More

  Eliteserien: 2 oddstips til helgens runde

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vår nye, eksklusive Supertabell for Eliteserien, gir deg absolutt alt du trenger til helgens odds- og tippekuponger. Vi presenterer også helgens oddstips.

  Flyten fortsetter på oddstipsene våre fra norsk fotball. Lørdag suste vårt bortetips i Rosenborg – Vålerenga inn til hele 4,10 i odds, og sørget dermed for solid profitt enda en gang. Og i denne utgaven av Tips Weekend, har vi gleden av å presentere et nytt redskap for våre lesere, som forhåpentligvis skal gjøre det litt enklere å plukke ut hvilke spill man har lyst til å gå for i helgen. Supertabellen er nemlig en fyldig stats-tabell, som gir deg oversikt over det aller meste en oddstipper har behov for. 

  Her kan man lese for eksempel hvor mange mål et lag har scoret så langt i sesongen, opp mot antall forventede scoringer (xG). Du får oversikt hvor mange cornere og skudd på mål laget snitter på i løpet av en kamp, både for og imot, samt gjennomsnittlig ballinnehav. Men, det kanskje mest interessante for oss oddstippere, er å se prosentvis hvor mange av kampene som ender med BTTS (begge lag scorer) og over 2,5 mål. 

  Supertabellen, Ispedd Med Våre Oddstips, Er Et Glimrende Verktøy.
  Slik Ser Supertabellen Ut Etter Fem Serierunder.

  Bodø/Glimt overpresterer

  Og «verstingene» i sistnevnte klasse så langt er Sarpsborg 08 og Tromsø, med suveren margin. Ingen av kampene deres hittil har endt med over 2,5 mål, og begge lag har scoret i bare 20 av prosent av kampene, hvilket kanskje ikke er så rart. Pussig er det heller ikke at BTTS ikke har skjedd i noen av Aalesund kamper, all den tid tangotrøyene ennå ikke har scoret mål i år. Odd er eneste lag som slår følge med AaFK med smultring i BTTS-karrieren, og telemarkingene er også laget som har holdt nullen flest ganger så langt i år, med hele fem smultringer i baklengsprotokollen. 

  Men, et raskt blikk på Supertabellen, avslører også at det er Odd som har overprestert desidert mest defensivt i 2023. Telemarkingene har altså sluppet inn bare ett mål så langt i sesongen, men har forventet xG imot på hele 6,7. Det er mer enn syv av lagene i Eliteserien, og hvis vi ser på antall scorede mål, er det serieleder Bodø/Glimt som har overprestert mest i år. Bodøværingene har et forventet antall scoringer på 9,5, men hele 15 baller har funnet veien bak motstanderens keeper. Så må en huske også på at Amahl Pellegrino har scoret noen helt ekstreme mål i år, hvis xG ligger på tilnærmet null. 

  Trøndere i trøbbel

  Hvor nøyaktig Kjetil Rekdal kommer til å studere Tipsbladets Supertabell inn mot lørdagens forestilling mot Bodø/Glimt er usikkert, men det er i alle fall sikkert at Rosenborg er i alvorlig trøbbel før møtet med serielederen. Den falne kjempen er helt nede på 12. plass, og har spilt flere kamper enn mange av de andre lagene i Eliteserien. RBK ankommer Aspmyra på bakenden av to strake tap, mens serieleder Bodø/Glimt kan skilte med to strake seirer, og er ubeseiret i serien. Presset øker stadig på RBK-sjefen, og denne uken uttalte til og med sisteskansen André Hansen til rbkweb.com at det er «ingenting som tilsier at vi skal spille feiende flott fotball per dags dato».  

  Det må være blant det nærmeste man kommer kritikk til egen trener, og RBK levnes heller ikke nevneverdige muligheter til å få med seg noe fra Aspmyra; Norsk Tipping har satt 5,30 i odds på poengdeling, og hele 8,20 ganger innsatsen på trøndersk triumf. Vi står pent over spill i Bodø denne gangen, og skal atskillig lengre sørover for å finne et av spillene våre denne helgen. 

  SF får tipset

  Sandefjord fortsetter å overraske positivt, og selv om de ble kjørt nokså kraftig i omtrent 89 av 90 minutter av mandagens oppgjør på Brann Stadion, fikk vestfoldingene likevel med seg 0-0 og et råsterkt poeng mot serietoer Brann. Det var vestfoldingenes fjerde strake kamp uten tap, og nå venter hjemmekamp mot Viking. Siddisene har vært ganske ustabile innledningsvis, og klarte ikke å følge opp den feiende flotte 7-3-seieren mot HamKam, og fikk i stedet bare med seg 1-1 i forrige helgs hjemmemøte med Strømsgodset. SF-seier til 3,50 synes vi er fortsatt spennende at vi setter noen kroner på hvalfangerne. Legg også merke til at Viking har vunnet bare én av sine siste ti på bortebane i Eliteserien.

  Til slutt må vi nevne at helgens runde har avspark allerede fredag kveld, mellom Odd og Lillestrøm, og resten av runden spilles lørdag. Det skyldes fordi Eliteserie-lagene skal gis forsvarlig restitusjonstid før årets høydepunkt på den norske fotballkalenderen – tirsdagens 16. mai-runde. Den kommer vi naturligvis sterkt tilbake til på nettsidene våre når norsk fotballs store festdag nærmer seg. 

  Helgens oddstips

  Favoritten:

  Molde – Strømsgodset
  TIPS
  H til 1,30 i odds hos Norsk Tipping

  Luringen:

  Sandefjord Fotball – Viking
  TIPS
  H til 3,50 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen