More

  Den store test-uka

  Tirsdag 16. februar: For en ulidelig spennende uke dette er. Liverpool skal testes i to svært viktige kamper etter nok et skrell mot Leicester i forrige kamp. Er det sluttspillet i Champions League og byderbyet mot Everton som skal riste liv i et svekket Liverpool?
  Uansett hvor mye jeg forteller meg selv at denne sesongen ikke teller, (for det blir ikke det samme med slike rammebetingelser som tar pulsen og gnisten ut av fotballen,) må jeg innrømme at andre omgang mot Leicester var en svært frustrerende oppvarming til morsdagen og Valentin-dagen, for dem som feirer slikt.
  Det var ikke mye romantikk igjen i lufta etter kampslutt. Til tross for at Liverpool hadde spilt så fin fotball, og der 1-0-målet vårt var direkte ”Poetry in motion” med det effektive, presise, elegante pasningsspillet fra Alexander-Arnold, påfulgt av det lekre hælsparket som assist fra Firmino til Salah, som scoret på lekkert vis. Dette var reinkarnasjonen av Liverpool slik de har herjet med motstanderne under Jürgen Klopps ledelse de siste tre sesongene (før denne).
  Men så var det nok en tvilsom VAR-avgjørelse som skulle riste romantikken ut av oss, så skulle vår stakkars nye midtstopper Kabak gå på en ilddåp-smell, bokstavelig talt, med Alisson Becker, som hadde storspilt etter brølerne mot City og vipps så var all søt musikk borte og Leicester scoret et enkelt 3-1-mål mot et Liverpool som nok en gang hadde mistet hodet etter en tabbe.
  Møter Leipzig for første gang

  Nå venter Champions Leagues sluttspill, turneringen som gjorde Jürgens lag til vinnere. Konkurransen som fikk Liverpool til å storspille, selv i denne trøblete sesongen. Kan dette være anledningen som rister motivasjon, intensitet og gnist tilbake i Liverpool?
  Vi møter nå laget som slapp inn aller flest mål av de 16 lagene som nå står igjen i Champions League i år, og et laget som ble blåst av for flest kort og frispark (hele 111) i gruppespillet. Så mål blir det garantert når lagene møtes på nøytral grunn i Budapest.
  Så får vi be til høyere makter at det ikke blir nye skader på Liverpools spillere når nye gule kort antakeligvis deles ut.
  Dette er første gang Leipzig møter Liverpool i en konkurranse og andre gang det unge Bundesligalaget spiller sluttspill i Champions League. I fjor kom de helt til semifinalen og slo ut Tottenham, mens de sendte Manchester United ut av turneringen fra gruppespillet denne sesongen.
  Leipzig er ubeseiret i sine seks siste hjemmekamper i Champions League, med fem seire og én uavgjort.

  God statistikk
  Liverpool har også statistikken med seg foran denne kampen. De er ubeseiret i sine fem siste bortekamper mot tyske lag. Vi må helt tilbake til april 2002 til siste gang Liverpool tapte mot et tysk lag borte. Det var mot Bayer Leverkusen i kvartfinalen i Champions League.
  Dessverre får ikke Nabi Keita møtt sitt gamle lag i dag, for selv om han nå endelig er tilbake på trening, så er han ikke i kampform. Men snart er han og Jota tilbake, og da skal du se at det blir fart i Liverpools scoringsform.
  Lokalderby venter
  På rekke og rad venter lagene som Liverpool kniver om topp fire plassen med. Til helga tar vi imot Everton, som i skrivende stund ligger på plassen bak oss, med tre poeng mindre, men med to kamper mindre spilt.
  Det hadde vært en stor fordel om Liverpool kan spille så fin fotball som de gjorde i første halvdel av kampen mot Leicester, men beholde konsentrasjonen ut kampen og ikke gjøre banale feil i kampen mot Leizig og spille på seg selvtillit før byderbyet.
  Upwards and onwards.
  Riktig god kampuke!
  Barcelona og Liverpool er dagens oddsfavoritter viser oddssammenligningssiden Maxgevinst.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen