More

  Copa Del Rey: Athletic Bilbao – Barcelona

  Athletic Bilbao – Barcelona
  Lørdag 17. april kl. 21:30
  Sendes på VG+
  Kampodds
  Coolbet 5,49 – 4,21 – 1,64
  Norsk Tipping 5,10 – 4,00 – 1,57
  Unibet 5,40 – 4,20 – 1,60
  Ronald Koeman jakter sitt første trofé som Barcelona-trener, når Lionel Messi og kompani møter Athletic Bilbao for å gjøre opp om sesongens Copa del Rey-tittel. Forrige sesongs cupfinale gikk av stabelen for bare to uker siden, også der var Athletic involvert. Da ble det imidlertid hjertesorg med 0-1-tap for Real Sociedad.
  Marcelino ble ansatt som manager for Athletic Bilbao 3. januar med få konkrete mål på listen over betingelser for denne sesongen. Klubben lå langt nede på tabellen, og Supercupen i 2015 var eneste trofé siden 1984. Marcelinos primæroppgave som nyansatt sjef var å løfte humøret til spillerne og atmosfæren i klubben. Bare to uker etter ansettelsen hadde den tidligere Valencia-treneren allerede sikret Los Leones´ første tittel på seks år. Marcelino hentet hjem Supercup-trofeet til Bilbao etter å ha slått nettopp Barcelona i finalen, som også var en svært severdig affære.
  Barcelona var midt inne i sin egen identitetskrise på den tiden, og presset på Ronald Koeman til å levere sesongens første tittel var stort. Det så veldig lyst ut for katalanernes del da Antoine Griezmann sendte Barça opp i 2-1 med 13 minutter igjen på kampuret, men i kampens siste minutt kriget Asier Villalibre inn 2-2. Og bare tre minutter ut i første ekstraomgang scoret Iñaki Williams seiersmålet for Athletic, som måtte holde unna et voldsomt sluttkjør av Barcelona i ekstraomgangene.
  Marcelinos ansettelse betraktes dermed allerede som en suksess, selv om ligaformen er i beste fall tvilsom. Baskerne har spilt fire strake uavgjort og ikke vunnet siden Granada ble slått 2-1 hjemme 7. mars for en og halv måned siden. De vaker i ingenmannsland på tabellen på en stusselig 11. plass, og neste sesong vil Marcelino få beskjed om å i alle fall kunne kjempe om en plass i Europa, selv om baskerne ikke har deltatt i en europeisk turnering siden 2017/18-sesongen.
  Ronald Koeman har selvsagt helt andre arbeidsbetingelser. I Barça er det trofeer som gjelder og da aller helst hver eneste sesong. Koeman har allerede røket ut av Champions League, og Supercupen ble som kjent tapt mot kveldens motstander. I La Liga kjempes det en intens gullkamp med Atlético Madrid og Real Madrid, og det er slett ingen selvfølge at ligatrofeet ender på Camp Nou ved sesongslutt. Dermed kan kveldens finale også stå igjen som sesongens høydepunkt når sesongen skal telles opp i mai. Katalanerne har dessuten elleville tradisjoner i Copa del Rey, og har vunnet trofeet hele 30 ganger, sist i 2018. Athletic Bilbao er faktisk på andreplass på adelslisten med imponerende 23 triumfer.
  Athletic Bilbao har få skadebekymringer til kveldens oppgjør, og må kun unnvære Oier Zarraga (kne) og Peru Nolaskoain (ankel). Barça har tatt med alle sine 26 spillere i troppen til finalebyen Sevilla, men Neto (ankel) og Ansu Fati (kne) er utilgjengelige. 
  Kveldens finale har et historisk sus over seg. Ikke bare er kveldens finalister de mestvinnende i Copa del Rey-historien, men de har også lange tradisjoner for å møtes i finalen. Bare siden 2009 har Athletic og Barça møttes i finalen tre ganger og samtlige tre finaler har endt med katalansk triumf. Los Leones har vært i fem finaler siden triumfen i 1984, som de vant mot nettopp Barcelona, men har tapt alle fem. 
  Tipset
  Barcelona er nok svært revansjesugne etter Supercup-tapet i januar, og er naturlige favoritter. Vi tror de drar i land klubbens 31. Copa del Rey-tittel, men vi utelukker ikke at dette går til ekstraomganger.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen