More

  Den umulige ligaen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  League Two er den nye bingoligaen. Formlag blir her knust av lag ute av form over en lav sko.

  Mansfield har fått mye skryt av oss de siste ukene og før hjemmemøte mot et Salford-lag litt ute av form var det igjen ventet at Nigel Clough og co skulle storme videre. Men Matty Lund hadde andre planer og med sine to fantastiske scoringer var han sterkt bidragsytende til at Salford kunne reise hjem med en enorm 5-2 seier i sekken og med det gikk forbi dagens motstander på tabellen. Stevenage var et annet lag som sjokkerte oss denne helgen. De tok imot et Tranmere uten særlig god statistikk på bortebane men gjestene tok alle tre poengene etter at Josh Hawkes ble eneste målscorer i oppgjøret.

  Tett som hagl

  Med resultatet i Mansfield og Stevenage kunne Carlisle juble ekstra hardt da de slo Crawley 5-2 på bortebane i en festforestilling av en førsteomgang. De klatret med de resultatene opp på andreplass på tabellen og med Stockport sitt overraskende tap i Barrow og Northampton, Bradford og Sutton sine borteseiere er det nå bare åtte poeng som skiller de åtte lagene fra andre til niendeplass. I ligaen der både Leyton Orient, Stevenage og Northampton en stund virket sikre på opprykk er det bare Orient som står igjen som sikkert spill. Selv om de slet seg til et poeng i oppgjøret mot Grimsby har de likevel en luke på 13 poeng ned til kaoset under seg.

  Angrepsfotball på første forsøk

  Hartlepool byttet ut Keith Curle med John Askey denne uken i et forsøk på å redde plassen i tillegg til et stilbytte. I første forsøk fikk han en tøff start da Walsall ledet 3-1 i det klokken passerte 90 minutter. Men Dan Kemp reduserte med sin andre for dagen – og fjerde på tre kamper – i det 91 minutt før Connor Jennings skapte furore med sin 3-3 scoring minuttet etter. Et viktig poeng da Crawley tapte. For Rochdale i bunn ble det bare et poeng mens Gillingham med sin snuoperasjon mot Wimbledon nå kan legge nedrykksspøkelse bak seg.

  Tirsdagens hengekamper

  Fem kamper og alle er av det viktige slaget.

  Wimbledon – Stevenage: Hjemmelaget gav igjen fra seg ledelse og poeng da Gillingham snudde 0-1 til 2-1. Dermed kan man slå fast at Wimbledon trolig tar en sesong til i League Two. Det er uansett meget solide hjemme på Plough Lane der de nekter å tape. Det er dårlig nytt for et Stevenage som virker å slite med cup-feberen sin fortsatt. Etter triumfene der har det gått dårlig i ligaen for laget som nå har gått fem kamper uten seier og der tre har endt med tap. Plutselig er de nede på tredjeplass og trenger sårt tre poeng her for å ikke falle lengre nedover.

  Barrow Salford: Vertene virker til å finne litt form igjen etter en horribel lang rekke uten seiere. Nå har det blitt to strake 1-0 seiere over sterk motstand i Bradford og Stockport og med det lever håpet om play off litt lengre. Får en ny tøff kamp mot Salford som også slo tilbake da de knuste formlaget Mansfield 5-2. Helt åpen kamp mellom to lag det er vanskelig å bli helt klok på.

  Gillingham – Bradford: To ringrever på trenerbenkene møtes når Neil Harris tar imot Mark Hughes. Hjemmelaget tok en ny trepoenger da de snudde oppgjøret mot Wimbledon og har dermed vunne alle sine fire hjemmekamper etter at nye Gillingham ble hentet inn i januar. Bradford har vist god form bortsett fra sjokktapet hjemme mot Barrow forrige helg. Tok en råsterk borteseier da Andy Cook scoret sitt 17 for sesongen og sitt ellevte på bortebane. Ikke siden Nahki Wells i 2012/13-sesongen har en Bradford-spiller scoret flere bortemål i løpet av en sesong. Helt åpen kamp.

  Harrogate Town – Northampton: Endelig kom seieren igjen for Northampton som kunne juble for 1-0 og tre poeng borte mot managerløse Colchester. Louis Appéré ble matchvinner og sikret deres første seier siden slutten av januar. Skal ut i nok en bortekamp mot Harrogate som ikke har vunnet på sine fem siste kamper. Fikk 0-3 i sekken mot Swindon i helgen og formen fra tidligere på nyåret har visnet bort. Mulighet for en ny borteseier her.

  Tranmere – Crawley: Kveldens sikreste kort? Hvem vet i denne ligaen men de hadde to ulike utgaver av hvordan en helg skal se ut. Tranmere sjokkerte og imponerte i seieren borte mot Stevenage. Crawley ble filleristet hjemme mot Carlisle og bare pynting på slutten forhindret et allerede stygt 2-5 tap mot å bli enda styggere. Nedrykket spøker og hengekampene bør vinnes, men denne blir nok for tøff for Crawley.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen