More

  Dette er de norske lagenes motstandere i Conference League-kvaliken

  I morgen kveld, torsdag, spilles første akt i den siste og avgjørende runden til den nystartede turneringen Europa Conference League. Etter å ha blitt slått ut av kvalifiseringen til Champions League, har Bodø/Glimt ekspedert Valur og Prishtina for å gjøre opp med litauiske Žalgiris om en billett til gruppespillet.
  Rosenborg på sin side, har avansert på bekostning av FH og Domžale, men har fått en langt tøffere trekning enn de regjerende seriemesterne – trønderne må nemlig ut mot Ligue 1-laget Rennes. Vi har sett nærmere på motstanderne til de norske lagene i morgendagens play-off.
  Žalgiris
  Etablert i 1946, og kommer fra hovedstaden Vilnius. FK Žalgiris ble ligamester i litauiske A Lyga for åttende gang forrige sesong, og har vært fast inventar i toppdivisjonen siden opprykket fra Pirma Lyga i 2010. Spiller hjemmekampene sine i hvite og grønne stripete drakter, mens bortedraktene ser ut i form av grønne og hvite stripete drakter. Klubben har hatt flere navn opp gjennom årene, og FK Žalgiris har stått siden 2015.
  12 av lagets 26 spillere har litauisk nasjonalitet, men lagets beste spiller har ghanesisk pass og heter Francis Kyeremeh. 24-åringen trives best ute på kanten, og står med åtte ligamål på 18 kamper i ligaen så langt denne sesongen. Žalgiris ligger på andreplass på tabellen, ni poeng bak ledende Suduva, men har tre kamper mindre spilt enn ligalederne.
  Rennes
  Rosenborgs motstander er en tradisjonsrik klubb i fransk fotballhistorie. Etablert i 1901, Stade Rennais har aldri vunnet ligaen, men har blitt kronet fransk cupmester tre ganger, senest i 2019. Har nylig hentet Birger Meling fra Nímes, og nordmannen har spilt i begge Rennes´ to første ligakamper, mot Lens og Brest. Begge endte 1-1. 
  Les Rennais spiller sine hjemmekamper på Roazhon Park, som tar i underkant av 30 000 tilskuere. Spiller i røde overdeler og sorte shorts på sine hjemmekamper, og har hvite bortedrakter. Lagets desidert beste og viktigste spiller, er midtbanejuvelen Eduardo Camavinga. Tenåringsfenomenet er spådd en stor fotballfremtid, og har de fleste storklubbene i Europa siklende over seg. 19 år gamle Jérémy Doku har også blitt koblet til blant annet Liverpool denne sommeren.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen