More

  Drømmehelgen i La Liga: Våre tips

  Barcelona – Atlético Madrid
  Lørdag 8. mai kl. 16:15
  Sendes på Strive
  Kampodds
  Coolbet 1,86 – 3,64 – 4,57
  Norsk Tipping 1,72 – 3,50 – 4,10
  Unibet 1,81 – 3,70 – 4,60
  Alle lagene blant de fire beste i La Liga møter hverandre denne helgen. Kun seks poeng skiller mellom Atlético Madrid på førsteplass og Sevilla på fjerde. Barcelona – Atlético Madrid er først ut lørdag ettermiddag, som for alvor kommer til å kickstarte helgens La Liga-fest. Ligaleder Atlético har to poengs forsprang på lørdagens vertskap, og en borteseier vil på det nærmeste hekte katalanerne av tittelracet. Etter et skuffende hjemmetap mot Granada, slo Barcelona tilbake borte mot Valencia forrige helg, men måtte grave dypt for tre poeng. Vant til slutt 3-2, men kom under 0-1. To fulltreffere av Lionel Messi og en scoring av Antoine Griezmann snudde oppgjøret på hodet, men hjemmelagets Carlos Soler skapte spenning i sluttminuttene da han reduserte til 2-3. Barcelona holdt likevel unna og tok med seg tre særs viktige poeng. 
  Ronald Koeman kom skjevt ut i sin første sesong som manager for Barcelona, og at klubben i det hele tatt har en brukbar mulighet på tittelen med bare noen få kamper igjen, hadde ikke engang nederlenderen trodd.
  – Jeg vet ikke om resultatet i morgen vil bli avgjørende, men det blir viktig. Det er opp- og nedturer i løpet av en sesong, og vi har tatt igjen mye for å komme dit vi er. For noen måneder siden trodde vi ikke at vi kom til å være i denne posisjonen. Jeg er overbevist om at vi blir mestere hvis vi vinner resten av kampene, sier Koeman på pressekonferansen til lørdagens storkamp.
  En storkamp som han ikke får muligheten til å dirigere fra sidelinjen. Koeman ble utvist i hjemmetapet mot Granada og ilagt to kampers suspensjon. Atlético Madrids sjef derimot, Diego Simeone, kommer imidlertid til å febrilsk løpe opp og ned i teknisk sone som han alltid gjør. Simeone er fullt klar over at en seier i hans favør vil langt på vei sende Atléti ett skritt nærmere tittelen. Den bragden har de klart bare én gang med El Cholo på post, i 2014. Denne sesongen har Simeone viket noe fra sin ultradefensive filosofi og spilt noe mer ekspanderende fotball. Det ga glimrende resultater før jul, men etter nyttår har et betydelig forsprang på resten av feltet blitt mer eller mindre innhentet.
  – Som dere kan se, har vi spilt med noen veldig klare ideer denne sesongen. Av og til har det gått veldig bra, og av og til ikke. Vi kommer ikke til å forandre på mye i morgen. Vi kommer til å forsøke å ta kampen i den retningen som vi ønsker og spille vårt eget spill, forklarer Simeone på fredagens pressekonferanse.
  Tipset
  Barcelona har hatt et godt tak på Atlético Madrid på Camp Nou de siste årene, og gjestene har ikke vunnet her siden 2006. Vi tror den gode statistikken fortsetter, og at katalanerne blåser gullkampen enda mer vidåpen og drar i land en ettmålsseier til 3,60 hos Coolbet.
  Real Madrid – Sevilla
  Søndag 9. mai kl. 21:00
  Sendes på Strive
  Kampodds
  Coolbet 2,04 – 3,76 3,65
  Norsk Tipping 1,90 – 3,35 – 3,50
  Unibet 2,00 – 3,65 – 3,80
  Den andre virkelige godbiten i helgens runde. Som vi har vært inne på før, er det over 50 år siden fire lag i La Liga har vært så nærme hverandre på dette stadiet av sesongen. For spenningens skyld, var det nesten synd at Sevilla røk 0-1 hjemme mot Athletic Bilbao i mandagens oppgjør. Det var Sevillas første tap etter fem strake seirer. Nå skiller det seks poeng opp til tabelltopp, og søndagens gjester er dermed nødt til å vinne på Valdebebas og håpe at Atlético ikke har vunnet på Camp Nou dagen før.
  Real Madrid har bare La Liga igjen å spille for, etter at det ble fortjent exit i Champions League-semifinalen mot Chelsea onsdag. Real så helt utslitte ut etter en vanvittig sesong. Ikke én spiller i Los Blancos´ tropp har holdt seg skadefri gjennom sesongen, og Zinedine Zidane har konstant måttet sjonglere og rullere på spillere, og har ved flere spillere sendt spillere for tidlig utpå tilbake fra skade. Det har åpenbart kostet enormt med krefter, for mot Chelsea på onsdag virket tanken å være helt tom. Real Madrid ligger bare to poeng bak naborival og tabelleder Atlético før helgens runde, og har vunnet seks av siste åtte i La Liga. Forrige ligatap kom så sent tilbake som i januar, da de røk 1-2 hjemme mot Levante.
  Tipset
  Ligagull var aldri et mål for Sevilla denne sesongen, og er allerede storfornøyd med å ha kvalifisert seg for Champions League. Gjestene har ingenting å tape, men alt å vinne. For Real Madrid er det nesten stikk motsatt. Dessuten virker Real Madrids stjernegalleri å være på randen til sluttkjørte. Vi tror gjestene skreller og holder gullhåpet i live.
  Andre spillbare objekter denne runden
  Alavés – Levante H @ 2,24 (Coolbet)
  Getafe – Eibar B @ 3,68 (Coolbet)
  Valencia – Real Valladolid U @ 3,25 (Unibet)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen