More

  Drama i Segunda División: Tre poeng skiller topp 5 med to runder igjen

  Durabelig bikkjeslagsmål om opprykksbillettene i Segunda División.

  At det er dramatisk på nest øverste nivå, er intet nytt. Championship og OBOS-ligaen leverer alltid dramatikk, hver eneste sesong, men nå bør øynene rettes mot Spanias nest øverste nivå, Segunda División.

  Kun to serierunder gjenstår av grunnspillet, og det kunne knapt vært jevnere. Det skiller nemlig bare tre (!) poeng mellom ligaleder Granada og Levante på femteplass. Hvilke to lag som stikker av med direkte opprykk til La Liga virker for øyeblikket umulig å spå. For ordens skyld møtes nummer to og tre på tabellen, Las Palmas og Alavés, til durabelig duell i siste serierunde om ti dager.

  Slik Ser Toppen Av Segunda División Ut, To Runder Før Slutt.
  Slik Ser Toppen Av Segunda División Ut, To Runder Før Slutt.

  Ingen vil rykke opp

  For å vise hvor jevnt det er, hadde Levante på femteplass muligheten til å innta direkte opprykksplass mandag. Alt de trengte å gjøre, var å slå Ibiza på 21. plass, og som for lengst har rykket ned til Primera División på nivå 3. I stedet klarte de bare 0-0 mot det nedrykksklare laget, og har dermed gjort veien til opprykk til La Liga unødvendig komplisert.

  Og det litt spesielle med denne sesonginnspurten i Segunda División, er at det er ingen av topp 5-lagene som virker nevneverdig interessert i å ta kommandoen om opprykk. Ligaleder Granada har vunnet bare én av sine fire siste, mens Eibar på 4. plass har vunnet ingen av sine siste fem. Faktisk har ingen av topp 5-lagene tatt mer enn én trepoenger på sine fire siste kamper respektivt.

  Vrien innspurt for Las Palmas

  Til helgen spilles nest siste serierunde, og det er ligatoer Las Palmas som virker å ha den vanskeligste sesonginnspurten. La Unión Deportiva var sist i La Liga i 2018, og har skjebnen i egne hender. Men, de skal ut i vrien bortekamp lørdag, mot Cartagena, som selv jager en plass i play off.

  Granada-Kaptein Victor Díaz Leder Opprykkstoget I Segunda División.
  Granada-Kaptein Victor Díaz Leder Opprykkstoget I Segunda División.

  Ligaleder Granada kan ta et langt skritt mot opprykk med seier borte mot 12. plasserte Mirandés, mens Alavés og Eibar er klubbene blant topp 5-lagene som har hjemmekamp i nest siste serierunde. Granada har mobilisert kraftig foran bortemøtet med Mirandés, og klubben har lovet å betale bussbilletten til alle reisende bortesupportere. Alle opprykkslagene skal i aksjon samme tid – avspark er lørdag kl. 18:30. Det er bare å feste setebeltene.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen