More

  Danmark – Norge 3-1: Spillerbørs

  DANMARK – NORGE: En skrekkelig norsk førsteomgang gjorde at det ble litt for vrient å få med seg et positivt resultat fra Brøndby.

  Det ble nok en mørk, norsk aften, men det har vi blitt godt vant til de siste 24 årene, sett med landslagsøyne. EM-klare Danmark tok umiddelbart kommandoen i naboduellen, og ledet fullt fortjent 2-0 til pause. Norge atskillig bedre med etter pause, og Martin Ødegaard kronet en fin, personlig kveld med en vanvittig assist. Norge kom ikke nærmere enn reduseringen, og helt på tampen løp danskene inn 3-1 etter en brøler av Ørjan Nyland.

  1. omgang

  Danmark satte Norge umiddelbart under press fra første fløytesignal, og det gikk også bare drøye ti minutter før vertene fikk uttelling. En ball inne i feltet havnet til slutt Pierre-Emile Højbjerg som kunne banke inn danskenes lederscoring før kvarteret var passert. Leo Østigård kom til en god mulighet med hodet like etter, men headingen ble plassert til side for mål.

  Danmark - Norge
  Dette Bilder Oppsummerer Mye Av Norges Kveld Mot Danmark.

  I stedet var det hjemmelaget som utnyttet luftrommet. Leicester-stopper Jannik Vestergaard kunne enkelt stige til værs og stange inn 2-0 på corner etter 20 minutter, og da ble det langt frem for norske hoder og bein. Det norske forsvaret virket ikke nevneverdig interreserte i å beskytte egen målgård, og i motsatt ende av banen misbrukte Erling Braut Haaland en brukbar mulighet etter snaue halvtimen. Dermed dansk 2-0-ledelse til pause.

  FÅ FREDAGENS EM-SPESIAL FOR KUN EN FEMMER!

  2. omgang

  Norge kom atskillig bedre ut av startblokkene etter hvilen, men det skjedde lite før Norge fikk en VAR-annullert scoring snaut midtveis ut i andreomgang. Morten Thorsby stod i en offsideposisjon, men det var vanskelig å skjønne at han var involvert i spillet. Norge var det beste laget i store deler av andreomgangen, uten at Ståle Solbakkens mannskap klarte å skape voldsomt mange eller store muligheter, foruten den annullerte scoringen.

  Men, etter 70 minutter var det endelig duket for norsk magi. Martin Ødegaard assisterte Erling Haaland med en av de lekreste pasningene norsk landslagsfotball noen gang har sett, og City-spissen rundet Kasper Schmeichel og trillet inn reduseringen.

  Ørjan Nyland: 3

  Kunne ikke gjøre noe med den første baklengsscoringen, ei heller den andre. Trygg og god ellers – helt til den enorme tabben som forærte Danmark 3-1-scoringen.

  Marcus Holmgren Pedersen: 2

  Opphever offsiden på Danmarks ledermål, og gjør flere store feil. Ikke med i det hele tatt offensivt, og dette må da være backens nokså klart svakeste landskamp. Fortjent tatt av til pause.

  Leo Skiri Østigård: 3

  Kom til flere gode muligheter på offensiv dødball, som han ikke utnyttet. For veik i duellen på 2-0-scoringen. Ellers noen gode inngripner her og der, men ikke godt nok på dette nivået.

  Kristoffer Ajer: 4

  Den beste av de norske midtstopperne, uten at det er veldig imponerende.

  Julian Ryerson: 5

  Avslørte før kampstart at han sliter med kroppen, men det var likevel ikke mangel på innsats eller tæl. Ville likevel tidvis litt for mye.

  Oscar Bobb: 3

  Helt usynlig i førsteomgang, og var vel knapt borti ballen. Litt mer med i andre, men ikke veldig mye.

  Martin Ødegaard: 6 BB

  Var i regi av det meste Norge foretok seg i åpent spill offensivt, og stod for en av de lekreste målgivende pasningene i norsk landslagshistorie da han serverte Erling Haaland på 2-1. Pasningen alene er godt nok til å kåre Arsenal-kapteinen til Norges beste.

  Sander Berge: 4

  Ble altfor ofte løpende i mellom, og det var rart å se en så vant og god Premier League-spiller slite med tempoet.

  Morten Thorsby: 5

  Vek ikke en tomme i duellene, og løp som vanlig som en galeislave. Bedre enn mange ga ham kred for i første, men fikk heller ikke veldig mye hjelp rundt seg.

  Erling Braut Haaland: 5

  Kom til noen sjanser her og der, som superspissen ikke klarte å utnytte – før den omsider satt i andre, bare for å få scoringen annullert av VAR.

  Antonio Nusa: 3

  Helt isolert på venstrekanten, og fikk omtrent ikke mulighet til å gjøre noen verdens ting. Forsvinnende lite støtte å få fra venstrebacken sin også.

  Aron Dønnum: 3

  Det Aron Dønnum tok i etter at han kom inn i andreomgang, ble ikke til gull, for å si det sånn.

  David Møller Wolfe: 5

  Gjorde en nokså klart bedre jobb enn Holmgren Pedersen. Dette har vært en positiv uke for den ferske landslagsbacken.

  Patrick Berg: –

  For lite spilletid til å bli vurdert.

  Andreas Hanche-Olsen: –

  For lite spilletid til å bli vurdert.

  Hugo Vetlesen: –

  For lite spilletid til å bli vurdert.

  Erik Botheim: –

  For lite spilletid til å bli vurdert.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen