More

  Eliteserien 19. runde: Alt om runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi gir deg alt om runden når Eliteseriens 19. runde tar avspark lørdag kveld.

  Helgens Eliteserie-runde sparkes i gang med to kamper lørdag kveld. Her skal vi se nærmere på samtlige åtte kamper i sesongens 19. serierunde.

  Molde – Vålerenga

  Molde slapp med skrekken, da de avanserte til play-off i Champions League-kvalifiseringen, etter å ha slått ut lille Klaksvik via ekstraomganger onsdag. Martin Linnes ble den store helten og scoret i andre kamp på rad, etter at han også scoret i lørdagens oppgjør mot Sandefjord, som endte 2-2, der Molde kastet vekk verdifulle poeng i gullkampen. Vålerenga skuffet også forrige helg, og klarte bare 1-1 hjemme mot Haugesund. VIF er imidlertid et atskillig bedre bortelag enn hjemme denne sesongen, og har 3-2-3 på fremmed gress, sammenlignet med 1-1-7 (!) hjemme på Intility. Signeringene som skal redde sesongen, kommer på løpende bånd inn stadionportene. 

  LES OGSÅ: Helgens Eliteserie-tips

  Odd – Sarpsborg 08

  Plenty med tid på treningsfeltet for Odd, som hadde spillefri forrige helg. Hjemme på Skagerak Arena, er telemarkingene solide, og har vunnet tre av de fire siste, med 0-2-tap for Bodø/Glimt som eneste ripe i lakken denne perioden. Valset over med 4-0-seier mot Stabæk i forrige seriekamp, der stortalentet Faniel Tewelde (16) scoret sitt andre mål i sitt tiende innhopp. Sarpsborg 08 er inne i en fæl periode, med fem tap på de siste seks. Forrige runde røk de 1-2 hjemme mot Strømsgodset, til tross for at Kristian Fardal Opseth sendte sarpingene i føringen. Er et solid stykke unna bunnstriden ennå, og alle deres 13 siste har endt med over 2,5 mål.

  Alt Om Runden
  Joachim Soltvedt Har Storspilt For Sarpsborg 08 I Ny Rolle.

  Brann – Aalesund

  Spillefri helg for Brann forrige runde, men har hatt mer enn nok å gjøre med Arouca i kvalifiseringen til Conference League. Formen i hjemlig serie er heller ikke all verden, med fire tap på de siste syv, og mye av lufta virker å ha gått ut av Brann-ballongen. Sesongen som virket å love medalje, står nå i fare for å ende opp med en plass som middelhavsfarer. Aalesund ser fortapte ut, og var regelrett fryktelige i forrige helgs hjemmetap mot HamKam. Det var kampen de måtte vinne for å ha realistisk håp for å klare seg. Christian Johnsen virker å ha innsett nederlaget, og henter spillere som virker å ha kommet til hensikt med å rykke klubben opp fra OBOS-ligaen neste sesong.

  Alt Om Runden
  Sivert Heltne Nilsen Er I Godt Humør Etter Avansementet I Europa.

  Haugesund – Bodø/Glimt

  FKH-sjef Jostein Grindhaug har uttalt at han er lei av å se laget sitt ikke ta sjanser og spille på instinktene sine. Treneren fikk god respons i førsteomgangen mot Vålerenga, der bortelaget dominerte mye av spillet og ledet fortjent til pause. Reiste imidlertid hjem til Haugesund med “bare” 1-1 i bagasjen, og har bare tre poeng ned til Stabæk på kvalik, som også har en kamp til gode. Bodø/Glimt tok seg som ventet videre i Conference League-kvaliken, men har plutselig fått Viking ved siden av seg på tabelltopp. To strake tap mot nummer to og tre på tabellen har blåst tittelracet vidåpent, og nordlendingene er nødt til å komme tilbake på vinnersporet her.

  HamKam – Rosenborg

  Perfekt kveld på jobben for HamKam sist helg, som reiste fra Aalesund med 2-0-seier i det enormt viktige bunnoppgjøret. Vel så gledelig var å se debutanten Moses Mawa skinne, som var tilbake på en fotballbane for første gang siden den fryktelige akillesskaden i fjor sommer. Kamma er i flott form, med fire seirer på de seks siste. Rosenborg er også på gang nå med sine fire strake seirer. De to siste triumfene mot Odd og Haugesund, har man ligget under, men kommet tilbake etter at en motspiller har blitt utvist. Sverre Nypan fortsetter å briljere på trøndernes midtbane, og er for øyeblikket RBKs heteste salgsobjekt, men blir ut sesongen – minst. 

  Alt Om Runden
  Skuffende Europa-Exit For Rosenborg.

  Tromsø – Sandefjord

  Tromsø har klatret opp i ryggen på Bodø/Glimt de siste ukene med tre strake seirer, og er nå bare fem poeng bak serielederne. Slo Lillestrøm 3-1 på imponerende vis for to helger siden, så Gaute Helstrup har fått ytterligere tid til å terpe på findetaljene på treningsfeltet. Har finfine 4-1-0 på de fem siste på Romssa Arena. Sandefjord har virkelig fått opp dampen med poengfangsten. Strake seirer mot Vålerenga og Sarpsborg 08 ble fulgt opp med 2-2 hjemme mot Molde sist helg, der vestfoldingene fikk sin første straffe på over to år. Så lenge ut til å tape 1-2, men Alexander Ruud Tveter berget det ene poenget dypt inne i overtiden med en absurd heading.

  Viking – Stabæk

  Gulltoget til Viking virker ikke å ha spore av skinnene med det første. Den bunnsolide 3-1-seieren mot Lillestrøm på Åråsen forrige runde, var siddisenes niende strake trepoenger i serien, og er nå á poeng med serieleder Bodø/Glimt. Hadde flere viktige spillere ut mot LSK, og et stort knippe av dem returnerer til aksjon her. Stabæk synker bare lengre og lengre ned i gjørma, og er nå nede på kvalikplass. Bæringene ankommer SR-Bank Arena med fire strake tap i sekken, og uten en seier på siste ni. Stabæk har på ingen måte budsjettert for nedrykk, og jo mer desperate klubben blir, jo mer utsatt blir også Lars Bohinens posisjon i trenerstolen på Nadderud. 

  Alt Om Runden
  Markus Solbakken Har Storspilt De Siste Ukene.

  Strømsgodset – Lillestrøm

  Etter fire strake tap, kom Strømsgodset omsider på vinnersporet igjen, da de flesket til med 2-1-seier borte mot Sarpsborg 08 sist helg. Kom tidlig bakpå, men viste karakter med å reise hjem med tre poeng, etter at Herman Stengel og Eirik Ulland Andersen sørget for comebacket. Andersen med sin første Godset-scoring på nærmere fem år. Eirik Bakke startet sin første uke på jobb som LSK-trener denne uken, og får følgelig sin debut som sjef for kanariene på Marienlyst. Laget er ikke inne i sin beste form, og med tre tap på de fire siste, har Bakke en vrien jobb foran seg med å snu trenden. Har tapt veldig fortjent 1-3 i begge sine to siste kamper mot Tromsø og Viking.

  /

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen