More

  EFL: Overtidsminutter i det uendelige

  Helgens store snakkis på balløya var uten tvil de nye reglene innført av EFL. Alt av stopp i spill skulle legges til i overtiden. Det førte til lange kamper for samtlige.

  Har du planer om å ta toget like etter kampslutt i England? Ja, da er det bare å tro om igjen. Skal helgens runde være en målestokk for hvordan sesongen vil bli – kan du regne med å se en over 100 minutter lang kamp og dermed bare glemme toget med avgang klokken 18.05.

  Bare to av 35 kamper i EFL denne helgen gikk under 100 minutter. På Riverside og oppgjøret mellom Middlesbrough og Millwall stoppet tilleggstiden på bare åtte minutter og 46 sekunder. Helgens andre korte kamp var Bristol City mot Preston som stoppet på ni minutter og 55 sekunder i løpet av de to omgangene.

  For Northampton og Stevenage har det vært en lang ventetid etter opprykket fra League Two. Deres første oppgjør denne sesongen ble også av den lange sorten. Den endte opp med utrolige 22 minutter og 46 sekunder med tilleggstid fordelt på åtte minutter i førsteomgang og 14 i andreomgang. I Stoke ble ikke andreomgangen satt i gang før 17.13 norsk tid – hele 13 minutter senere enn normalen.

  Helgens lengste kamper i EFL

  • Northampton v Stevenage – League One – 112m 36s
  • Shrewsbury v Cheltenham – League One – 110m 47s
  • Accrington v Newport – League Two – 110m 47s
  • Sutton United v Notts County – League Two – 110 min 41s
  • Barnsley v Port Vale – League One – 110min 33s

  Flere avgjørelser på overtid

  Crysencio Summerville Har Utlignet Til 2-2 For Leeds Mot Cardiff
  Crysencio Summerville Utnyttet Tilleggsminuttene På Elland Road

  Norwich var et av lagene som utnyttet tilleggstiden. De utlignet til 1-1 tre minutter på overtid av førsteomgang og sikret seg tre poeng med sin scoring seks minutter på overtid av andreomgang. På det 36 kampene i helgen kom hele 15 scoringer på overtiden, deriblant Crysencio Summerville’s 2-2 scoring for Leeds i det 95 minutt. Trolig vil det bli særs mange overtidsscoringer den kommende tiden. Fergie-time?

  Hvorfor skjer dette nå?

  Jo, fordi både Premier League, League One og League Two har sett de effektive spilleminuttene gå drastisk ned de siste årene. Med et snitt på rundt 50 minutter effektiv spilletid sier det seg selv at noen har utnyttet en sovende fjerdedommer uten stoppeklokke. Dette vil også starte opp i Premier League kommende helg, og allerede i Community Shield fikk man merke dette ta Arsenal utlignet i det 101 minutt. Og i dag gikk Manchester Uniteds Raphael Varane ut med en tydelig beskjed om hva han og flere andre i Premier League mener om endringene som vil føre til større belastning på allerede belastede fotballspillere.

  Og kortene haglet

  De Gule Kortene Haglet I 1.Serierunde. 
Her Fra Carlisle - Fleetwood I League One.
  Et Av Hele 191 Gule Kort Denne Helgen

  Endringene knytt til klaging på dommer, sparket bort ball, uthaling av tid og obstruksjoner ble fulgt til punkt og prikke av helgens dommere i EFL. Hele 191 gule og fem røde ble delt ut i det 35 EFL-kampene den første serierunden. Det gir et snitt på 5.4 gule kort per kamp. Og er mye høyere enn hva fjoråret lå på. Flere kamper hadde både åtte og ni gule kort, men her er de tre vinnerne per divisjon.

  • Stoke v Rotherham – Championship – med åtte gule og et rødt
  • Reading v Peterborough – League One – med 10 gule kort
  • Crawley v Bradford – League Two – med 10 gule og et rødt kort

  Så får vi se om dommerne holder seg på den stramme linjen resten av sesongen også. Trolig blir det ramaskrik når de store gigantene i Premier League får merke konsekvensene til helgen.

  Overtidstallene er hentet fra BBC. De gule kortene er hentet ved hjelp av den gamle metoden: Telle opp selv.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen