More

  Eliteserien 22. runde: Bunnoppgjør i hovedstaden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  ELITESERIEN 22. RUNDE: Bunnoppgjøret mellom Vålerenga og Aalesund er bare et av høydepunktene denne helgen.

  Helgens serierunde sparkes i gang i kveld med tre kamper på programmet kl. 18. Den ene av tre gullkandidater, Viking, får muligheten til å legge press på Bodø/Glimt og Tromsø som spiller i morgen, når siddisene skal ut i Vestlandsderby mot Haugesund. Her går vi samtlige kamper i helgens serierunde nærmere i sømmene.

  Haugesund – Viking

  Ny mann på plass i Haugesund, i form av Sancheev Manoharan, som har fått treneransvaret i klubben frem til en permanent løsning er på plass. Grindhaug skal attpåtil fungere som en slags rådgiver for Manoharan så lenge han sitter i trenerstolen i Rogaland. 37-åringen tar over en klubb som er uten seier på de seks siste, og i sin første trenerjobb får han en tøff ilddåp når han skal ta imot høytflyvende Viking til Rogalandsderby.

  LES OGSÅ: Helgens dobbel i League Two

  Etter ti strake seirer, tok siddisenes seiersrekke omsider slutt da de klarte bare 1-1 hjemme mot Vålerenga før landslagspausen. Gullhåpet lever likevel i beste velgående for laget som er ubeseiret på de siste 11, og som forsterket stallen i vinduet med Bell og Adegbenro.

  Molde – Odd

  Molde har ikke spilt mye Eliteserie-fotball de siste månedene, men snarere Europa-kvalifisering, som til slutt endte med gruppespill i Europa League. Kun tre seriekamper er spilt så langt i august og september, og for to uker siden tok de en hårfin 2-1-seier borte mot Haugesund. Berisha og Eikrem med scoringene for moldenserne, som er ubeseiret i Eliteserien på de siste ni.

  Eliteserien 22. Runde
  Kristian Eriksen Håper På Mer Jubel Mot Odd.

  Odd dro i land en knepen 3-2-seier mot Sandefjord i forrige runde, i et oppgjør som kunne vippet begge veier. Telemarkingene har ikke vunnet noen av sine to siste bortekamper mot Rosenborg og Vålerenga, men har heller ikke gått målløs av banen på fremmed gress på de siste åtte.

  Sandefjord – Strømsgodset

  Sandefjord hadde noen finfine uker i månedsskiftet juli/august, men nå virker vestfoldingene å være tilbake i gjørma igjen. SF har gått av banen uten seier i alle sine fire siste kamper, og forrige serierunde ble det knepent 2-3-tap borte mot Odd. Daddys Boy og Danilo Al-Saed med scoringene for Sandefjord, og Al-Saed har på forbilledlig vis overtatt mantelen fra Mohamed Ofkir fra forrige sesong. Ekstremt viktig kamp for hjemmelaget her.

  Godset er litt på gang igjen med to seirer på sine tre siste. Slo Stabæk 2-1 sist etter å ha kommet under 0-1. Har dermed tatt store byks unna nedrykksstriden, og med 26 poeng skal det mye til for at de ikke klarer seg.

  Rosenborg – Bodø/Glimt

  Rundens høydepunkt for mange dette. Rosenborg har hatt en skuffende sesong hittil, med unntak av gjennombruddet til Sverre Nypan, som på rekordtid har vokst seg til å bli en av Europas mest lovende spillere. Fikk også en ny opptur i landslagspausen da Ole Sæter signerte ny kontrakt med klubben. Brukbar rekke i serien med 5-2-0 på de siste syv.

  Eliteserien 22. Runde
  Tøff Test Venter For Bodø/Glimt.

  Gulltoget til Bodø/Glimt har sporet av i løpet av sommeren, og gullracet har plutselig blitt vidåpent etter at nordlendingene har hatt et formidabelt forsprang gjennom hele vårsesongen. Nå må Kjetil Knutsens mannskap også sjonglere spill i både Eliteserien og Europa Conference League.

  Sarpsborg 08 – Lillestrøm

  Etter strålende 3-0 og 4-0-seirer mot Odd og Tromsø, tok Sarpsborg 08s seiersrekke slutt da de tapte hårfint 0-1 mot Brann i Bergen før landslagspausen. Anton Skipper var uheldig og ble både utvist og laget straffe da rødtrøyene scoret kampens eneste mål, og dermed virker topp 5 å være utenfor rekkevidde for østfoldingene.

  Eirik Bakke klarte ikke å følge opp seieren mot Strømsgodset, og klarte bare 1-1 mot Aalesund på Sunnmøre. Thomas Lehne Olsen scoret i tredje kamp på rad, og er i sesongens beste form. Dette representerer trolig kanarienes siste mulighet til å blande seg inn i kampen om topp 5, og har tapt bare to av de siste ni på bortebane.

  Stabæk – Brann

  Sjeldent har optimismen vært større i en klubb som ligger på nest siste plass. For stemningen løftet seg i taket i klubblokalene da Stabæk kunne presentere Bob Bradley sitt comeback som trener i klubben. Amerikaneren gjorde stor suksess sist han trente bæringene, og har siden fått prøve seg i blant annet Premier League. Nå står Bradley overfor en knalltøff test når han skal redde Stabæk fra nedrykk, og får litt av en ilddåp mot Brann.

  Eliteserien 22. Runde
  Brann Skal Ut Mot Bob Bradleys Stabæk.

  Bergenserne ristet av seg skufflesen i Europa-exiten med 1-0-seier hjemme mot Sarpsborg 08 i forrige serierunde. Er ellers i fin form, og har vunnet alle sine tre siste matcher i Eliteserien. Kun én borteseier på de fire siste, dog.

  Tromsø – HamKam

  Tromsø har på forbilledlig vis meldt seg inn i gullkampen, etter at både Viking og Bodø/Glimt tok foten av seierspedalen før landslagspausen. Tromsø trodde kanskje de var ute av det etter 0-4 mot Sarpsborg 08, men 3-1-seieren over Rosenborg i forrige runde var alt som skulle til for at Gutan er tilbake i gullracet. Har radet opp formidable 6-1-0 på de siste syv hjemme på Romssa Arena.

  Eliteserien 22. Runde
  Kristian Onsrud Og Hamkam Kan Skrelle Mot Tromsø.

  HamKam er selv i forbilledlig form, og har tatt store steg unna nedrykk. Bidro sterkt til at 4-4-thrilleren mot Bodø/Glimt i forrige runde var en av sesongens kamper så langt i år, der hedmarkingene gikk opp i 2-0 og kom tilbake fra 2-4. Er gode nok til å få med seg noe her.

  Vålerenga – Aalesund

  Opptur for Vålerenga sist, som fikk med seg 1-1 borte mot serietoer Viking. Christian Borchgrevink scoret på rørende vis Oslo-lagets utligning like før slutt, og det var backens første scoring etter å ha vært ute i godt over ett år med alvorlig kneskade. Det var utrolig nok VIFs fjerde strake uavgjorte, men kommer neppe til å få en bedre mulighet til tre poeng denne sesongen enn her, til tross for deres svært svake hjemmestatistikk.

  AaFK har sett ut som et nedrykkslag i hele år, men leverte opp mot sesongbeste i 1-1-oppgjøret mot Lillestrøm før landslagspausen. Bjørn Martin Kristensen reddet det ene poenget mot kanariene med sitt tredje mål for sesongen.

    

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen