More

  Duell på rivieraen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Møte mellom to klubber på den franske rivieraen selv om det ikke har like stor prestisje som når Monaco og Nice spiller mot hverandre i «Derby de la Côte d’Azur». Marseille kommer til lørdagens storkamp med kjempeform i ryggen. 1-0-seieren mot Rennes i cupen fredag betyr at vertene står med åtte strake seirer i alle turneringer. Det er til tross for at Eric Bailly er ute med karantene i lang tid. Forsvarsspilleren på lån fra Manchester United ble utvist mot Hyeres i den forrige cupkampen og har nå blitt belønnet med syv kampers karantene. Trener Igor Tudor var på ingen måte fornøyd med den avgjørelsen:

  – Jeg mener straffen er altfor hard, men avgjørelsen er tatt og vi kan ikke gjøre noe med det nå. Vi har allerede spilt tre kamper uten han og skal klare fire kamper til.

  Håper å hente stjerneskudd

  Tidligere stjernespiller Florian Thauvin er nå frigitt av mexicanske Tigres, men det er ingen planer om å hente han tilbake til Marseille. Det ble heller ikke noe av forsøket på å hente Leandro Trossard som i stedet signer for Arsenal. I stedet virker Marseille nå å gå all-in på Lorient Terem Moffi. Spissen har levert hele tolv ligamål denne sesongen og Foot Mercato melder om at nå har blitt enig med Lorient om en overgang. Det betyr imidlertid ikke at handelen er rett rundt hjørnet. 23-åringen er også sterkt ønsket av klubber som Everton, Nice og West Ham. Mattéo Guendouzi og Leonardo Balerdi har begge blitt linket bort, men har begge vært klare på at de ønsker å bli i Marseille. Pol Lirola er imidlertid på vei til Monza. Fra Serie A kan Ivan Ilic ankomme. Hellas Verona-spilleren har tidligere jobbet sammen med trener Igor Tudor, men det virker mest sannsynlig at en overgang først vil skje til sommeren. Sead Kolasinac ser ut til å få forlenget kontrakten sin, men trenger nok litt betekningstid etter at hjemmet hans ble ranet forrige uke mens kjæresten og datteren var hjemme.

  Fokus på fremtiden

  Monaco har som kjent solgt Benoît Badiashile dette vinduet. I fjor sommer forsvant Aurélien Tchouaméni og sportsdirektør Paul Mitchell er klar på at det er slik denne klubben må jobbe:

  – Da jeg ankom for 2,5 år siden var Monaco opptatt av å bruke masse penger på å hente spillere. Akademiet var gått i glemmeboken. Nå er det en annen strategi som gjelder. Monaco skal være konkurransedyktig, men må samtidig har fokus på å få frem egne talent. Innen fire-fem år bør vi ha fire-fem akademispillere i førsteelleveren vår.

  Yossouf Fofana flørtet med Paris Saint-Germain forrige uke og klubben var kjapt ute med å forlenge kontrakten med 24-åringen frem til 2025. Midtbanestjernen fikk seks kamper for Frankrike under VM i Qatar i fjor. Alex Diasi linkes til både Manchester United og Bayern München, men det er trolig helt uaktuelt å selge begge stopperne sine i det samme overgangsvindudet. Jean Lucas får imidlertid trolig lov til å dra og Willem Guebbels har allerede signert for sveitsiske St. Gallen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen