More

  City utklasset Chelsea og cupbombe på Villa Park

  Tok seg enkelt videre i FA-cupen.

  FA-cup-helgen ble avsluttet med godbiten Manchester City – Chelsea, men det ble aldri jevnt mellom Premier Leagues topplag. Begge lagene sendte utpå atskillig reduserte ellevere fra sine vante oppstillinger i ligaen, og klasseforskjellen i troppene kom ettertrykkelig til syne på Etihad Stadium.

  Det gikk bare en drøy omgang før den første satte for City. Riyad Mahrez smelte inn et vanvittig frispark fra om lag 25 meter og rett opp i nærmeste kryss. 1-0. Bare seks minutter senere la VM-helten Julian Álvarez på til 2-0 for vertene og Phil Foden avsluttet et majestetisk angrep til 3-0 før det var spilt 40 minutter.

  I andreomgangen tok City atskillig av gasspedalen og cruiset seg gjennom cupoppgjøret, og det så på ingen måte ut som det var en av landets største klubber som kom på besøk, til tross for at hensyn til alle Chelseas skader må tas. Helt på tampen gjorde Mahrez dagen komplett for seg og City da han på ekstremt kontant vis fastsatte sluttresultatet til 4-0 fra straffemerket. Dermed ble det aldri behov for Pep Guardiola å kaste utpå Kevin de Bruyne eller Erling Haaland, og stjerneduoen ble sittende på benken.

  Cupbombe på Villa Park

  Men, søndagen var på ingen måte fri for cupbomber. Samtidig som oppgjøret i Manchester, tok Aston Villa imot League Two-laget Stevenage hjemme i Birmingham. Og alt så såre enkelt ut for Villa-fansen da Morgan Sanson sendte vertene i føringen etter en drøy halvtime, et resultat som stod seg til det var spilt 85 minutter. Da snudde alt. Først ble Leander Dendoncker utvist, og Jamie Reid holdt nervene i sjakk på det påfølgende straffesparket til League Two-toeren. 1-1. Da fikk Stevenage blod på tann, som slett ikke var fornøyd med å ha reddet omkamp på Lamex Stadium. Ett minutt på overtid sendte Dean Campbell gjestenes tilreisende til himmels med den avgjørende scoringen som ga 2-1 og ekstremt overraskende billett til 4. runde.

  Stevenage hadde kanskje håpet på mer glamorøs motstand enn Stoke borte i neste runde, men i dag fikk de i alle fall bevist at ingenting er umulig, og vil nok reise også til Britannia med selvtillit i bagasjen. Manchester City får etter alt å dømme nok et topplag på besøk til Etihad i 4. runde, da de skal ut mot vinneren av ligaleder Arsenal og Oxford. Den kampen spilles i morgen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen