dermed blir Jørgen Isnes’ mannskap værende på nest siste plass på tabellen. Sandefjord gikk opp i ledelsen i lørdagens hjemmekamp mot Viking ved Alexander Ruud Tveter, Tapte imidlertid til slutt 1-2 etter en sen matchvinnende scoring av Kristoffer Løkberg, og SF gikk dermed på sitt første tap siden seriepremieren mot HamKam. Sandefjord vant hele 5-0 her i fjor. 

  Viking – Odd

  Viking kom tidlig bakpå i lørdagens oppgjør mot Sandefjord, men snudde og vant til slutt 2-1. Kristoffer Løkberg ble matchvinner med en noe heldig scoring helt på tampen, og sørget dermed for siddisenes første borteseier siden september i fjor. Triumfen tok Viking opp på en flott tredjeplass på tabellen, som har kommet meget godt i gang med sesongen. Det samme har også Odd, som har hatt Eliteseriens beste forsvar så langt i år, men fredag måtte den bunnsolide defensiven kapitulere for Lillestrøm. Gjestenes Akor Adams ble nemlig matchvinner på overtid, og det var telemarkingenes første hjemmetap siden juli. Slo Tromsø 1-0 i sin forrige bortekamp.

  Tromsø – Bodø/Glimt

  Nordlands-derby. Tromsø gikk på et forsmedelig hjemmetap mot Odd for halvannen uke siden, men reiste seg fra nederlaget med fin 2-1-seier på bekostning av HamKam i helgen. Det måtte en dramatisk VAR-situasjon til for å berge alle tre poengene for Gutan, og Niklas Vesterlund satte inn den matchvinnende straffen ikke senere enn ni minutter på overtid i en vanvittig forestilling. Bodø/Glimt-toget tøffer ufortrødent videre mot seriegull, og lørdag var det Rosenborg sin tur til å stå igjen med null poeng etter møte med bodøværingene. Vant til slutt 3-2 i en dramatisk og underholdende fotballkamp, og Marius Lode må sone karantene her etter sitt røde kort mot RBK. 

  Rosenborg – Haugesund

  Rosenborg leverte spillemessig kanskje sin beste kamp for sesongen i lørdagens match mot Bodø/Glimt. Fikk til slutt ingen poeng å vise for innsatsen, og tapte 2-3 mot serielederne på Aspmyra, og fikk også Per Ciljan Skjelbred korrekt utvist etter bare fire minutter på banen. Kjetil Rekdal var fornøyd med mye av det han fikk se mot Bodø/Glimt, spesielt at laget hans omsider har begynt å spille seg ut bakfra. Haugesund fikk med seg 1-1 i lørdagens hjemmekamp mot Vålerenga, ikke minst takket været Egil Selviks strafferedning i kampens siste kvarter. Det var rogalendingenes tredje strake poengdeling, som ikke har vunnet noen av sine fire siste bortekamper.

  Lillestrøm – Sarpsborg 08

  Ny kamp, ny overtidsseier for Lillestrøm. Og igjen var det Akor Adams som avgjorde for kanariene, da de slo Odd 1-0 i Skien fredag kveld. Adams ble også matchvinner på overtid i 4-3-seieren mot Vålerenga, og Geir Bakkes mannskap har vunnet fire av sine fem siste i serien. Står med ett hjemmetap i år, som kom i forrige hjemmekamp mot høytflyvende Bodø/Glimt. Etter tre strake uavgjorte, kom Sarpsborg 08 omsider på vinnersporet igjen da de tok en råsterk 2-1-seier hjemme mot Brann. Mikkel Maigaard og Jeppe Andersen sørget for triumfen mot bergenserne, og holdt bergenserne greit unna, til tross for reduseringen i andreomgang. 

  Brann – Stabæk

  Brann skapte de fleste sjansene i lørdagens kamp mot Sarpsborg 08, særlig i førsteomgang, men tapte likevel 1-2. Rødtrøyene har tatt flesteparten av poengene sine på hjemmebane, der de kan vise til 2-1-0 så langt i år. Stanget og stanget mot Sandefjord i forrige hjemmekamp, som på skuffende vis for bergenserne endte 0-0. Mot Stabæk blir det fullt hus og folkefest i Bergen. Bæringene ankommer Brann Stadion på ryggen av fortjent 1-0-seier hjemme mot Aalesund. Kevin Kabran ble matchvinner for Stabæk med en fantastisk scoring kvarteret før slutt, og det nyopprykkede laget er dermed oppe på 6. plass med 11 poeng – like mange som lørdagens verter.

  Sivert Heltne Nilsen Og Bård Finne Spiller For Fullt Hus I Bergen I Eliteserien I Kveld.
  Sivert Heltne Nilsen Og Bård Finne Spiller For Fullt Hus I Bergen I Eliteserien I Kveld.

    

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen