More

  «Derby du Nord»

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Som helgens franske godbit har vi plukket frem ettermiddagskampen lørdag mellom Lens og Lille. Dette er et skikkelig rivaloppgjør i Ligue 1 som kalles for «Derby du Nord». Begge klubbene har nemlig tilhold i den nordlige delen av Frankrike. Lille ligger i regionen Nord mens Lens er plassert i Pas-de-Calais. Kun 40 kilometer skiller disse to lagene og det første innbyrdes oppgjøret kom helt tilbake til 1937. Historisk sett var det også store forskjeller på disse lagene og byene. Lens var arbeidsklassens industriby mens Lille var den moderne og internasjonale middelsklassebyen.

  På Champions League-jakt

  Slike forskjeller har nå nesten totalt forsvunnet, men lørdagens oppgjør er likevel av stor betydning for begge lagene. Lens holder 4. plassen som i Frankrike som kjent ikke gir Champions League-spill. Det er imidlertid kun regelen om antall scorede mål som skiller opp til AS Monaco, 3. plassen og en billett til det gode selskap neste høst. Lørdagens verter har imponert stort denne sesongen, men det har gått litt tyngre på slutten med kun én seier på de seks siste ligakampene. Forrige helg ga Angelo Fulgini laget ledelsen etter bare fire minutter borte mot Montpellier, men seieren ble rotet bort en drøy halvtime før slutt. Ny nedtur fulgte i midtuken. Borte mot Nantes i kvartfinalen i cupen tok Lens igjen ledelsen med tidlig scoring, men det endte med 1-2-tap. Kun tre ligatap denne sesongen og det ene kom i det omvendte møtet 9. oktober.

  To knepne bortetap

  I møtet på Stade Pierre-Mauroy var det Jonathan David som avgjorde for Lille med scoring fra straffemerket rett før pause. Den canadiske spissen er på god vei mot sin beste sesong noensinne. Etter 24 ligakamper står 23-åringen med hele 15 ligamål. Det er like mange som han scoret totalt forrige sesong i det som var hans beste Ligue 1-prestasjon. Lørdagens gjester ligger på 6. plass på tabellen og kampen mot naboen kan bli svært avgjørende for hvordan denne våren vil bli. Med eventuell seier på Stade Bollaert-Delelis vil det skille kun tre poeng opp til Lens. Samtidig vil et eventuelt tap gjøre at man plutselig ligger hele ni poeng bak. Naturligvis fordel for Lille at man har kunnet lade opp i fred med fri i midtuken. Formen er da også solid med 6-4-2 på de tolv siste kampene. Tapene har kommet borte mot formlaget Nice og tabelleder Paris Saint-Germain og var begge med minst mulige margin. Mot sistnevnte i siste bortekamp ledet gjestene 3-2 i 87. minutt, men røk fem minutter på overtid. Dramatisk ble det også hjemme mot Brest forrige helg. Der var Lille gjort til enorme favoritter, men kom under på et selvmål allerede etter åtte minutter. Bafode Diakite utlignet etter én times spill før Alexsandro Ribeiro satt inn vinnermålet ti minutter før slutt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen