More

  El Clásico: Sesongens høydepunkt

  La det være ingen tvil – El Clásico er sesongens definitive høydepunkt, og verdens nest mest sette ligakamp.

  Over 650 millioner seere vil lørdag ettermiddag benke seg ned for å bivåne gigantoppgjøret Barcelona – Real Madrid fra Estadi Olímpic, i den katalanske hovedstaden. Kun Manchester-derbyet kan skryte av flere seere, men interessen for sesongens første El Clásico er likevel enorm.

  Kranglingen er i gang

  TV-stasjoner fra over 35 nasjoner vil lørdag ta plass ringside i Barcelona for å dekke det som sannsynligvis er verdens største fotballrivaleri. Og selv om Spanias to desidert største klubber vil være bitre fiender til evig tid, har de også noen felles interesser som de står side ved side om. Som for eksempel det dødsdømte prosjektet Super League, som ingen av de to klubbenes presidentene har gitt opp.

  Prøv et abonnement på Tipsbladet for fem kroner i fire uker!

  Likevel er kranglingen godt i gang, lenge før det har blitt tatt ett eneste spark på ballen. Real Madrid fortsetter å presse Barcelona på korrupsjonssaken, der Barca er anklaget for å ha betalt nærmere 7,5 millioner euro til tidligere visepresident i La Ligas dommerkomité, José Maria Negreira. Real Madrid er ivrige på å få erkefienden dømt for den angivelige skandalen, men Barcelona står fast på at de ikke har gjort noe galt.

  Bruker egen TV-kanal til å presse dommere

  Samtidig er lørdagens vertskap alt annet enn fornøyde med at La Liga har valgt Jesus Gil Manzano som lørdagens dommer. Det er relativt kjent at Manzano er Real Madrids foretrukne dommer i La Liga, på grunn av hans internasjonale erfaring. Samtidig bruker Los Blancos sin egen fjernsynskanal, Real Madrid TV, til å legge press på den spanske dommerstanden. Man må ikke lenger tilbake enn til forrige runde for å finne et klipp hvor kanalen laget en reportasje i forkant om dommeren Ricardo de Burgos Bengoetxea, kamplederen som dømte 1-1-kampen mot Sevilla. Etter kampen var klubbens egen TV-kanal opptatt av å gå dommerens prestasjon nærmere i sømmene, og analyserte hver situasjon hvor de følte han hadde dømt mot dem.

  LES OGSÅ: Helgens oddsdobbel fra La Liga

  Det har fått andre La Liga-klubber, Barcelona inkludert, til å anklage Real Madrid for å legge press på dommerne. Sett fra utsiden, virker ikke det å være veldig langt unna sannheten.

  Barca kan innta tabelltopp

  El Clásico
  Lamine Yamal Er Barcelonas Nye Tenåringsfenomen.

  Så gjenstår det å se hvilke begivenheter som vil utspille seg i den 243. utgaven av El Clásico. Og før helgens enorme tungvektsduell, kunne ikke den innbyrdes statistikken vært særlig jevnere. Barcelona og Real Madrid har vunnet 96 ganger hver, mens målforskjellen er 403-399 i favør Los Blancos. Forrige sesong vant lagene hver sin hjemmekamp i La Liga, mens Barcelona gikk seirende ut i Supercup-finalen. Real Madrid fikk imidlertid sin revansje i semifinalen i Copa del Rey, med overlegen 4-1-seier sammenlagt.

  Men det var Barcelona som til slutt kunne heve ligatrofeet, og det har naturligvis vært et svært et Real Madrid-lag som har stilt til start denne høsten. Carlo Ancelottis mannskap har sågar inntatt tabelltoppen, men det skiller ikke mer enn ett poeng ned til de regjerende mesterne og lørdagens vertskap. Katalansk triumf kan fort sende Barca til topps lørdag ettermiddag. Blaugrana er også det eneste ubeseirede laget i La Liga denne høsten, og har taklet overgangen til Estadi Olímpic overraskende godt. De har vunnet absolutt alle sine hjemmekamper i La Liga og Champions League hittil.

  Den største stjernen er engelsk

  El Clásico
  Jude Bellingham – La Ligas Største Stjerne.

  Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane, Ronaldinho, Ronaldo, Luis Figo, David Beckham. Listen over stjerner som har deltatt i, og satt sitt preg på El Clásico er enda lenger enn denne. Spanias største fotballkamp er et naturlig tilholdssted for planetens største og beste spillere, og for tiden er ingen i fotballverden større eller bedre enn Jude Bellingham.

  Engelskmannen har tatt Real Madrid med storm siden ankomst den spanske hovedstaden, og fansen kan ikke få nok av sin nye kjæledegge. “Juuuude” runger utover Santiago Bernabéu når han scorer, noe han har gjort ganske mye denne høsten. Han er La Ligas foreløpige toppscorer med åtte fulltreffere, og han har også to assists på samvittigheten. Bellingham er mannen fremfor noen som Barcelona må stoppe, om alle poengene skal bli igjen i den katalanske hovedstaden lørdag.

  Hva managerne sier

  El Clásico
  Xavi

  Xavi: “Det er fantastisk å vinne El Clásico, men et tap kan være svært kostbart. Vi må være oppmerksomme på deres slagkraftige angrepsrekke, men vil aldri endre vår måte å spille på. Vi vil gå utpå der, forsøke å angripe og ta risiko”.

  El Clásico
  Carlo Ancelotti

  Carlo Ancelotti: “Vi er veldig motiverte. El Clásico er alltid viktige kamper, og dette er sesongens første. Vi er i bra form, og har særdeles opptatt av å levere en bra prestasjon og ta alle poengene”.

  Form siste fem kamper

  Barcelona: 3-2-0. Målforskjell: 9-6
  Real Madrid: 3-1-1. Målforskjell: 11-4

  Skader og suspensjoner

  Xavi har sagt han ikke vil navngi kamptroppen før lørdag, i håp om å få flest mulig klare. João Félix har bekreftet han er klar, mens Pedri og Sergi Roberto ryktes ute. Frenkie de Jong, Robert Lewandowski, Raphinha og Jules Koundé deltok alle på fredagens trening, men vil testes i siste liten. Real Madrid mangler bare langtidsskadde Thibaut Courtois og Éder Militão.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 2,45
  • U 3,60
  • B 2,60

  Våre Tips

  • Begge lag scorer til 1,47 i odds
  • Mål i begge omganger til 1,52 i odds
  • Jude Bellingham scorer til 3,10 i odds
  • Ilkay Gündogan gjør en assist til 5,50 i odds

  Ingen av lagene har særlige tradisjoner med å holde nullen i disse kampene, noe også oddssetterne på Hamar har fått med seg. Vi tror likefullt på BTTS, til tross for lav odds, og det er store sjanser for at det blir scoret mål i begge omganger. Jude Bellingham har som nevnt hatt en fantastisk start på Real Madrid-karrieren, og han kommer til å være supermotivert for å følge i fotsporene til tidligere Madrid-legender.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen