More

  Eliteserien: 5 ting vi lærte fra helgens runde

  Presset på Kjetil Rekdal øker, og Aalesund tok årets første poeng er blant tingene vi lærte fra helgens runde i Eliteserien.

  Hvor lenge sitter Kjetil Rekdal?

  Rosenborg-styret gikk forrige ut og sa at Kjetil Rekdal sitter trygt i trenerstolen. Det er ofte begynnelsen på slutten av visa. Lørdag ledet han nok en gang et tafatt Rosenborg-lag, og nok en gang ledet han de til tap. 1-3-nederlaget for Vålerenga lørdag, var trøndernes andre strake hjemmetap på bare noen dager. Dermed har de allerede tapt flere hjemmekamper i årets sesong enn de gjorde i hele fjor. Etter smellen mot Vålerenga, sa Rekdal det er opp til andre å vurdere hans stilling i klubben. Kan hende er den vurderingsprosessen allerede i gang.

  Årets første poeng da Aalesund ble historiske

  Det har vært en hektisk og turbulent uke i Aalesund. Uken hvor Lars Arne Nilsen tilsynelatende fikk sparken, så fredet, før han omsider ble avskjediget torsdag, kulminerte med søndagens visitt av Haugesund. Kristoffer Lie har treneransvaret på midlertidig basis, og det var en atskillig forbedret utgave vi så av tangotrøyene søndag. Likevel ble det bare 0-0 mot Jostein Grindhaugs mannskap, og dermed kunne AaFK omsider innkassere årets første poeng. Årets første mål lar imidlertid vente på seg, og dermed ble sunnmøringene historiske ved å bli tidenes første Eliteserie-lag til å spille de seks første rundene uten å score.

  /

  Faris Pemi den neste Glimt-stjerna?

  Bodø/Glimt lå ikke på latsiden i vinterens overgangsvindu, og hentet spillere for atskillige summer. Spillere som har ikledd seg drakta før, samt nye fjes dukket opp, og mange nok øyebrynene da Glimt så til Kristiansund i jakten på ny spiss. Faris Pemi ble hentet fra laget som rykket ned fra Eliteserien i fjor, men 22-åringen har ikke gjort seg bort i sin nye klubb. Søndag headet han inn begge målene i Glimts 2-1-seier over Lillestrøm, og sørget nesten egenhendig for at alle poengene ble med hjem til Aspmyra. Dermed er spissen oppe i tre mål på fire starter for Bodø/Glimt, og kan fort bli den neste store spillereksporten fra Aspmyra.

  Odd er bunnsolide defensivt

  Paco har utvilsomt noe spennende på gang i Skien. Han ledet Odd til en flott femteplass i sin første sesong som klubbtrener i fjor, men med 45 baklengs i 2022, var det lett å se hvor skoen trykket for telemarkingene. Paco og resten av trenerteamet har åpenbart lagt ned en solid jobb på treningsfeltet i vinterens sesongoppkjøring, for Odd har sett bunnsolide ut i sesonginnledningen. Har holdt nullen i fem av seks kamper hittil, med kun suverene Bodø/Glimt i stand til å score mål på dem. Nå må det bare løsne den andre veien også; 0,5 mål i snitt per kamp vil nok ikke i lengden gi en tabellplassering helt der oppe.

  Kamma i trøbbel

  HamKam nøt et fint comeback til Eliteserien i fjor, og klarte seg til slutt med god margin. To seiere på sesongens tre første kamper bar bud om at hedmarkingene igjen skal gå klar av bunnstriden, men etter de to siste oppvisningene bør man ikke være like sikker lenge. To tap og 3-11 i målscore mot Viking og Molde er redselsfulle tall, spesielt for et lag som måtte lene seg på sin defensive soliditet store deler av fjorårssesongen. Hittil i år har de sluppet inn flere mål enn noe annet lag i Eliteserien, og kampprogrammet blir ikke enklere de neste ukene.

  Kristian Eriksen Og Molde Gikk På Et Sjokktap Mot Stabæk I Eliteserien Søndag. Oddstips
  Kristian Eriksen Scoret I Søndagens Møte Med Gamle Lagkamerater.

  Resultater Eliteserien

  • Rosenborg – Vålerenga 1-3
  • Aalesund – Haugesund 0-0
  • HamKam – Molde 0-4
  • Lillestrøm – Bodø/Glimt 1-2
  • Tromsø – Odd 0-1
  • Stabæk – Sarpsborg 08 1-1
  • Viking – Strømsgodset 1-1

  Serierunden avsluttes med Brann – Sandefjord i kveld.  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen