More

  Dagens EM-tips: Tyrkia – Georgia

  TYRKIA – GEORGIA: Vi har plukket ut to spill.

  • Tyrkia – Georgia (EM)
  • Tirsdag kl. 18:00 (NRK1)
  • BVB Stadion, Dortmund

  Det dukes for siste dag av den første gruppespillrunden i EM, og i kveld er det endelig nasjonene i gruppe F som skal i ilden. Tyrkia hadde et redselsfull EM 2020, men er likevel hauset som en av outsiderne i årets mesterskap i Tyskland.

  Ikke fått med deg vår EM-spesial? Prøv abonnement på Tipsbladet i dag, og få fire uker for kun fem kroner!

  Det skyldes til dels en bunnsolid EM-kvalifisering og det faktum at Tyskland er det nærmeste Tyrkia kommer hjemmebane uten å spille i hjemlandet. Det bor nærmere ti millioner mennesker med tyrkisk bakgrunn i Tyskland, og laget kommer til å ha en massiv støtte fra tribunen i Dortmund i kveld. Ay-Yıldızlar stormet også gjennom kvalifiseringen, og toppet sin gruppe sammen med blant annet Kroatia, der de gikk på bare ett tap. Med stjerner som Hakan Çalhanoğlu og Arda Güler virker laget rustet til å i hvert fall ta seg ut av gruppa.

  Tyrkia - Georgia
  Dagens Em-Tips: Tyrkia - Georgia 2

  Georgia stiller til start i EM for første gang i landets historie, og tok seg til Tyskland via omveien i Nations League, etter å ha kommet på fjerdeplass i Norge sin EM-kvalifiseringsgruppe. Slo Hellas på straffesparkkonkurranse i playoff-finalen, og leverte en veldig godkjent generalprøve til Euro 2024 med 3-1-seier over Montenegro.

  Lagets store stjernespillere er Napoli-angriper Khvitsja Kvaratskhelia og Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili. Det store spørsmålet er om resten av laget har tilstrekkelig kvalitet til å utfordre Europas elite. Har imidlertid en trener med masse rutine fra store mesterskap som spiller, franske Willy Sagnol.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,70 U 3,70 B 4,80
  • Begge lag scorer: Ja 1,87 Nei 1,82
  • Over 2,5 mål 1,97 – Under 2,5 mål 1,77

  Tyrkia – Georgia: Tipsene

  • Over 2,5 mål til 1,87 i odds
  • 1. mål scores mellom 16. og 30. minutt til 4,10 i odds

  De ti første EM-kampene har gitt i snitt 2,7 mål per kamp, og seks av kampene har endt med over 2,5 mål. Samtidig har hele syv av målene blitt scoret mellom 16. og 30. spilleminutt, og vi tror nummer åtte står for tur i kveld. Seks av Georgias kamper i EM-kvalifiseringen ga også over 2,5 mål, og selv om den statistikken var litt fattigere i Tyrkias kvalgruppe, tror vi på minst tre scoringer i Dortmund.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen