More

  Dagens tips: Conor McGregor er tilbake

  Klokken 04:00 i natt braker det løs når hovedkortet på UFC 257 går av stabelen. Conor McGregor, MMAs desidert største superstjerne gjennom alle tider er endelig tilbake i UFC, og ventes å entre MMA-buret i Abu Dhabi rundt kl. 06:30 i morgen tidlig, norsk tid.
  Intet tittelbelte står på spill denne gangen når han møter Dustin Poirirer i UFCs lettvektsdivisjon. Den regjerende mesteren, Khabib Nurmagomedov, regnes fortsatt som tittelholder, til tross for at han flere ganger har insistert på at han har lagt MMA-hanskene på hylla. Dermed er divisjonen litt i limbo for øyeblikket, men kveldens vinner vil stå med gode kort på hånden neste gang beltet er tilgjengelig. 
  McGregor og Poirier har møttes én gang tidligere, helt tilbake i 2014. Da brukte iren i underkant av to minutter på å separere Poirier fra sin egen bevissthet og scoret den ene av sine i alt 19 knockouter i karrieren. Mye har imidlertid endret seg siden den gang.
  McGregors stjernestatus økte i styrke i takt med knockoutene og titlene, og i en kort stund var han mester i både fjærvekts- og lettvektsdivisjonen. I 2015 knocket han ut tidenes beste fjærvekt, José Aldo, på 12 sekunder, og året etter tapte han et prestisjetungt oppgjør mot Nate Diaz. Han revansjerte det tapet ett år senere, men i 2018 ble han ordentlig filleristet av Khabib Nurmagemodov og tappet ut i fjerde runde. I fjor møtte han en aldrende Donald Cerrone, og gjorde kort prossess med amerikaneren. For øyeblikket er det mange ubesvarte spørsmål rundt iren.
  Han har ikke vært ordentlig aktiv de siste årene. Hvor rusten er han? Hvor sulten kan en multimillionær være på å møte nok en periode med beinhard trening, sparringøkter og enda hardere fighter for å vinne et nytt belte? Hvor mye av stjernestøvet rundt McGregor er der fortsatt?
  Det er en del ting som virker klarere rundt Poirier. Et tap for McGregor pleier som regel å være et definerende øyeblikk i en fighters karriere, som nesten aldri er den samme etter det. José Aldo, Chad Mendes og Eddie Alvarez er de beste eksemplene på det. Siden tapet for McGregor i 2014, har Poirier gått opp en divisjon og virkelig funnet seg til rette. Han slo Anthony Pettis, Justin Gaethje, Eddie Alvarez og Max Holloway på vei mot møtet med Nurmagemodov, som Poirier nær sagt selvfølgelig tapte. Hans seneste opptreden var i juni i fjor, da han vant en femrunders krig mot Dan Hooker via enstemmig dommeravgjørelse.
  Vi vet ikke hvor mye som er igjen av Conor McGregor fra perioden 2012 – 2016, men vi vet fortsatt at han er blant UFCs desidert farligste fightere i de første rundene. Slagkraften hans er overlegen alt annet i de lettere vektklassene, og selv Poirier, som er hard som betong, har måttet bukke under for Conors venstrehånd. McGregor har imidlertid vist svakhetstegn jo lengre kampene går, og nøkkelen for Poirier er helt klart å overleve de to første rundene.
  Det tror jeg han gjør. Poirier er en mye, mye bedre fighter enn da disse kamphanene møttes i 2014, og McGregor er i beste fall like god som han var den gang, antakeligvis er han svakere nå enn han var da. Poirier blir bedre og bedre jo lengre kampen går, mens det er motsatt for McGregor. Unibets 7,50 på at Poirier vinner nattens storslåtte høydepunkt via knockout/teknisk knockout virker som en gavepakke, og spilles.
  Axel With Gogstads oddsregnskap 2021: Innsats: 1500,- Gevinst: 1716,- Tilbakebetalingsprosent: 114,40%

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen