More

  Cupens 4. runde: Våre tips

  Kvartfinalebillettene skal deles ut, og vi ser nærmere på cupens 4. runde.

  I dag, onsdag, spilles cupens 4. runde. Vi har allerede fått noen skikkelige cupbomber i årets NM; Stjørdals-Blink har slått ut selveste Rosenborg, og av de 16 gjenværende lagene i turneringen, er kun 9 av dem Eliteserie-lag. Her ser vi nærmere på kampene i cupens 4. runde, og gir deg våre tips.

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Hovedstadsderby mellom to klubber fra PostNord-ligaen og OBOS-ligaen. Kjelsås gjør det som vanlig skarpt i 2. divisjon, og ligger på femteplass etter 11 spilte runder, og er ubeseiret på de siste fire. Har slått ut både Stabæk og Jerv fra øvre divisjoner hjemme på Grefsen Stadion på sin ferd til cupens 4. runde, og er vanskelige å slå på hjemmebane. KFUM Oslo er i forrykende form, og har vunnet åtte strake i cup og serie. Har bykset opp til tredjeplass i OBOS-ligaen, og har til gode å møte på Eliteserie-lag så langt i årets NM. Det vil trolig endre seg med avansement her.

  Tipset: U

  Kjelsås er vanskelige å slå på hjemmebane, noe både Stabæk og Jerv har fått føle på. KFUM er OBOS-ligaens fremste formlag, men har tatt ut mye krefter i cup og serie de siste ukene. 3,65 i odds på spilleforlengning føles fornuftig.

  Robin Rasch, Kfum Oslo. Cupens 4. Runde
  Robin Rasch – Obos-Ligaens Frisparkkonge.

  Stjørdals-Blink er allerede årets “giant killer” med sin triumf over selveste Rosenborg i andre runde. I ligaen har det imidlertid gått så som så, og trønderne er helt nede på 11. plass i sin avdeling i 2. divisjon, med ingen seirer på de siste åtte kampene. I cupen har de avansert på bekostning av Rana, Rosenborg og Ull/Kisa. Jan Frode Nornes står overfor sin debut som Vålerenga-trener, etter at Dag-Eilev Fagermo ble sparket for noen uker siden. VIF har ikke vært i aksjon siden tapet mot Strømsgodset 11. juni, og har tatt seg videre til cupens 4. runde etter avansement mot Råde, Lyn og Sotra.

  Tipset: B

  Det blir selvsagt vanskelig å se for seg noe annet enn Vålerenga-triumf her, spesielt trøndernes form tatt i betraktning. 1,20 på B styrer vi imidlertid langt unna.

  Dag-Eilev Fagermo Ferdig I Vålerenga. Cupens 4. Runde
  Dag-Eilev Fagermo Er Byttet Ut Med Jan Frode Nornes.

  Raufoss – Viking

  Raufoss dro til med en etterlengtet 1-0-seier mot Skeid i helgens ligarunde. Det var deres første trepoenger i OBOS-ligaen etter åtte strake uten triumf. Har imidlertid imponert i cupen, og i tredje runde, vasket de frem en overbevisende 4-0-seier borte mot Mjøndalen. Viking kommer fra Vestlandsderbyet mot Brann med 3-1-seier i bagasjen, men er vesentlig bedre hjemme enn borte. Fikk problemer i forrige runde mot Fredrikstad, men tok seg knepent videre med 2-1-seier. Blir igjen favoritter her.

  Tipset: B

  Heller her kommer vi ikke unna å se for oss avansement til Eliteserie-laget, men 1,45 på Viking-seier lar vi ligge i fred og ro.

  Zlatko Tripic. Eliteserie-Runden. Cupens 4. Runde
  Zlatko Tripic Og Viking Jakter Ny Kongepokal.

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Sogndal er i ferd med å sakke akterut i toppen av OBOS-ligaen, etter bare én seier på de siste fem. Nytt tap sist, hjemme mot Fredrikstad med 0-1. Har heller ikke overbevist altfor mye i cupen, og måtte blant annet ha ekstraomganger i andre runde mot Lysekloster, før det ble 2-0 hjemme mot Moss sist. Sarpsborg 08 er virkelig i ferd med å finne formen, og feide Rosenborg av banen med 3-0 i helgen. Var også overbevisende i tredje runde, med 3-1-seier hjemme mot Odd.

  Tipset: B

  Sarpingene spilte på seg atskillig med selvtillit i søndagens maktdemonstrasjon mot Rosenborg, og blir nokså klare favoritter her, selv mot et spillesugent Sogndal. 1,60 er imidlertid for lavt betalt til at vi legger innsatser.

  Eirik Wichne. Cupens 4. Runde.
  Eirik Wichne Og Sarpsborg 08 Feide Rosenborg Av Banen I Helgens Eliteserie-Runde.

  Molde – Strømsgodset

  Rundens ene av to rene Eliteserie-oppgjør. Molde har fått seg atskillige nesestyvere i årets sesong, men slo tilbake med 1-0-seier hjemme mot Haugesund sist. Har formidable 11-0 i målforskjell etter cupens tre første runder. Jørgen Isnes er i ferd med å få fart på Strømsgodset, og ankommer rosenes by på ryggen av strake triumfer mot Vålerenga og Bodø/Glimt. Var svært gode mot nordlendingene i helgens serierunde, og vil garantert føle de har gode sjanser til avansement her.

  Tipset: U

  1,27 i odds på hjemmeseier er ufattelig lavt, spesielt med tanke på Strømsgodsets prestasjoner og resultater de siste ukene. Da føles det langt mer fornuftig å prøve noen kroner på uavgjort og ekstraomganger til finfine 5,50 ganger innsatsen.

  Kristian Eriksen Og Molde Gikk På Et Sjokktap Mot Stabæk I Eliteserien Søndag. Oddstips. Cupens 4. Runde
  Vi Tror Molde Kan Få Trøbbel Mot Godset.

  Brattvåg – Brann

  David mot Goliat. Brattvåg har tre strake tap på samvittigheten i 2. divisjon, og er helt nede på 12. plass, som gir nedrykk til Norsk Tipping-ligaen. Røk hele 0-5 mot ligaleder Egersund sist. Har imidlertid gjort det bra å ta seg såpass langt i cupen, og slo Eliteserie-laget Haugesund 2-1 hjemme på eget gress sist. Brann er cuprundens største oddsfavoritt, og gis usle 1,14 i odds på avansement i løpet av 90 minutter. Tapte imidlertid 1-3 for Viking sist, og har flere uaktuelle spillere til denne. Trengte straffesparkkonkurranse mot tabelljumbo i Eliteserien, Aalesund, i forrige runde.

  Tipset: B

  Vi klarer ikke se for oss noe annet enn Brann-seier her, til tross for at bergensernes form ser ut til å være dalende. 1,14 er imidlertid alt annet enn spillbart.

  Bård Finne Blir En Av Branns Viktigste Spillere I Cupfinalen. Cupens 4. Runde
  Bård Finne Kunne Mer Enn Gjerne Tenke Seg Sin Andre Strake Nm-Tittel.

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Gjøvik-Lyn sliter tungt i sin avdeling i 2. divisjon, og er helt nede på nest siste plass på tabellen. Har tatt bare seks poeng så langt i årets sesong, og står med kun én seier. Derfor er det relativt overraskende at de har slått ut både Kongsvinger og Start på sin ferd til cupens 4. runde. HamKam er i trøbbel i Eliteserien, der de står med bare ett poeng på de siste åtte. Fortjente imidlertid å få med seg noe fra 0-1-tapet mot Odd sist. Har ennå ikke møtt et lag fra Eliteserien eller OBOS-ligaen i cupen i år.

  Tipset: H

  HamKam er kanskje naturlige favoritter her, men Gjøvik-Lyn har vist at de kan slå underfra, til tross for deres svake form i PostNord-ligaen, og Kamma har lite selvtillit i bagen etter skuffende resultater i Eliteserien. Vi tror rundens skrell kommer på Gjøvik, til fine 7,00 ganger innsatsen.

  Kristian Onsrud, Hamkam. Cupens 4. Runde
  Kristian Onsrud Har Ikke Hatt Mye Å Klappe I Hendene For Så Langt I År.

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Slaget om Nord-Norge er naturligvis det store høydepunktet i cupens 4. runde. Bodø/Glimt gikk på sesongens første serietap da de røk 0-2 for Strømsgodset i helgens runde, men dommerfeil ødela minst ett poeng. Har hatt grei kontroll i cupen så langt, men vant “bare” 2-1 mot Junkeren i andre runde. Tromsø er et av de virkelige formlagene i norsk toppfotball om dagen, og har klokket opp syv strake seirer i cup og serie. I helgen var det Stabæk som måtte gi tapt for Gutan med 2-1-seier på Romssa Arena, og dermed er TIL helt oppe på 2. plass på tabellen. Måtte ha straffesparkkonkurranse for å avansere mot Tromsdalen i andre runde.

  Tipset: H

  Vi tror Bodø/Glimt slår tilbake etter skuffelsen i Drammen sist, og på sitt beste er de relativt klart mye bedre enn Tromsø. 1,38 på hjemmeseier lar vi imidlertid ligge.

  Eliteserie-Runden. Cupens 4. Runde
  Vi Tror Bodø/Glimt Slår Tilbake I Slaget Om Nord-Norge.

  Våre spill i cupens 4. runde

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen